|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2006
|
Toshiba Satellite M40 - boot-anje sa CD-a ne radi
Laptop: Toshiba Satellite M40-237 (PSM 40E) Problem: bootanje sa cd-a ne radi Odlucio sam reinstalirat windowse, disk je formatiran i trebam bootat windows CD da pokrenem instalaciju. No, ne radi bootanje sa bilo kojeg CD-a kojeg ubacim. Nikada nije bilo ovih problema, a na laptopu nema hardverskih promjena koje bi mogle uzrokovat ovako nesto. - probao rucno sa F12 odabrat boot priority te preko biosa stavit CD kao prvi i opet nista, kao da ga niti ne skuzi - CD/DVD citac radi, cistio sam lecu vadio ga van te vracao... - bios je najnoviji Ne znam u cemu je vise problem. Zbog ove gluposti laptop je prakticki beskoristan jer ne mogu instalirat nista na njega. Ako netko ima savjeta ili slicnog iskustva plz help |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Jesi li siguran da nije optika u banani? Imaš dvije opcije: 1. uđi u sam BIOS i tamo promjeni Primary Boot Device 2. izvadi hard, umetni u neki drugi komp, instaliraj samo vindoze, onda vrati hard nazad u laptop i instaliraj drivere/programe
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Registered User
|
Citiraj:
2. takodjer, no na drugom laptopu windowsi instaliraju drugacije osnovn drivere pa se windowsi niti ne ucitaju nego dodje plavi ekran pokusavam naci przilicu za posudit pa da se proba preko nje |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Na drugom laptopu ti izgleda nedostaju SATA driveri za hard. Nadam se da oba laptopa imaju isti chipset tj. da koriste iste SATA drivere. http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=36885
![]() |
#5 |
Registered User
|
Cini se da je neki problem na maticnoj jer kada je samo opticki disk unutra boot radi. Kada su oboje unutra (HDD i DVD) boot ne radi. Tako da ostaje lupanje cekicem pa mozda proradi |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Jedna od "alternativnih" metoda (slična coconut - ovom prijedlogu ali): - Na oba laptopa u BIOSU postavi Compatibility (IDE) mode ako su SATA diskovi - ubaci hard1 u lap2 i započni instalaciju - kada instalacija prvi put ide napravit reboot ugasi lap2 (prisilno ako treba, bitno je da se ne boota) - vrati hard1 u lap1, također stavi instal cd u cd drive - upali lap1 i pusti ga da podigne sistem sa harda, zapravo nastavi instalaciju. Instal CD treba biti unutra ako instal rutina zatraži nešto s njega. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|