|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: May 2008
|
![]() Prije par dana sam dobio od HT-a samoinstalacijski paket za DSL internet (u suradnji s voljatelom). Dobio sam ruter ZyXEL P-660H/HW i D-Link USB Wireleess Adapter DWL-G122. Sve sam instalirao prema uputama, jedan kompjutor sam spojio direktno na ruter preko kabela a onda sam se preko laptopa bežično spojio na internet i sve je ispravno funkcioniralo. Ali problem je nastao kad sam se pokušao spojiti na internet preko drugog računala, sve sam napravio kao na laptopu, identično, ali nikako mi se veza ne uspijeva održati. Svkih 5 sekundi mi pukne veza, pa dođe pa pukne, i tako unedogled, tako da se ne mogu nikako preko kompa spojiti na internet. Nemam ideju u čemu je problem. Čak sam ponovo instalirao Windows XP SP2, ali ista stvar. Ima li tko ideju u čemu je problem? ![]() Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Prebaci Zyxela u router mode jer kad je u bridge modeu i 2 kompa se istovremeno pokušavaju spojiti, veza pukne. Za detalje vidi sticky "Sve o ADSL-u" na vrhu ovog podforuma.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Veza mi puca i kad se bežično spojim samo sa ovim kompom, a svi ostali su isključeni. Pokušao sam promijeniti postavke, ali kad sam ukucao 192.168.1.1, nije mi se pojavio ekran kao na uputama u "sve o ADSL-u" nego ovakav kao na slici, a tu ništa ne mogu promijeniti. http://img354.imageshack.us/my.php?i...9126397qr2.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Nisi dao dovoljno podataka tj. nisi bio sasvim precizan. Da rezimiramo: - spojio si laptop bežično (pretpostavljam preko integriranog WiFi modula) sa ruterom i "to" funkcionira - drugo računalo (stolno ?) spajaš također bežično preko DWL-G122 adaptera sa ruterom i to štuca. Kako je coconut već rekao, Zyxel treba biti konfiguriran u Router mode rada ako se želi pristup internetu za više računala istovremeno. Izbjegavaj USB WiFi adapter (u tvom slučaju DWL-G122) priključivati preko USB Hub - a (večina proizvodi upravo opisani zafrk). Ista se stvar zna dešavati kod nekih ploča ako se priključi na "prednje" konektore. Najbolje je priključit na zadnje USB priključke (preko kvalitetnog USB produžnog ako treba). Također provjeri jel imaš zadnju verziju drajvera (prilikom traženja obrati pažnju na hardwersku reviziju uređaja). Neki WiFi adapteri "ne vole" gornje radnje kanale (> 10) stoga postavi radni kanal rutera 1 - 8 (vidi koji je slobodan - susjedi). EDIT: Dobio si takvu sliku jer nisi upisao ok user/pass. Probaj 0000 (četri nule). |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
I laptop i stolno računalo sam spajao sa istim DWL-G122 adapterom na identičan način. Jedina razlika je što mi na laptopu radi a na stolnom računalu ne! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
nemoj asmo lupiti kod logiranja OK nego upiši "0000" kao pass, jer tako moraju t-com korisnici upisati, pa će ti se pojavit opcije. onda normalo možeš podešavati opcije. uostalom piše ti i u uputama koje si dobio uz njega. dalje slijedi sticky kako ti je nikky rekao.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|