|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2008
|
toshiba l40 - sata problem, instaliranje viste
Pozdrav, novi sam ovdje. Evo jučer san uzea ovaj laptop u ve-mila http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?sifra=5500180 znači nema windowsa na sebi i ja i prika smo jučer išli instalirat vistu i ništa, sta je na onom completing installation koraku i onda smo sinjali da je to zapravo čest problem, ali nismo mogli naći potrebne fajlove odnosno način kako to sve riješit. jutros san zva ve-milov servis i lik mi kaže da mogu doć kod njega sa originalnim windows cd-om i da će mi on besplatno instalirat, ali niko nema original naravno. i kažen smradu da mi da linkove i da mi pošalje te fajlove na mail, a on kaže da ne može da je to negdi na toshibinoj stranici. a cd kaže da se ne dobiva, a i da je da ne bi riješia problem. a ne da mi se debilima davat još nekih 150 kuna za instaliranje. i onda san da laptop nekom liku u splitskoj banci, koji će dat laptop nekom drugom liku da mi to riješi, pa me zanima oće on to znat, a lik radi valjda na tim softverima. mislin koje pizdarije, da bar upozore prije pa bi zna šta me čeka, a ne ovako. uglavnom, pročita san ovu sticky temu u vezi sata diskova i neko je pita kako za vistu pa ako neko može malo detaljnije napisat o tome u par crta nadovezujući se na gore spomenutu temu bia bi mu zahvalan, jer ipak možda postoji mogućnost da taj lik ne bude zna, a i općenito želin znat u čemu je kvaka ako ubuduće buden mora instalirat vistu. jebena tehnika. obrišite ako san nepotrebno otvoria temu, al rađe bi da mi pomognete ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Vista ne bi trebala imati problema sa SATA diskovima jer ona u sebi ima integriranu podršku za AHCI SATA kontrolere što recimo XP i stariji Windowsi nemaju. Prije instalacije bi trebao obrisati tu particiju s FreeDOS-om i napraviti novu u NTFS sustavu na koju ćeš instalirati Vistu. Ako si tako napravio, ali i dalje stane, probaj instalirati s drugog medija, a ne bi bilo loše i poslikati sve opcije u BIOS-u. Jesi li probao instalirati XP ili neki drugi OS?
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Link za drivere (tvoj model ima 'Short Model No.' PSL4CE) http://eu.computers.toshiba-europe.c...jsp?service=EU
![]() |
#4 |
Registered User
|
evo napravia je lik. tribalo je skinitit te neke sata drivere odpakirat ih nekim čudnim putevima i sad ih lipo iman. konačno radi sve. ludilo brale. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
Imam Toshiba Stellite L40-14G. Procesor nije za Vistu i ako instaliras raditi ce usporeno. Kod povrata na XP tek startaju problemi. Vista mjenja BIOS. Ni ne pokusavaj sa vistom. Uziv u xpeu |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Da ne otvaram novu temu, nemojte zamjeriti...vidio sam sticky od domy_os za slipstreamanje SATA drivera pa me zanima da li se to može sa svim driverima tako? Naime frend ima Toshibu satelite A100-334 i treba radit reinstall wina pa bi ja skinuo drivere sa toshibine stranice i odmah složio install cd sa win xp baš za njegov lap. btw, na siteu sa driverima mi je izbacio masu istih pa pretpostavjam da skidam novije, al kaj kad su istog datuma i verzije? Hvala svima na pomoći ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
EMP moderator
|
Sve drivere možeš ubaciti, ali dobro pripazi da su za onu verziju Windowsa u koju slipstreamaš. Najbolje bi bilo prvo sve isprobati na "normalan" način, a onda, ako sve radi, napraviti slipstream na CD.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Hvala na odgovoru majstore...bum onda prvo normalno probao...a kaj onda kad imam dva drivera istog naziva ali u istog datuma? I od kuda je nabolje skinut SATA driver...hvala na velikoj pomoći. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
EMP moderator
|
Ne kužim te... ![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
EMP moderator
|
To su se vjerojatno zeznuli kod stavljanja, najvjerojatnije se radi o dva potpuno ista drivera.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2003
|
Citiraj:
Evo našao sam jedan dvd vista sa SP1 (32-bit). Javi se na PM. Samo da napomenem. Kad sve isprobaš i ak budeš zadovoljan, kupiš original Windoze ok? Zadnje izmijenjeno od: kole_os. 06.05.2008. u 20:44. Razlog: dopuna |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
Da ne otvaram novu temu...pokušavam reinstalirat win na frendovom laptopu Toshiba A100-334 i nemrem ni krenut sa instalacijom ![]() Ne nam kak natjerat da mi digne OS sa CD-a...? Flashat BIOS pa bu možda onda mi dal mijenjat boot? ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|