|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
cambridge audio azur 640 vs nad 352
stari je pred 2 godine kupio dotični cambirdge audio azur 640 (verziju1, ne 2), dok sam ja tada imao nad 3020. i sad je on meni dao taj cambridge audio, i ne paše mi. kao prvo tih je, ako usporedim starog nada i ovaj cambridge audio, užas, stari nad mi je na petini glasnoće razvaljivao sobu, dok cambridge-a moram stavit dosta jače. to nema šanse da je 2x80w , a i kad se približim zadnjoj četvrtini na potenciometru za glasnoću počne mi ga vrtit natrag, ako ga prisilim ugasi se i počme mi blicat lampica za protection (i btw, kako tada upalit amp? pokušavao sam sve botune i nisam uspio, moram ga ištekat iz struje pa ukopčat natrag, i tek mi se onda upali). drugo, nakanio sam ga prodat ili neko utrampit za nad 352 jer frend ima dotičnog, i ponaša se slično kao moj stari nad 3020 , na četvrtini glasnoće razvali sobu, na pola razvali cijelu kuću na 2 kata (fala bogu daljinski lovi iz dvorišta). dal se to isplati? eh i tu je nastao problem, našao sam frenda koji bi kupio cambridge-a (s time da taj lik sluša tehno, dok ja rock) i ok, spakiram ja cambridge i odfuram ga do frenda, otpala mi ruka jer sam išao pješke,ali ok. i spojili ga mi na njegove pioneer ogromne zvučnike, okrenuli bass do kraja i krenuli vrtit volume, negdje na 3/5 mi se počeo opirat i bacio ga u overload, naravno. ali bass je svo vrijeme bio mutan, totalno neizražen, neznam kako da objasnim, neartikuliran, nisi mogao potegnut oštru crtu kad je bass lupio. vratimo se do mene, spojim na moj sistem (kef q serija, neznam točno model, ima 2 bass refleks kanala i 3-sistemski je), ista muzika i kod mene trešti bass da ne možeš bit u sobi, doduše isto mi je išao u overload kad sam poglasnio, dok stari nad na istim zvučnicima uredno vrti dosta glasnije, iako je samo 2x25w u njemu. jedan frend (skoro pa je sad pokojan jer sam ga htio zaklat) mi je na fešti odvrnuo muziku dok ja nisam bio u sobi, stavio bass na maksimum i poglasnio, skoro su mi membrane izletile, ali na svu sreću nisu. moje pitanje, je zašto je to takva razlika u glasnoći, zašto mi se azur opire kad poglasnim ako to nema šanse da je 80wati na izlazu, ZAŠTO JE 30 GODINA STARIJI NAD GLASNIJI OD NJEGA??? i finalno šta je po vama bolji izvor, cambridge audio azur 640 ili nad 352? malo mi preteže glasnoća zvuka da mi je važnija od kvalitete jer ne čujem tu razliku, odnosno ne zanima me, zvuk sa starog nada i cambridge-a mi je skoro pa isti, i ne čujem gdje je razlika, ima neke razlike ali nije mi jasno u čemu se ona sastoji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
nisam slušao ni jednog pa nemam ništa pametno za reći, ali koliko se sjećam ti kembriđi verzije 1 su se gro kvarili. btw. nad 3020 je može se reći kultni uređaj u audio krugovima, tako šta god radio nemoj se njega rješavati ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
zasto ovo nisi posatavio na hifi temi, mislim da bi vise dobio odgovora... a moje imho misljenje je da je taj CA tak srednja zalost. Nad je gro bolji izbor. za istu lovu svira klasu iznad. Nad je nad, sve ostalo je tu negdje. Tak nekak su moja iskustva... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Zamolio bi moderatore da ovo prebace u hifi pa cemo tamo razglabat.. hvala |
![]() |
![]() |
|
|