Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 13.05.2008., 20:33   #1
1v4n
Premium
Moj komp

Datum registracije: Nov 2007
STP kabel pitanje

Pozdrav, nisam znao gdje staviti ovo pitanje pa sam ga tu postao.
Imam sljedeci problem, moram spojiti racunalo dva kata iznad sa routerom (Thompson SpeedTouch 780 WL). Posto bi kabel isao kroz zid(ove), bilo bi pozeljno da uzmem STP kabel, cca 20 metarski. Moje pitanje je kao prvo gdje kupiti doticni kabel? Drugo, da li ce on imati potrebne nastavke (posto ja nisam strucan da to montiram)?
Razlog zasto ovo radim je sto mi je telefon dolje i drugi komp koji je bezicno povezan sa routerom. Tako da mi je ovo izgleda jedina solucija.
Ako netko ima bolji prijedlog nek se javi!
Svaka pomoc je dobrodosla!
1v4n je offline   Reply With Quote
Staro 13.05.2008., 20:38   #2
1v4n
Premium
Moj komp

E da, samo da se nadovezem, pokusao sam spojiti se sa ovim na router ali je signal preslab..
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 13.05.2008., 21:17   #3
RisingPower
čudovište

RisingPower's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Jesu li kompovi blizu prozora? Imaš li neki balkon? Probaj staviti van antene i sigurno ćeš imati bolji prijem... Provlačenje kablova je pakleni posao...
Staro 13.05.2008., 21:27   #4
1v4n
Premium
Moj komp

Jedan komp je spojen bezicno i sve stima. Ali problem je ovaj drugi, sto se tice prozora relativno je blizu ali je ona zica od antene prekratka.. A nije toliki problem provuci kabel posto vec imam 90% puta rijeseno (vec probijeno), a ovih 10% cu samo uz zid postaviti.
Staro 13.05.2008., 23:05   #5
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Lakše je provući sam kabel a i spoj tj. konektor možeš zeznit ako negdje zapneš.
Provuci pa onda stavi konektore. U Zg si, nađi nekog da ti zakrimpa ta dva konektora, 5 min posla.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 13.05.2008., 23:13   #6
Matesonik
prcknedl
Moj komp

Matesonik's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Jos bih dodao da ti nije nuzan STP kabel. Ja sam zimus provlacio nekoliko kabela od 20+ metara i sve super, kao i onih 13+km ljetos na poslu i onih ne znam ni sam koliko u mojoj skoli (a u mojoj skoli ih ima cak i po napustenim vodovodnim i inim cijevima).

Ako hoces, imam ti ja UTP kabela krimpanog i testiranog raznih duljina do 28m pa se javi na PM, cijenim ga nekakvih 30 kuna. Slazem se s Nikkyjem da je bolje provlaciti nekrimpani kabel, no ako je rupa dovoljno siroka i zastitis onaj jezicac na konektoru izolirkom, moze bez beda i krimpani proci.
Matesonik je offline   Reply With Quote
Staro 14.05.2008., 21:16   #7
bojler
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2006
Ma samo ti provuci UTP. Ako ti ne može proći RJ45 konektor odsjeci ga metar od kraja i kad provučeš samo zafrči boju na boju i svaku žicu izoliraj izolirkom i sve će raditi.
bojler je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno