|
|||||||||||
|
|
#2 |
|
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
stane samo mu moraš odpiliti komad jednog držača.
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. , Heavy Metal Thunder!Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#3 |
|
Premium
Datum registracije: Apr 2004
|
Da ne bi silovao razno razne djelove postoji i drugi kompliciran način ugradnje.Kraj utora za proc imaš 4 rupice na matičnoj.Na zalmanovom nosaču imaš isto 4 rupice.Trebaju ti dva vijka duljine 20 mm a promjer buš vidio i sam koji paše.E sad zalmana staviš po dijagonali preko proca i taman ti one unutarnje rupice na nosaču prekrivaju rupice na matičnoj.Divota.Sad uvališ vijke i sa donje strane matične zašarafiš dvije odgovarajuće matice.Kad pritežeš matice nakon određene sile počne se savijat cijela matična tako da nemoj pretjerivat(ko kad zavidavaš kolo na autu ).Problem je što moraš vadit cijelu ploču da bi maknuo hladnjak ali koji k bi ga uopće vadio.Skoro zaboravio-vent na northbridgeu moraš isto stavit malo dijagonalno jer ono smeće od zalmana zauzima pola kućišta.Stay cool![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Ipak je jednostavnije spilit taj držač ![]() |
|
|
|
|
|
#5 | |||||||||||
|
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
![]()
|
|
|
|
#6 | |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
|
|
|
|
#7 | |
|
Headbangig Grunf!
|
Citiraj:
![]()
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. , Heavy Metal Thunder!Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Banned
Datum registracije: Dec 2003
|
Zna li ko kakvi link sa detaljnijim opisom kako prilagoditi taj zalmanov cooler za epox 8rda3+ ??? ...jer i ja namjeravam uskoro zamijeniti matičnu i cooler , a bas mi se ta kombinacija dopada ... |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Registered User
|
Citiraj:
Ljink |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Banned
Datum registracije: Dec 2003
|
Dal to isto vrijedi i za ZALMAN, CNPS 7000A AlCu ??? :confused: Vidim da ima razlika u dimenzijama ... |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#11 |
|
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Razlika je samo u težini. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
..starija garda
Datum registracije: Dec 2002
|
zalman je definitivno precijenjen.. nakon sto sam ga instalirao na prescota umjesto boxanog culera, nisam vidio nikakvih razlika u temp osim sto je tisi... a kosta 400 kunelica , grozno
__________________ MojSkuter ---------------------------------PEACE |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Treba kaj skurit??
|
Meni je temp sa Zlmanom bila manja za 10-15 stupnjeva za razliku od box. |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Registered User
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#16 | |
|
..starija garda
Datum registracije: Dec 2002
|
Citiraj:
ovaj cisti bakreni je isao na prescotta.. temp je i dalje bila na 70°C iako sam se nadao pomaku na kraju sam iskombinirao s jos dva dodatna ventilatora (jedan na bocnu stranicu-upuhuje direktno na zalmana, drugi iza ispuhuje zajedno s chiftekom, pa sam ga spustio na 64 ali 400+ kunelica za to je neisplativo koliko ste ih vi isprobali? ste probali s nekim slabim coolerom pa s zalmanom? kakava su vasa iskustva ?
__________________ MojSkuter ---------------------------------PEACE |
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
ja sam baš prije neki dan kupio zalmana i stvari stoje ovako kod mene stari aluminijski cooler ... 45-51 volcano 11+ ... 41-46 @ 4000rpm iznad toga nema smisla ![]() zalman cu ... 40-45 @ 2400 rpm s tim da sa aluminijskim cooler proc nije bio clockan, a s donja dva je bio na 12.5 x 166 na 1.65 V (1.66 do 1.68 u windowsima) razlika između volcana i zalmana možda nije velika ali moje uši su vrlo zadovoljne ![]() btw. 330 kn u ve-milu |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Resistance is futile
|
Imam i ja jednog 7000A-Cu. Prije njega tu dužnost je obavljao JET 7. Razlika u temp je cca 3*C, s time da ga držim na 1700rpm, što znaći da ima još dosta zalihe u njemu, a o buci da ne govorimo. Ja sam svog ubo u diskont24 za isto nekih 330kn i mislim da je za tu lovu savršen. Jedino što zahtijeva je da imaš rupe oko socketa i pilu pri ruci kod instalacije. ![]() |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Headbangig Grunf!
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Treba kaj skurit??
|
Citiraj: