|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Jan 2007
|
prespajanje starog konektora od slusalica
ovakoc,imam jedno pitanjce...nasao dva para slusalica negdje na tavanu (model:grundig gdhs 221) fakat su stare,i imaju neki cudni konektor...zanima me dal bi se to dalo nekak prespojit na malu bananu.Imaju 4 zice,bijelu,zelenu, smeđu i žutu.stavit cu i sliku,na njoj sam podebljao poziciju pinova da se vidi. ![]() fala ako iko moze pomoci ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Radi se o DIN standardu za slušalice. Evo jedva iskopao sliku sheme adaptera. ![]() Ti naravno netrebaš adapter nego gdje ide koja žica na 3,5 stereo jack. Ako si zabilježio gdje je bila koja žica na DIN konektoru dalje ćeš se snaći. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Banned
|
hvala ti puno...da mi je znat samo di si je iscupao :-) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
|
evo ovako posto sam cisti noob sto se tice toga :-) raskopao sam din konektor i zice su po pinovima ovako... pin 1-nista , pin 2-zuta , pin 3-zelena, pin 4-bijela, pin 5-smeđa. kako sad spojit koju na koju sa 3,5mm stereo konektorom? sorry ak mucim malo,al molim pomoc. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
Vrh - L. kanal - bijela - ex 4 Sredina - D. kanal - smeđa - ex 5 Vanjski - masa - žuta i zelena (da obje) - ex 2 i ex 3 Neka te ne čudi ako volumen (intezitet zvuka) bude tiši nego očekuješ. Tada se radi o visokoomskim slušalicama (znale su biti 200, 600, 1kOhm). Današnji uređaji su predviđeni za slušalice 8 - 32 Ohm. Ovo objašnjava razliku volumena, e da možeš spojit / uštekat, neće niš izgorit. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|