|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Pomoć za AutoCad 2000
Molio bih odgovore na par pitanja za Autocad 2000 -Trebam produljiti jednu liniju i uradio sam to sa Lenghten i ona se produljila na jednu stranu ali meni treba da se ona poveca ravnomjerno na obje strane (od sredine). -imam dva pararelna lika i treba da između njih, na polovici razmaka, ucrtam liniju -kako da nacrtam zvijezdu sa tri kraka |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
1. probaj sa naredbom extend. samo ogradis sa jedne i druge strane i to kliknes na rubovima i gotovo. 2. pa jednostavno ih spoji sa linojim na mjesti+u di treba i sa hvataljkom (snap) za srednu linije se prikvacis i crtas liniju kako te volja. 3. zvjezda sa tri kraka je valjda onda trokut!??:confused: . pa imaj sednu nardebu za crtanje mnogokuta 8neznam tocno kak se zoce) ali uglacnom ti je nacrtana na njoj mislim peterokut ak se ne varam. i jednostavno kad te pita koliko vrhova trebas napises 3 i to je to. ak trebas jos kaj samp naprijed.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Tlacitelj i neznalica
Datum registracije: Dec 2003
|
1. Stavis kursor na jedan kraj upises recimo 50 i stavis na drugi kraj i upises 50-to je onako zdravo seljacki. 2.Izmjeris kotom razliku izmedu ta dva lika podijelis sa dva i napravis osnap od jedne strane....ili na nacin kako je rekao blode(sto je jednostavnije) 3.Zvijezda sa tri kraka nije trokut to definitivno...e tu ces morat malo mastati...krug ima 360 stupnjeva poa odredis koliko stupnjeva ima svaki krak i tako nesto izmajmunises....znam kako ali mi se neda toliko pisati a i vjerojatno ne bi skuzio,lakse ces to sam....
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
kaj se tice globalno autocada to je egzaktni program i tako onda ono rucna racunanja nisu precizna, a sve se tako jednostavo preko hvataljki napravi. dapace u samo dva klika misem i sve je gotovo! dakle nema potreba racunati kad je ovo debelo brze. kaj se tice zvjezde fakat sam zabrijal ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|