Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Konfiguracije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 20.06.2008., 00:43   #1
deadwing
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2008
Upgrade konfe

Uzeo sam ovu ploču prije jedno dvije god. (i iskesiro 1.5k kn) i sad je vrjeme da se investicija isplati. U kompu je :

PentiumD930 (2x3.0ghz) - najveci shit u kompu,
Kingmax 1GB 667 x 2
HDD 180GB
ATI 2900XT
Cheaftech 500W

E sad, nisam siguran cim da to "unaprjedim" a da ne potrosim 3 milje kuna ko za graficku (i nakraju bana kartica )...
Najvise bi dao 1500kn i mislio sam uzet quad za te novce al onda gledam memorija na 800mhz kosta po 270kn 2giga pa uzet 1-2 te umjesto ove sad ?! Neznam, bi mogo kom prodat ovog P4 D i memoriju pa uzet ta 2 komada al nekako sumnjam da bi mogo 500kn za obadvoje dobit, ili da uzmem Duo i onda me sa memorijom dodje oko 1500 kn ? Djelove uzmem ili ovaj ili krajem sljedeceg mjeseca, mozda padne quad jos parsto kuna pa ubacim i memoriju ? Oce mi ovaj quad radit sa ovim napajanjem i 2900 karticom, nedavno sam kupovo jace napajanje radi graficke nema sanse da dajem jos para za to opet
deadwing je offline   Reply With Quote
Staro 20.06.2008., 03:44   #2
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Evo je trebalo ić pod Konfiguracije

Pa dobio bi dosta, sa jednim Pentium E21X0, ili neki jači. Nravno to je investicija, od nekih 500 kn, a RAM je jeftin pa može 2*2GB ili ovisno koliko ti treba. Grafika je OK, ako baš hoćeš onda jedna HD38X0 ili 8800GT je OK.
Baja 001 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 20.06.2008., 05:37   #3
deadwing
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor Baja 001 Pregled postova
Evo je trebalo ić pod Konfiguracije
Ma donekle imas pravo al mislio sam samo procesor novi (mozda memoriju), a buduci da je jedino Intel u igri
Citiraj:
Pa dobio bi dosta, sa jednim Pentium E21X0, ili neki jači. Nravno to je investicija, od nekih 500 kn, a RAM je jeftin pa može 2*2GB ili ovisno koliko ti treba. Grafika je OK, ako baš hoćeš onda jedna HD38X0 ili 8800GT je OK.
Moze neki link ne web sa cjenom proca google ne vraca puno , vidim 500kn kazes - sta cu dobit sa njim jace preformanse od ovog sad (primjetno mislim )?
I mislio sam uzet 2x2 samo ako bi uzeo quad on mi je 1500kn a preko toga nebi iso... sa tvojim procom doduse i ram i proc me dodju oko 1000kn

Sto se tice graficke to je sad vec u kompu i nema sanse da ponovo placam za to sljedecih godinu i pol minimum ...

btw. bilo bi mi zgodno ako mi procesor moze bit iz linksa jer od ondje je i komp pa da mi zamjene free jer imam velik cooler (big typhoon) na njemu i tesko se namjesta, a ni sam nisam bas spretan nebi volio slomit nesto
Staro 20.06.2008., 05:57   #4
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Citiraj:
Autor deadwing Pregled postova
Moze neki link ne web sa cjenom proca google ne vraca puno , vidim 500kn kazes - sta cu dobit sa njim jace preformanse od ovog sad (primjetno mislim )?
Veće performanse sigurno, manje grijanje, veći OC potencijal ako te zanima!

Citiraj:
btw. bilo bi mi zgodno ako mi procesor moze bit iz linksa jer od ondje je i komp pa da mi zamjene free jer imam velik cooler (big typhoon) na njemu i tesko se namjesta, a ni sam nisam bas spretan nebi volio slomit nesto
Evo jedan CPU iz Linksa. Prelazi 500 kn, ali nije nešto puno, jedan od Best Buy CPUova sada!
Staro 20.06.2008., 07:48   #5
deadwing
Premium
Moj komp

Citiraj:
Evo jedan CPU iz Linksa. Prelazi 500 kn, ali nije nešto puno, jedan od Best Buy CPUova sada!
Nadrealno
Izgleda da cu uzet taj i memoriju ako ne padne cjena quadu za 200-300kn
Nisam gledo cjene hardwera vec godinu dvije al ovo je unbilivable (kad se sjetim da sam za gigu 667 rama dao 500kn sad mogu 4 za to kupit, a proc 1.5k kuna sad mogu kupit quad)
Staro 20.06.2008., 07:55   #6
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Citiraj:
Autor deadwing Pregled postova
Nadrealno
Izgleda da cu uzet taj i memoriju ako ne padne cjena quadu za 200-300kn
Nisam gledo cjene hardwera vec godinu dvije al ovo je unbilivable (kad se sjetim da sam za gigu 667 rama dao 500kn sad mogu 4 za to kupit, a proc 1.5k kuna sad mogu kupit quad)
A vremena se mjenjaju....

Nego ako smijem znat zašto si zapeo za Quad???

E7200 je super CPU, ako hoćeš OCat bez problema bi treba ić na 3.4GHz+
Staro 20.06.2008., 08:05   #7
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Imaš karticu koja rastura u igrama bez obzira što nije najnovija. Upikni E7200 ili, ako hoćeš proći jeftinije, nabavi E4x00 pa ga naklokaj (mislim da sam vidio par komada na našoj Tržnici) i imaš super konfu jer ostale komponente su dobre. Ram ti ne treba, jer je 2Gb sasvim dovoljno za većinu današnjih aplikacija i igara.
http://www.nabava.net/trazilica.php?q=e7200&x=647&y=93
Staro 20.06.2008., 09:05   #8
deadwing
Premium
Moj komp

Citiraj:
Nego ako smijem znat zašto si zapeo za Quad???
Malo mi je fora jer sam mislio se zezat sa programiranjem u vise threadova, a i malo mi je ono da "sto duze traje" tj. najmanje jos godinu i pol da nemoram mjenjat PC
Rjetko clockam samo za foru tu i tamo u testovima (tj. kad dobijem komp onda da vidim dokle ide ) al inace mi netreba...

@coconut
Sta nije bolje stavit 800mhz rame ? Il je nema razlike ?
Staro 20.06.2008., 09:14   #9
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Razlika između Kingmaxa 667 i 800 je samo u nomenklaturi obzirom da imaju iste čipove na sebi. Dapače, testovi su pokazali da se 667 verzije bolje klokaju od 800 verzije.
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno