|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2008
|
Sa viste na XP
Kupljen laptop Toshiba satellite L40-14G Intel celeron 1.73. GHz HDD Toshiba 120Gb sa Vistom Home premium 32-bitnom. Nakon bezbroj problema oko nadogradnje i problema sa grafickom prilikom instalacije XP (original cd sa licencom) XP ne moze pronaci HDD. Formatirajem HDDea kao externog sa drugog PCa pojavilo se famozno NTLDR missing. Nikakve naredbe kod butanja ne pomazu instalacija XPea ne ide ne prepoznaje HDD a Vistu ne zelim natrag iako ju instalira bez problema. Sto i kako dalje za XP? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
Jesi disejblao sata native mode u biosu prije pokusaja instalacije XP-a?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Nisam siguran da je to napravljeno samo 1. boot from CD |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Someone :D
Datum registracije: Mar 2008
|
HDD ti je SATA i za njega trebas RAID drivere...vista ih automatski prepoznaje dok XP ne....pa trebas prebaciti u biosu sata native mode, normalno instalirat....snimit RAID i onda vratit native mode.... ako imas disketni pogon onda samo raid drivere na disketu i prije same instalacije XP-a ucitati drivere s diskete....
![]() |
#5 |
Registered User
|
Fala nemam diskete ali cu se snaci. nazalost u Sudanu pa nemam sanse nis za kupit doma da |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Da se ti ne zafrkavas sa SATA native mode (enable/disable) pa da ne bi bilo nemam te opcije itd. integriraj drivere u instalacijiski CD i rjesis odma problem..Vise o tome pogledaj tu http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=36885 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
Cek malo - integriranje drivera u instalaciju ili pak nabavka externog floppya za jedan hebeni driver koji ne donosi prakticki nikakvo poboljsanje niti cudo je bolja varijanta od "zafrkavanja" u obliku 2 koraka u biosu i uskljucivanja/iskljucivanja opcije koju 99% laptopa ima, od HPa preko DELLa pa do Toshibe? Nemojte zbunjivati covjeka. ![]() Kasnije zna biti problema kod ponovnog ukljucivanja native mode-a, ali i da ostane na tome, razlike nema, a na googleu uz upit "sata native mode" se nadje nekoliko varijanti za rjesavanja problema. Cak je i na forumu bilo u par navrata cini mi se.
![]() |
#9 |
Someone :D
Datum registracije: Mar 2008
|
ja sam rjesio tako da sam disablea native mode..instaliro win...u Windovsima instaliro drivere,i vratio native mode...5 min posla... al znao sam nalazit i kompove na kojim nema.....ACER neki...probali i novi bios,nula bodova....na kraju vistu snimili jer nam se nije dalo slipstreamat XP
![]() |
#10 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]()
![]() |
|
|
Oglas
|