Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 13.05.2008., 17:27   #1
jazavacjazavac
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2007
Nv4 display error

Kao sto ime topika govori imam problema sa svojim kompom koji izgleda otprilike ovako:
Procesor :5200+ Athlon 64x2
Maticna :ASRock-ova , nema sanse da se sjetim koja je tocno
Graficka: 8600 GTS 256
Memorija: 4 gige Kingmax DDR2
Napajanje: 500 W(barem tako stoji na njemu , nista o njemu vise ne znam jer nesmijem otvoriti racunalo koje je pod garancijom)

Racunalo staro 10-ak mjeseci i od prije 2 mjeseca pocela su smrzavanja kompa i jedini nacin da ponovo funkcionira je bio rucni restart.U pocetku se to desavalo svakih par dana a kasnije sve cesce i cesce te je na kraju racunalo postalo neupotrebljivi stroj.Smrzavalo je svakih pola sata otprilike...
Skuzio sam da je dovoljno da pokrenem samo firefox (par otvorenih prozora), WMP i neki chat program da bi prvo izgubio kontrolu nad misem ,zatim se zvuk gubio , tipkovnica uopce ne reagira pa preko nje nisam mogao davati nikakve komande i na kraju uz psovke je preostajao samo restart.
Odnesem racunalo u ducan gdje je kupljen(ne znam jesu li dozvoljena imena),opisem simptome i nakon 4 dana me oni zovnu te kazu da je racunalo uredno proslo sve testove i da radi perfektno.Rekose mi jos da postoji mogucnost da mi famozna periferija radi probleme Bila je to ova subota.

Odmah nakon dolaska doma racunalo smrzava u roku od pola sata i ja tada:
1.Formatiram disk
2.Uzimam od susjeda njegov mis i njegovu tipkovnicu
3.Printer,kontrolere i ostalo ne spajam pa je jedino spojeno od periferije mis i tipkovnica
4.Nakon instalacije windowsa stavljam drivere za maticnu, pa najnoviji directx, te na kraju i drivere za graficku.Uzeo sam preporucene drivere za 8600gts sa NVidia stranice

Nastavak vjerojatno i samo znate....Smrzava svakih pola sata sa porukom tipa nv4_display data driver error bla bla bla.
Odmah u ponedjeljak ponovo nosim racunalo i opisujem do detalja problem sa ponudom da im demonstriram to smrzavanja ali oni kazu da to nije potrebno te da oni imaju metode dijagnoze kvara.Ovaj put ce to biti iscrpna analiza, rekose mi...

Moje pitanje ovdje je da li je netko imao slicne probleme i kako ih je rijesio.Hvala svima unaprijed
jazavacjazavac je offline   Reply With Quote
Staro 13.05.2008., 17:47   #2
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Moje nagradno pitanje - imaš zatvoreni case kojeg "nesmiješ" otvoriti radi garancije i pitaš tu kako rješiti probleme?

Pa odnesi ga na reklamaciju hebate normalno...

Inače osim memtesta nema nikakvog načina da se bilo što dijagnosticira bez otvarnja casea...

Uput ako pitaš na što liči - IMHO ili napajanje ili matična je vjerojatno na izdahu ali to tebe ionako nemora brinuti jer "oni imaju metode dijagnoze kvara" puno stvari može smrznuti komp ali t.voj opis mi naviše na to vuče...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno