|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: May 2008
|
Koliko W ima moje napajanje?
Kako da saznam koliko Watta ima napajanje mog racunala, je li se to moze saznat preko everesta ili neceg drugog? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2007
|
Preko everesta možeš saznati koliko ti svaki dio harda korsiti struju. A koliko ti je jeko napajanje samo otvoriš komp izvučeš malo napajanje van i viditi ćeš na njemu će negdje pisati. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Preko naljepnice/oznake na napajanju. Najčešće postoji tablica sa jakosti struje na pojedinim vodovima. EDIT: Citiraj:
![]() |
![]() |
#4 |
Baja!
Datum registracije: Jul 2007
|
Probaj lupiti jos koji smajlic..kladim se da ih ima jos koje nisi iskoristio ![]() A sto se tice napajanja..aj da malo prilagodim njegovo pitanje..kako da saznamo koliko mi napajanje stvarno ima watti..jer znam da ovo moje shit napajanje od 95 kn nemoze imati 400 wati ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
ljudi sve vam piše samo treba malo potražiti JuzDaSrč Luke! http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=48485
![]() |
#6 |
Baja!
Datum registracije: Jul 2007
|
Malo previse fizike za mene laika koji je ekonomsku zavrsio ![]() Ma iskreno nije bas da me to bas zanima...ali reko kad je vec netko otvorio tu temu da vidim jel postoji neki laki nacin da se tako nesto otkrije.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
gle ja sam građevinski tehničar po zanimanju tak da .... definiraj ''laki'' ak ne znaš množit i djelit onda zaboravi na to ![]()
![]() |
#9 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Imaš jakost struje na vodovima (+3,3/+5/+12). Jakost pomnožiš sa naponom i dobiješ snagu na pojedinom vodu. No imaš i napajanja koja imaju s +12V voda, pa tu onda dolazi kombinirana snaga koju kvalitetniji proizvođači najčešće navode. Kombiniranu snagu podijeliš sa naponom (znači 12V) i dobiješ kombiniranu jakost (koja može ići kroz ta dva +12V voda, s time da prema standardu, svaki vod ima max. propusnost od 20A mislim).
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|