|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Upgrade konfe
Uzeo sam ovu ploču prije jedno dvije god. (i iskesiro 1.5k kn) i sad je vrjeme da se investicija isplati. U kompu je : PentiumD930 (2x3.0ghz) - najveci shit u kompu, Kingmax 1GB 667 x 2 HDD 180GB ATI 2900XT Cheaftech 500W E sad, nisam siguran cim da to "unaprjedim" a da ne potrosim 3 milje kuna ko za graficku (i nakraju bana kartica ![]() Najvise bi dao 1500kn i mislio sam uzet quad za te novce al onda gledam memorija na 800mhz kosta po 270kn 2giga pa uzet 1-2 te umjesto ove sad ?! Neznam, bi mogo kom prodat ovog P4 D i memoriju pa uzet ta 2 komada al nekako sumnjam da bi mogo 500kn za obadvoje dobit, ili da uzmem Duo i onda me sa memorijom dodje oko 1500 kn ? Djelove uzmem ili ovaj ili krajem sljedeceg mjeseca, mozda padne quad jos parsto kuna pa ubacim i memoriju ? Oce mi ovaj quad radit sa ovim napajanjem i 2900 karticom, nedavno sam kupovo jace napajanje radi graficke nema sanse da dajem jos para za to opet ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Evo je trebalo ić pod Konfiguracije Pa dobio bi dosta, sa jednim Pentium E21X0, ili neki jači. Nravno to je investicija, od nekih 500 kn, a RAM je jeftin pa može 2*2GB ili ovisno koliko ti treba. Grafika je OK, ako baš hoćeš onda jedna HD38X0 ili 8800GT je OK. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
Ma donekle imas pravo al mislio sam samo procesor novi (mozda memoriju), a buduci da je jedino Intel u igri Citiraj:
![]() ![]() I mislio sam uzet 2x2 samo ako bi uzeo quad on mi je 1500kn a preko toga nebi iso... sa tvojim procom doduse i ram i proc me dodju oko 1000kn ![]() Sto se tice graficke to je sad vec u kompu i nema sanse da ponovo placam za to sljedecih godinu i pol minimum ... btw. bilo bi mi zgodno ako mi procesor moze bit iz linksa jer od ondje je i komp pa da mi zamjene free jer imam velik cooler (big typhoon) na njemu i tesko se namjesta, a ni sam nisam bas spretan ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Banned
|
Citiraj:
Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Izgleda da cu uzet taj i memoriju ako ne padne cjena quadu za 200-300kn Nisam gledo cjene hardwera vec godinu dvije al ovo je unbilivable (kad se sjetim da sam za gigu 667 rama dao 500kn sad mogu 4 za to kupit, a proc 1.5k kuna sad mogu kupit quad) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Banned
|
Citiraj:
Nego ako smijem znat zašto si zapeo za Quad??? E7200 je super CPU, ako hoćeš OCat bez problema bi treba ić na 3.4GHz+ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Imaš karticu koja rastura u igrama bez obzira što nije najnovija. Upikni E7200 ili, ako hoćeš proći jeftinije, nabavi E4x00 pa ga naklokaj (mislim da sam vidio par komada na našoj Tržnici) i imaš super konfu jer ostale komponente su dobre. Ram ti ne treba, jer je 2Gb sasvim dovoljno za većinu današnjih aplikacija i igara. http://www.nabava.net/trazilica.php?q=e7200&x=647&y=93
![]() |
#8 |
Premium
|
Malo mi je fora jer sam mislio se zezat sa programiranjem u vise threadova, a i malo mi je ono da "sto duze traje" tj. najmanje jos godinu i pol da nemoram mjenjat PC Rjetko clockam samo za foru tu i tamo u testovima (tj. kad dobijem komp onda da vidim dokle ide ![]() @coconut Sta nije bolje stavit 800mhz rame ? Il je nema razlike ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Razlika između Kingmaxa 667 i 800 je samo u nomenklaturi obzirom da imaju iste čipove na sebi. Dapače, testovi su pokazali da se 667 verzije bolje klokaju od 800 verzije.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|