|
![]() |
#1 |
4K FTW
Datum registracije: Dec 2006
|
(riješeno) BSOD kod pokretanja windowsa
![]() ova greška se pojavi nakon što se makne onaj crni windows logo. jučer sam micao virtumondo trojanac s kompa. ali prije nega sam uspio normalno restartati komp i radio je jučer cijeli dan ok. navečer sam ga ugasio, i sad ujutro upalio i dočekao me bsod. imam trueimage backup, ali nije baš najsvježiji... savjeti? p.s. konfiguracija je ova moja |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Sprčkan ti je jedan od fajla registry - ja. Za popravak imaš više opcija: - LiveCD - ako imaš backup neispravnog fajla (neki programi naprave backup u istom folderu) - Acronis TI boot cd - iz arhive izvuci samo file koji fali - Acronis TI boot cd - vrati image + install "razlike" |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
4K FTW
|
Citiraj:
volio bih 3. korak izbjeći ako je ikako moguće ima šanse da nekako saznam koji fajl je sprčkan? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
Na tvojoj gornjoj slici lipo piše (system, file bez extenzije u imenu) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
4K FTW
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Jesi provao ovo.. Upisite CD C:WINDOWS i potom attrib -h -r -s system.dat attrib -h -r -s user.dat attrib -h -r -s system.da0 attrib -h -r -s user.da0 copy user.da0 system.dat copy user.da0 system.dat Kao vraca Registry bazu iz proslog uspjesnog startanja Windowsa.. Baci oko na ova dva llinka.. http://support.microsoft.com/?kbid=307545 http://support.microsoft.com/default...b;en-us;822705 Zadnje izmijenjeno od: Joke. 03.06.2008. u 21:31. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
4K FTW
|
problem je riješio UBCD4WIN. butao sam u njega, otišao u windows\system32\config\ i vido tamo jedan system fajl i ispod njega system.log htio otvorit ga ali nije išlo jer je bio corrupt i unreadable pa sa odvrtio CHECKDISK. desni klik na c particiju, tools i check now. restartao sam ga i normalno radi. nadam se da će tako i raditi nakon sljedećih gašenja/paljenja, ali zasad ga više ne palim ![]() zasad RIJEŠEN problem |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
Za takve greške pravo rješenje i je Live CD (bilo koja verzija sa odgovarajućim alatima. Ja koristim Reatogo (BartPE + Xpe). |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|