|
![]() |
#1 |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
Kućišta sa 25cm ventom (+moja ideja oko hlađenja)
Ovih dana sam se malo zezao sa svojom konfiguracijom, naime imam Sapphire Radeon 3870 Ultimate sa pasivnim hlađenjem koja je sa nekih 41-42C u idle-u skočila na 50-52 kako je vrijeme zatoplilo. Najprije sam umjesto malog i tihog Glacialtech coolera na CPU vratio Freezer 64 jer osim po CPU puše lagano i po grafičkoj, ali je to samo donijelo smanjenje na 48C, ali uz povećanu buku jer je Freezer star i vent mu je postao dosta glasniji nego kad je kupljen. Onda sam potpuno isključio vent na CPU, ali sam montirao dodatni 12cm usisni vent i povećao brzinu stražnjeg venta na Sonata III kućištu, tako da sad unutra sve pasivno hladim. Temperatura grafičke sad je opet oko 40-41C, ali uz prednost da je sad u loadu max 60C, dok je prije išla preko 70C E sad slijedi pitanje: da li je netko isprobao neko od kućišta koja imaju 25cm vent sa strane i koliko dobro to radi? Puše li vem u facu ako držite kućište na stolu kao ja s obzirom da je vent sa strane? ![]() Buka? Broj okretaja? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Ti ventovi na stranicama obično upuhuju (po defaultu) tako da teško da nekome puše po faci ako nije sam okretao... Recimo ja imam 120mm na stranici okrenut na ispuh - ali je ispod stola pa puše po nogama... ![]() Inače kolko čujem/čitam raja ima dosta podjeljena mišljenja o tim 20 i 25cm ventovima, neki su očito ili jako glasni ili je raja osjetljiva dok drugi nisu, mislim gle, neznam ja bi se držao 120/140mm pa povećaš broj ventova (kupiš takav case koji ima dovoljno socketa za ventove) ako ti treba veći protok - dodaš vent, a i lakše ih je nabaviti ako neki crpikne ali tvoja stvar...
-- Have a nice day... Zadnje izmijenjeno od: yedwy. 05.05.2008. u 13:28. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
tražiš 25cm fan. a jesi bacio oko na Monolitha? on ima 2x 25cm sa strane i još par 12cm na klasicnim mjestima. imaš ga u linksu pa pogledaj LINK slike: ja sam ga imao, i stvara prilican protok u kucistu ![]() ima ugrađene potenciometre pa možeš regulirati brzinu/buku a ne puše po tebi jer kako yewdy veli, sve ide u kuciste pa van kroz drugu stranicu i stražnje otvore.
![]() |
#4 |
Propali Amigaš
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
da. imaš više slika u topicu iz mog siga. bio je ok za to što mi je trebalo tada(pasiva 'HR03-Plus' na 8800 grafi pa zraka nikad dosta) http://forum.pcekspert.com/showthrea...=59474&page=10 No sada nemam taj case već drugi, jer nemam više potrebe za propuhom.
![]() |
#6 |
Propali Amigaš
|
Lol, imaš istu stolicu ko ja, a za trenutak sam pomislio i monitor, al moj je samo 24" ipak (Philips) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|