|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2007
|
Fortron 500W blue storm?
Koliko je gore navedeno napajanje dobro u odnosu na ostala u tom cjenovnom rangu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
A koliko kosta? Neda mi se guglat ![]() Edit: Sad sam vidio 5xxkn ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
...zasto lose ?? imam ga skoro 2 godine vec,nikad problema,necujno,naponi stabilni,u cem je problem ?
![]() |
#5 |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Overclockanu konfu nije moglo pogonit bez nuspojava: Zagrijavanje (poput X1950XTX poslje 7 sati Vegasa), kvrckanje (u loadu) koje se javilo s vremenom i samo je pitanje vremena bilo kada će riknuti, vent se znao zaglaviti pa sam ga morao rukom pogurati da krene... A bez obzira na sve moje probleme koje sam imao s njim, slabo je i neisplativo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
evo ja imam navedeno napajanje sad, za koji dan ce uletit jaka grafa pa ce ic clock i 3d mark na red pa cemo vidit kak se ponaša... ali za sad su mi sve voltaze skroz stabilne i bas onakve kakvim sam ih podesio... P.S. i ploce imamo iste... pa da vidimo... a mislim da je i napajanje nekad bilo tvoje! ali sad je drugi vent unutra! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Agent 0
|
Citiraj:
Kolegi s foruma sam ga prodao samo zato što mi je napisao da ima jako slabu konfu koja ne troši puno struje. Zadnje izmijenjeno od: Gilbert5. 31.10.2007. u 19:45. Razlog: Obrisan spam |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Zadnje izmijenjeno od: zwer54. 01.11.2007. u 12:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
To napajanje ne vrijedi tih para iz vrlo jednostavnog razloga. Preslabo je za te pare! Ono ima watta ko prosjećno 400W napajanje od 300kn Jedan Fortron 400W PNF ima više snage od tog BS-a Dakle za te pare je Corsair VX450W puno puno bolja kupovina BTW ne zaboravite da postoje BlueStorm i BlueStormII 500W BlueStorm ima 285W na +12V 500W BlueStormII nema toćno deklariranu snagu na +12V ali govore da ima oko 350W na +12V
![]() |
#10 |
Agent 0
|
Mislim da sam pročitao da BS2 može isporučiti oko 32 do 33A na +12V. Uglavnom oko 385W je bila riječ...više se ne sjećam di sam vidio taj review, ali znam da su zaključili da je napajanje OK. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Ako je tako onda je ipak jači od mog Fortona 400 w pnf koji ima 2x 18 A i 345 w na 12 v. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Moderator
|
čuj ne znam, trebalo bi ga uzet pa nagazit da se vidi dokle ide ali opet za te pare ga nebi nikako kupio
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Ja imam BSII i stvarno nikakvih problema nisam imao.. Proc je bio clockan do 3.4 a grafa stoji stalno clockana.. Uzeo sam ga iz razloga što nije bilo drugih u tom cjenovnom rangu (u vemilu gdje sam sve kupovao). Uglavnom meni sve 5. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Agent 0
|
Evo testić BS2: http://www.hardocp.com/article.html?...ZW50aHVzaWFzdA |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Banned
Datum registracije: Jul 2006
|
pozdrav
I ja sam imao navedeno napajanje Blu Storm(580kn) i imao sam problema rušio mi se komp:4200X2, 1xRaptor 37GB, 1x120 WD hard, 2x pržilice DVD, i grafa 7600GT PoV i sve radilo dobro onda prodao grafu i kupio 1950XT ![]() ![]() Čeka se nova grafa "8800GT ili 2900Pro" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
ljudi ja imam BS2 i sto se tice stabilnosti i izgleda sam zadovoljan, ali mi smeta jedna stvar, da svaki put kad ugasim komp napajanje pocne zujati (valjda nutra trafo..ili...), to mi ni nebi tolko smetalo da mi nije komp odma pokraj kreveta, pa kad idem spavat gasim napajanje iza na sklopku. Sad je pitanje dal to samo meni ili se to i ostalima desava. ![]() jel ima ko mozda slican problem? Zadnje izmijenjeno od: Redline. 04.11.2007. u 15:22. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2006
|
Blue Storm 500w
Imam dotično napajanje(blue storm ll) i nema problema u stabilnosti!Inaće u kompu imam 3 harda ,ati 1950 pro ,e1950@3200 i 5 ventilatora! Jedini prigovor ide na dužinu kablova, onaj 12v kabel nije mogao dosegnuti do utora na matičnoj!Kučište je antec p180, pa vlasnici pripazite prilikom kupnje!Pozdrav!! Zadnje izmijenjeno od: nofear. 06.12.2007. u 14:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
|
Meni bez ikakvog problema pogoni navedenu konfu: 5600+ 2800@3560 2x1gb ocd gold 800mhz Asus 7800 gtx top 4 harda 2x dvdrw 3 uv neonke, 4 venta u kućištu I da napomenem, sve je oc-ano, skoro pa i kabeli. Ja sam zadovoljan, pod opterećenjem niti se čuje niti su mu naponi nestabilni. Cijena je paprena, slažem se, al baš pljuvati napajanje..... neznam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Moderator
|
imaš BlueStorm ili BlueStormII BlueStorm pljujemo zato kaj na +12V ima snagu kao i 350W PNF koji košta 200kn ![]() BlueStormII je osjetno snažniji
![]() |
#22 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Da li je bolje uzeti Bluestorm II ili npr. ANTEC BP-500U ili ANTEC EA-430EC, koji su tu negdje po cijenama !? |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Moderator
|
Antec EarthWatts 430 je najbolji od ta tri navedena dakle Antec EA-430 evo poštenog testa njegovog snažnijeg brata od 500W http://www.hardwaresecrets.com/article/526/
![]() |
#24 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Moderator
|
![]() |
#26 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
koliko sam citao za te antece dok sam jos trazio napajanje 8cm vent im nije glasan, s te strane je sve ok. no gotovo svaki normalni reviewer je mjerio temperature unutar PSUa i nikako mi se ne svidja sto vent ne hladi bas predobro, sami heatsinkovi odu i preko 90 stupnjeva a to mi nekako ne zvuci zdravo. btw, sto se tice BS II ovo je prilicno dobar review istoga. napajanje se uopce ne cini lose i iako bi mu cijena mozda trebala biti nesto manja kad se sjetim sto se sve kod nas prodavalo za slicnu lovu BSII uopce nije los ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Agent 0
|
Citiraj:
![]() Za tih 500+ kn se bira između OCZ-a StealthXStream, CTW (Hiper, TT, Cors), seasonica (TX i 450VX), pa i enermax 82+ pro se nađe za taj novac... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
a znam al pogledaj ponudu po trgovinama, ima i vecih srotova za tu lovu...to je bila poanta. jos kad neki domaci casopis nahvali neki od tih srotova mislis da ce klinci gledati nesto od ovoga sto si ti nabrojao? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Moderator
|
Citiraj:
kod Jonny-a je EarthWatts bacao van zrak od 43°C tak da na to napajanje stvarno nemam zamjerke...osim na njegovu cijenu (NeoHE verzije)
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|