|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Koje vodeno hlađenje?
Zanima me jeli je ovo OK vodeno hlađenje ili ipak treba dati više novaca za njega? http://www.links.hr/index.php?option...kl=051.003.014 Kako se ovo hlađenje ugrađuje, kaj ove dvije cijevi idu na ventilator od CPU-a, a ova kutija od hlađenja ide van ili kako? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
samo makneš stock hladnjak sa CPU i zašarafiš ovaj blok što dobiješ. ne spajaš ništa na nikakav ventilator ![]() OK je, ali ako želiš nešto bolje, baci oko na EK opremu u Besthyinom shopu. prednost je što EK složiš sa 3 puta većom disipacijskom poršinom(radijator 36 naspram ovoga 12cm) a to ti je vrlo bitno, jer što znači vodeno ako nemaš radijator koji tu toplinu predaje u okolinu... pa zbog toga možeš bez straha dodati blok za grafu ili NB kasnije... a da ne spominjem razliku nebo-zemlja u Tt bloku i EK bloku.
Danas je teško biti budala, prevelika je konkurencija... Water cooled PC Moj najveci MOD Novi hobby: RC model + HD kamera ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: TomRi. 24.05.2008. u 10:17. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Aha, a koliko bi koštalo kada bi djelove uzimao posebno, znači ne u nekom kompletu nego da se sredi svaki dio posebno? I jeli je to izvedivo, i ako možete postati tako neku konfiguraciju vodenog hlađenja...? edit: A jeli je ovo OK vodeno hlađenje i jeli mu kaj fali, odnosno što još treba kupiti da bi radilo? http://www.hardveraj.hr/shop/product...roducts_id/388 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
|
Citiraj:
ima već više puta postano što treba. pumpa, radijator, cpu blok, rezervoar, i cijevi. priključke uzmeš sve iste kao i cijev 3/8 inch (to ti je u biti 10mm) ovako otprilike ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
To stoji naravno..ali razumijem ga, vidio je vodeno za 700 i sad misli preci na vodeno, ali eto Tomi ga je razuvjerio ![]() Ali ovo sto je tomi naveo, to je high end vodeno hladjenje..znaci komponenete su najbolje od najboljeg.. Edit: s tim da Tomi nije razmisljao racionalno ![]() Blok: najbolji i ne treba uzimati nista losije od toga.. Radijator: moze se naci dosta povoljnije, neki polovni ili za 2x120 Pumpa: ova je predobra, ali, da se naci ne puno losijih za dosta manje pare Rezervar: moze i bez njega, a i da se naci za dosta manje pare.. spojnice i crijevo:daju se isto naci za dosta manje pare Zadnje izmijenjeno od: srale7. 24.05.2008. u 16:59. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Uzmimo vodeno za 700 samo za proc s jedne strane. Sada uzmimo najbolji hladnjak zracni na drugoj strani. Sto bolje hladi? Odgovor: zracni. Pitanje: isplati li se prelazak na vodu za 700kn? NIKAKO.
![]() |
#9 |
|
točno, ima masa zračnih coolera koji hlade bolje od tih low-budget vodenih kitova, a i jeftiniji su(i tiši naravno) ![]() a voda se isplati samo ako ideš hladiti i CPU/VGA. (i onda eventualno blokovi NB/MOSFET pošto nema više propuha u kucistu od CPU/VGA ventova pa se to grije za poluditi) a ako netko pita za vodeno, uvijek savjetujem EK, jer sam ja kemijao sa više stvari i nikako da bude OK kao što je na kraju sa EK bilo. i na kraju me to skuplje ispalo nego da sam odmah kupio EK. a sada ga ima i u Hr, pa ako netko želi vodeno, ne mora više u Slo po njega ![]()
![]() |
#10 |
Avocado
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | ||
|
ma dobro, mogao bi netko sitnicariti da nema ni svih blokova za vga(acetal) vec plexi. ali vjerujem da sve moze doci ako se posalje mail besthy-i. pa tako i veci radijatori. bar je tako bilo u onom topicu receno. Citiraj:
vec sam ja pisao na forumu da je krivi naziv ali ocito nije ispravio. http://forum.pcekspert.com/showthrea...47#post1016247 pogledaj specifikacije o debljini pa ces skuziti razliku u pro i extreme. a pošto tamo kod besthye piše 46mm, a i slika je od extreme, nema dvojbe, fulao je samo u naslovu 'Pro' dok je tipkao ![]() Citiraj:
(pogledaj koliko je taj 48 skuplji, neproporcionalno, a zasto?) ![]()
Danas je teško biti budala, prevelika je konkurencija... Water cooled PC Moj najveci MOD Novi hobby: RC model + HD kamera ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: TomRi. 24.05.2008. u 19:24. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Avocado
|
Da, ja nisam rekao da bih uzeo 4x120... samo sam komentirao da ga nema ![]() Uglavnom, uzeo bih samo jedan 3x120 jer jos neam volje kandalfa iznutra rezuckati da mi stane jos jedan x3... Isto sam bio i sa cijenom zacuden...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|