|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: May 2008
|
Problem pri umrežavanju
Na poslu sam imamo malu računalnu mrežu koja se sastoji od slijedećeg: 2 računala 1 mrežni printer 1 D-Link router 1 D-Link switch Mreža je fizički spojena na slijedeći način - računala i printer su spojeni na switch, a switch je spojen na router koji služi ko veza na internet. Oba računala se bez problema spajaju na net i printaju, ali se ne vide u mreži, čak ni sama sebe ne mogu naći u toj mreži, kada pokušam pristupit, prođe neko vrijeme nakon čega mi javi da nemam dovoljna administratorska ovlaštenja za spajanje na mrežu :S IP adrese su određene fiksno, kao i DNS i subnet, default gateway je postavljen na router. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
A jeli iskljucen firewall?Jesu racunala u istoj wokgroupi,ukljucen simple file sharing? http://www.practicallynetworked.com/...ring/index.htm http://www.practicallynetworked.com/...ilesharing.htm |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
problem je u windowsima. točnije u postavkama za file sharing. koja je verzija windowsa na kojem kompu? jesu li računala u istom workgroupu? jel uključen file sharing? simple ili advanced? postavke file sharinga? ono što na brzinu možeš pokušati... prijavi se na jedno računalo kao administrator i u windows explorer (pod adresu file-a) upiši nešto poput \\192.168.1.3\C$ pa reci jel ti javi istu stvar. edit: olymp me pretekao dok sam pisao ![]()
![]() |
#4 |
Registered User
|
aaa, pa da, firewall, moglo bi biti do tog, nisam ni gledao. simple file sharing nije ukljucen na racunalu s XP pro, drugo je XP home pa mislim da je tamo moguc samo simple, provjerim jos sutra kad budem u uredu, hvala ljudi... e da, ista workgrupa, to je prvo sto sam isao provjerit |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
e da da pitam jos nesto, doma mi je instaliran firewall i sve uredno radi, neke mereze sam postavljao i neke su radile s firewallom, neke ne, u cemu je tu kvaka? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
zasigurno u postavkama firewalla i/ili windowsa. ovisno o firewall aplikaciji, bitne postavke se odnose na smb, icmp, igmp, "lokalne mreže" i svašta nešto što razni proizvođači na različite načine konfiguriraju/nazivaju u svojim aplikacijama. ako napišeš o kojem se firewallu radi, vjerojatno će netko znati.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|