|
![]() |
#1 |
..dno
Datum registracije: Sep 2005
|
Moderna kućišta..nešto posebnije?
Naime, gledam malo kućišta po linksu, čisto onako jer sam gledao alienware i neke hp modele kućišta, i primjetio sam da nema nekih..kako bi to opisao..dizajnerski riješenih kućišta..recimo Lian Li se vidim trude..al nije to to..vjerujem da je tu kvaliteta na visokoj razini, no čisto dizajn mi i nije nešto..znam, velika su, prostrana itd..ali izgledom se ne izdvajaju iz mase.. Traži se nešto posebno..nešto tipa HP Blackbird ( http://h20435.www2.hp.com/#/home/ ) Postoje li takva kućišta kod nas ili se za nešto bolje mora potegnuti do EU..
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Citiraj:
![]() tak da od posebnijih imas cm cosmos |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
zadnjih dva tjedna ti i ja trežim neko oku ugodno kučište ali stvarno nemaš kod nas ništ posebno. najluđe je kak je stopalo rekel Cosmos. ali ne uzeti obični već Cosmos S ili ti RC-1100. Meni se sviđa zato jer ima sve 5.25 utore i na takvo kučište pikiram i ni jedno drugo. Lian li-a nema čovjek di u živo vidjeti jer me zanima kakva su kad pokucaš po njima ![]() na novijim kučištima. Makar su ona dosta jednostavna. I još imaš Silverstone, ali mi ona iz nutra nisu ok. A opet si mislim, zakaj dati tolke novce za kučišta, kad za ne pare moreš kupiti alat i materjal i sam si napraviti kučište po volji, ali problem je da to mora onda čekati ljeto, jer u stanu u zg_u nemam di raditi ![]() Nisam ti baš pomogel, ali stvarnost je surova i ružna te bez ljepih kučišta ![]()
![]() |
#5 |
Registered User
Datum registracije: May 2008
|
antec p182 i antec 1200 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
i opez sva osim cosmosa su kutija like kucista....
![]() |
#7 |
In the ghetto
Datum registracije: Apr 2007
|
Bas citam malo review-e od cosmosa i kuciste je odlicno no vecina testova ukazuje na povecano zagrijavanje hard diskova sto je i logicno jer nema konkretnog ventilatora koji bi puhal po njima. Danasnji tvrdi diskovi se niti ne zagrijavaju puno no opet ako su bez ikakvog propuha to ni bas dobro? Jel moguce uopce slozit neki vent da puse po hdd-ovima? Skuzil sam da ima s donje prednje strane rupa i filter pa jel bi tu stala jedna 120-tka? http://www.dvhardware.net/reviews/co..._cosmos/29.jpg
AMD Ryzen™ 5 3600X,Arctic Freezer A35,Kingston FURY DIMM 32 GB DDR4-3200 Kit,Gigabyte B550M AORUS PRO-P,Gigabyte 1TB, M.2 2280, NVMe 1.3 PCI-Express 3.0 x4,INNO3D GeForce RTX 3080 X3 OC LHR, 10240 MB GDDR6X,Fractal Design Meshify 2 Compact Lite White TG Clear,Corsair RM650x (2021) 650W, HPX27i 27" monitor |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#9 | |
..dno
|
Citiraj:
Da, diskovi me malo brinu, i da, ima rupe za vent, tako da ću vjerovatno i staviti neki cooler da lagano puše po diskovima. Kućište je više nego vrhunsko.. E, da, s gornje strane strane su rupe kružno izbušene za staviti vent..točno iznad diskova.
![]() |
![]() |
#10 |
..dno
|
Evo što preporuča ekipa iz Cooler Mastera: http://www.coolermaster.com/support/faq-2.php?fid=1468 Imaš pdf pri dnu..
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
In the ghetto
|
To su dobro napravili jer kako diskovi stoje u nekako poprecno i jos na boku nis ti ne zanci ako stavis vent iprered ili iza tak mozes eventualno hladit jedan disk. Trebas stavit vent ili odispod ili iznad diskova da zrak ulazi kroz među prostor između diskova. Ak najdes vremena poslika da vidimo kak si rijesil situaciju uzivo.
AMD Ryzen™ 5 3600X,Arctic Freezer A35,Kingston FURY DIMM 32 GB DDR4-3200 Kit,Gigabyte B550M AORUS PRO-P,Gigabyte 1TB, M.2 2280, NVMe 1.3 PCI-Express 3.0 x4,INNO3D GeForce RTX 3080 X3 OC LHR, 10240 MB GDDR6X,Fractal Design Meshify 2 Compact Lite White TG Clear,Corsair RM650x (2021) 650W, HPX27i 27" monitor |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
*
Datum registracije: Oct 2005
|
Moje iskustvo su temperature 35-40c, s tim da rade 0-24. Koliko sam vidio na threadu Temperatura harda - normalna radna temperatura. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
In the ghetto
|
Ne kazem ja da 40°C nije normalna temp, nego su svi koji su testirali kucista napisali pod manu kucista to sto su hdd-ovi dosta "topli" ili ti neadekvatno hlađenje hard diska. Iskreno Nisam gledal koje su temperature njima neprihvatljive. Ugl. poanta ovog svega je da cak i ako je netko zabrint za svoja hardice da se sve moze vrlo jednostavno i jeftino rijesit postavljanjem jos jednog venta.
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
*
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
![]() |
#17 | |
..dno
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#18 |
..dno
|
Iskreno i nisam gledao temperature diskova, no spomenute su bile pa sam prokomentirao. Morat ću malo pogledat kada doma dođem za koji dan temperature, no po mom mišljenju nemože biti gori od Thermaltakea, a tamo je bilo sve ok..još uz promjenu mjesta od venta kao u onome pdf-u, trebalo bi sve biti sve ok..
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Sta mislite o Frontier Wizardu, valja li ista? http://www.frontier.com.tw/index.asp...D&Ex=structure |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Banned
Datum registracije: Nov 2007
|
Kolko dode taj kejs??? Bolje uzmi neki cm690,centurion590 ili čak cosmos samo neznam u kojem je cijenovnom rangu tvoje kuciste?? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|