Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 31.05.2008., 22:58   #1
etna22
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Dec 2007
Problemi sa matičnom

Radi se o DFI LanParty DK P35-T2RS (procesor je E7200, grafa 8800GT, ma uostalom piše sve sa strane...)
Zapravo i ne znam da li je problem u matičnoj ili u nečem drugom ali kad mi se komp pali čuje se pištanje visoke frekvencije oko područja procesora. Kasnije se to pištanje smanji ali je još uvjek prisutno. Nadalje kada na primjer spojim USB stick pištanje skoro skroz nestane, a kad ga iskopčam javi se ponovo...

Probao sam i upalit matičnu, ali bez napajanja za procesor i pištanja nema tako da više ne znam šta je problem.

Ajde ljudi pomozite mi jer me izluđuje ovaj zvuk... Inače sve drugo radi kao podmazano...

Da li da to odem reklamirat ili šta... matična je stigla u četvrtak i kupljena je u hmhmhm HG-šitu zajedno sa 4GB Kingstone HiperX DDR2 memom
etna22 je offline   Reply With Quote
Staro 31.05.2008., 23:44   #2
etna22
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Dec 2007
Evo sam sad pogasio sve ventove (grafa, procesor), isključio sve diskove, a onaj vent u Chiefu zaustavio sa olovkom. I komp se upalio u mrtvoj tišini osim što se naravno pojavio onaj pištavi zvuk ponovo, ali sam sad skužio da zapravo dolazi iz napajanja, a ne matične. Šta da radim? Ne znam da li da ga otvorim pa polijem plastikom (ode mi garancija) ili jednostavno vratim i tražim drugi. Btw kupljen je u Linksu. Šta mislite hoće li radit problem oko toga jer ipak napajanje radi normalno osim tog zvuka ili će ga zamjenit bez problema.

Taj zvuk mi stvano smeta jer po nekoliko sati znam crtat u AutoCAD-u, a onda bi ga najrađe prokinija nogom samo da ga ušutkam
etna22 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 04.06.2008., 15:34   #3
Penryn
Premium
Moj komp

Penryn's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
to se meni isto događa samo se meni čuje sa grafičke , mislim da su to zavojnice ,
kako to riješiti?????
Penryn je offline   Reply With Quote
Staro 06.06.2008., 23:15   #4
max2711
Premium

Datum registracije: Jul 2007
Ako se pištanje s vremenom smanjuje kako se napajanje grije vjerovatno su ti oslabili elektrolitski kondenzatori u napajanju.
max2711 je offline   Reply With Quote
Staro 07.06.2008., 06:44   #5
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Odi tamo, opiši problem i traži da ti ga zamijene. Čisto sumnjam da ćeš uspjeti, ali pokušaj.
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno