|
![]() |
#1 |
A mighty pirate!
Datum registracije: Feb 2007
|
Windowsi BSOD do neiskoristivosti
Ovako izgleda konfa: Abit IP35(non-pro) C2D E6300(Zalman C7700CU,bez Fan Mate-a) ATi Sapphire HD3450 Segate Baracuda 7.10 SATAII 320 GB 16 MB cache Stari Hitachi od 60 GB,na ATA 133,vjerujem 8MB keša al neznam točno Gigabyte Hybrid TV Tuner Canyon Turbo Wireless Seasonic 550W Power plus(mislim da je S12 il SH12 oznaka) 2GB Crucial Ballistix Tracer DC kit Naime problem je ovakav,imao sam XP SP2 i to je dugo bilo aktivno,onda se počeo restartirat(bes BSOD-a),pa ga je to natjeralo do neiskoristivosti,tj nemogućnosti bootanja. Poslije toga su korišteni XP pro non SP(nije pao ali je samo kratko korišten) XP SP2(pao u roku dva dana) XP X64 SP2(pao u roku dva dana,instaliran još par puta,zadnji put pao u roku od pol sata) XP SP2(druga verzija,pala u roku od dana) Ubuntu 7.10 X64(korišten par dana,nije pao nijednom) eo danas će još biti isprobana Vista SP1 32 bit Jeli problem čisto u tome što su XP verzije bile kupljene od khm,šopova koji nisu direktni Microsoftovi zastupnici ili ja ipak imam HW problem. Zahvaljujem se na pomoći te se nadam da nisam nešto krivo rekao,u suprotnom molim PM. -btw,majci ploči nije flashan bios,tj još je onaj stari sa Double bootanjem(sramota al nisam nikad flashao pa neznam baš) -dignuta je voltaža rama na 2.20 EDIT>sad je i Ubuntu pao...covjek bi mislio da bar na rodj moze dobit mira ![]() Zadnje izmijenjeno od: Angelus. 11.05.2008. u 18:01. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Izvrti memtest za početak, ako je radilo prije nema razloga da i sad ne radi, ako si reinstalirao OS s istog medija (pod pretpostavkom da se isti nije raspao) nema razloga ne raditi i sada isto kao i ranije...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
A mighty pirate!
|
nazalost nije sa istog medija,premda isti medij ne posjedujem vise,ali premda je i ubuntu pao koji je ustvari original narucen,tocnije dobiven direktno od samog ubuntua,mislim da je ipak HW problem u pitanju U medjuvremenu cu proguglat,ali ako znas mozda memtest za Linux,tj. ubuntu..premda nisam na windozima EDIT: nasao sam memtest za linux,ali se nimalo ne snalazim u instaliranju istoga,pretpostavljam da se radi o famoznom kompajliranju :/ ako bi netko bio voljan pomoci,zahvaljujem se Zadnje izmijenjeno od: Angelus. 11.05.2008. u 18:06. Razlog: Memtest |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Beskorisna bitanga...
|
Pa odi ovamo http://www.memtest.org/#downiso Skini pre compiled bootable iso i to spališ na CD i s njega digneš... Drugo ti netreba jer njemu netreba uopće OS kad se boota on sam...
![]() |
#5 |
A mighty pirate!
|
prije svega,yedwy,hvala na vremenu i pomoci poslije toga zavrtio memtest...30 976 pogrjeski...pretpostavljam da to i nije tako dobro...pretpostavljam da bih trebao poslati memu na garanciju...sto kazes EDIT:stavio sam sada 512 kingmaxa na 667 i cini se oke...btw ako trebas sliku memtesta javi,imam uslikano |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
A mighty pirate!
|
mislim da si promasio prvi post,cijela konfa ti je tamo izlistana ![]() da,shvatio sm to po broju pogrjesaka na disku te po tome sto je sve stabilno sa kingmaxom jos moram istestirat kod nekog sto ce biti mali problem zato sto vecina ljudi koje ja poznajem se ne interesira previse u informatiku pa su jos na plocama sa ddr1 eventualno sdram memom |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Beskorisna bitanga...
|
Ako imaš toliko grešaka i sa drugom memom je sustav stabilan mislim da se nema što reći dalje... ![]() Jedino što to može uzrokovati osim kvara rama je klanje ploče i memorije (koje je de facto isključeno time da je prije ista kombinacija radila) dakle ram na reklamaciju i gotovo... Ako baš oćeš biti 101% siguran istestiraj kod nekoga ili ako to nemožeš probaj dignuti malo voltažu modulima pa probaj tako...
![]() |
#10 |
Beskorisna bitanga...
|
Čemu? Ako je to DC kit šalje se cjeli kit na reklamaciju... ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Istestiram ti ja, ako hoćeš. ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
A mighty pirate!
|
bio bih stvarno stvarno zahvalan... Ti samo reci kad ti odgovara.(ovaj tjedan idem prijepodne u skolu) |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Na PM mi javi vrijeme i mjesto radnje, ja u četvrtak radim ujutro, sve ostale dane popodne, a preko vikenda sam na putu.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|