|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
PC power consumption, Watts...
Uvijek me full zanimalo koliko Watta upotrijebimo od stvarnog napajanja koje npr. ima 550W... E sada, jeli vii znate neki program koji to fino izračuna, odnosno da pokaže iskorištenost Watta PC-a? Ja sam našao jedan i zove se LocalCooling i nisam ziher jeli on to dobro pokazuje i jeli je to to...? Pa evo screenshota: ![]() Jeli je moguće da samo toliko Watta koristim, a imam sve i svašta spojeno u PC-u? Ili? I jeli znate neku još metodu kako to izmjeriti? Hvala vam! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
može biti točno. A i ima već topic o tome, potraži malo. uglavnom, hrpa pc-a troši oko 150-300W a preciznija metoda od te tvoje sa kalkulatorom ti je da kupiš wattmetar Q6600+GTS8800+monitor=214W s time da nijedno napajanje nema 100% iskoristivost, pa ispada da komponente u kompu u biti troše još i manje, ako kužiš na što mislim.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Ok znači recimo da je tu negdje ta Wattaža kod tog programa... No, kako sa Wattmetterom to mjerim, na koje spojeve ga zašteknem? I jeli može netko izmjeriti svoju Wattažu sa tim programom http://www.localcooling.com/ i onda sa Wattmetrom? Pa da vidimo razliku, i jeli je ima... Tnx! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Lol, ja sam dobio da mi laptop trosi 105W. ![]() Pogledaj one power calculatore, oni bi trebali bit tocniji od ovog. Ovaj soft je dao istu potrosnju od 45W tebi za quada i meni za dual core @800MHz i 0,95V
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|