|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Hlađenje 7600GT ( Accelero ili Zalman )
Htio bi stišati i malo bolje ohladiti svoju grafičku, naglasak na stišati. Radi se o Point Of View 7600GT PCI-E. Ono što me muči a i nisam uspio nigdje pronaći dal na nju ide Accelero X1? Ili je bolje ići na provjereno i uzeti Zalmana VF 700. Gledao sam na stranici od Accelera ali ništa ne piše za 7600GT kartice. Pa me zanima dal je to netko imao stavljeno na takvoj sličnoj kartici? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
7600GT+VF700+Glacialtech 80mm@5V = nečujno. Temperature: 44 idle ~55 load |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Does youer dewg byte?
|
7600GT + Accelero S2 + 12cm Coolermaster vent koji puše sa bočne = ~nečujno ![]() Temp ispod ispod 55 u svakom slučaju, a i u idleu su kao u kolege Tomeka. Bez venta temp ide i do ~60°C , ali tad je apsolutno nečujno.
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Gledao sam malo i Accelero S2 ali mi je malo preglomazan a i ispada skuplje od ova dva koja sam naveo. Najrađe bi stavio Accelero X1 pošto je najjeftiniji ali se ne bi htio zeznuti pa da mi nebude pasao. Ako ne saznam neku provjerenu informaciju nažalost mislim da bude bio Zalman VF 700. Gledam malo vaše temperature sa Zalmanom i Arcticom i niu skoro pa ništa manje nego moje. Originalni hladnjak sam stavio na 30%, čuje se ali nije baš jako strašno i temperatura u idle mi je 47 stupnjeva. I dalje molim ako neko ima Accelero X1 za pomoć i savjet. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
7600GT (pasivna) može bez problema svakodnevno podnositi i do 75 stupnjeva bez ikakvih problema.Tako da....najjeftinije riješenje ti je maknut metalnu pločicu sa pasivnog dijela stock hladnjaka i na to zašarafit neki 80/92mm ,stavit ga na 5V i deri miško.Nije baš elegantno al je itekako efikasno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Banned
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
________
Datum registracije: Dec 2006
|
X1 je OK cooler ali ne ide on na 7600gt. Pojede je koliki je ![]() Ostalo je receno. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Jun 2003
|
mene iritira POV 7600GT, promjeni sam sve ventove u caseu, PAPST i Sharkoon ( nije bilo PAPSTa 60mm ![]() ![]() baš danas uzeo Accelero S2, pa ću ga da utišam zauvijek ![]() ![]() ![]() gledao sam reviewe i baza je očajna, skinut ću original naljepnicu, pošmirglat na fino i ispolirat, pa ide gore Arctic Silver 3. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
S2 je apsolutno prava mjera za 7600gt ... uz i najmanji propuh nakon dugog opterecenja ne predje 60 stupnjeva kod mene ... a na mom baza nije ocajna , vec je bila moram priznati poprilicno sjajna i ovak od oka ravna ... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
rupe na grafi nisu na standardnom mjestu ili je nesto drugo ??? na moju 7600 GT je lega ko saliven i mogu rec da je prava stvar + turbo mode da ipak nesto pirka po memi i elektronici uglavnom tiho i hladno ![]() ajde da bas sve ne bude idealno mogla je bit malo bolja ugradnja (oni mali plasticni odstojnici znaju bjezat tokom spajanja pa dok ih hvatas razmazujes pastu i tamo di ne bi tija ![]()
MSI Z77 MPower Intel i5 3570K @4,2GHz, NOCTUA NH-U12S Gigabyte GTX 1070 DDR3 16GB (4x4GB) 1600Hz Corsair Vengeance Carbide Series Air 540, Corsair RM750i CREATIVE LABS X-Fi Titanium-Kingston HyperX Cloud DELL U2515H Synology DS413 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Moze biti da je pcb nepovoljnog rasporeda , ili da su neki elementi previsoki ... meni je sjeo takodjer naknap jer leadtek ima gpu malo naprijed pomaknut tako da mi je od kraja hladnjaka do izlaza na kucistu samo par milimetara |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Banned
Datum registracije: Feb 2006
|
E moj kill nećeš ti u nas pcekspertovce, drzi se subova i ampova ![]() ![]() za 7600gt koliko je u zadnjih par godina pratim najbolje hladnjenje (najisplativije) je zalman vf700cu ili alcu...namontirao sam ih par na 7600gt i mogu rec da lijepo hladi, temp ne ide preko 80°C a vent na 7v jer je ubitacno bucan...ja ga imam na 6600gt koja po ovim vrućinama ne ide iznat 70°C ali je vent reguliran sam fan mate 2. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Jun 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |