|
![]() |
#1 |
64VT klon
Datum registracije: Dec 2007
|
(riješeno) Nova kartica, ne prepoznaje monitor
Pozz svima, ovo sam već spomenuo u jednoj temi ali možda je nejasno. Pa evo da pokušam ponovo. Znači instalirao sam 8.4 driver za grafičku. Instalirao sam driver za monitor HP Compaq P1220 i imam ponuđene refresh rateove i ja mogu postaviti željenih 100Hz ali pritiskom na tipku Apply ne postižem željeni efekt ostaje na 60Hz i ne može se podesiti niti jedan drugi refresh rate, ništa se ne mijenja. Power strip i Refresh force ne pomažu, također ni forsanje u CCC, ima li netko neku drugu ideju? Napominjem da sam probao i sa 8.2, da je monitor spojen preka VGA kabla preko DVI>D-Sub adaptera te da je to jedini spojeni monitor u jedinu grafičku u kompu u ljevi utor gledajući od iza. Također napominjem da kad probam drugi monitor spojiti (753DFX) mogu mu dodijeliti njegovih max 85Hz. Zaključujem da je ovo soft problem jer mi je prije par dana radilo, ne znam kako sam uspio, u CCC sam forsao 100Hz i radilo je, sada nikako ne želi. Sve sam pokušavao, tražio po internetu, no riješenje nisam pronašao, molim vas pomozite mi. Napomena, da ne bi bilo glupih ideja kao od De5trojera, monitor nije potrgan, isprobano upravo na drugom računalu. Finih 1600x1200 @ 100Hz EDIT: RIJEŠENO, LOCK MOLIM, objašnjenje na dnu Zadnje izmijenjeno od: MP950. 04.05.2008. u 17:30. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
imas spojen tv-out na njoj? ako da makni ga, restartaj i podesi sve kako zelis pa tek onda spoji tv. inace driveri popizde i stalno drze refresh rate najslabijeg displaya. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
64VT klon
|
NE, samo jedan jedini CRT monitor spojen preko DVI>D-Sub adaptera u ljevi DVI izlaz, ništa drugo. Znači nitko nema pojma? Probao sam forsati sa Powerstripom, Refresh fixom, 0 bodova također, čini se da ću morat nanovo vindovse nabacit, usput mi još nešto rošta po disku užaassno |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
64VT klon
|
Novi vindovsi, original driveri svi sa cdova koje sam dobio sa hardverom, prvo instalirana matična pa grafička, probam jel slučajno radi-ništa, onda stavim driver za monitor, i opet ništa, monitor prepoznaje kao default monitor i ne mogu ga natjerati da koristi driver taj jer ne prepoznaje monitor po njegovom imenu nego kao default, ne mogu ni Powerstripom, molim vas pomozite mi, očajan sam. EDIT: Pronašao sam privremeno rješenje, u CCC ima nekakva opcija za forsanje Refresh ratea i na taj način radi 2D na 100HZ, ali u properties još uvjek ne prepoznaje monitor i ne znam kako ću u igrama postići željenu frekvenciju. Zadnje izmijenjeno od: MP950. 15.04.2008. u 17:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Citiraj:
Monitor uopće nemora biti instaliran kao što nije ni kod mene ni gro drugih.., ako ti nemoš izabrat refresh rate to je do kartice a ne monitora. Ja koristim bnc priključke i nikad nemam onu kvačicu za refresh rate što naravno može oštetit monitor ako se izabere veći rate nego što monitor podržava no ovo kod tebe su simptomi možebitne nekompaktibilnosti matične ploče sa grafom ili si negdje shebo u instalaciji samih drivera. Pusti monitor na miru i sredi drivere jer kad u windowsima piše "use hardware default settings" znači da grafa nije dobro instalirana. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
64VT klon
|
Monitor 1 (Compaq P1220) mi prepoznaje kao default monitor i prikazuje puno frekvencija raznih no nijednu ne lovi osim 60Hz, jedino mogu forsat u CCC 100 i to sad nekak radi, vidjet ćemo kako će se ponašat ubuduće. Monitor 2 (Syncmaster 753DFX) njega prepoznaje po pravom imenu i njemu mogu dodijelit njeegovih max 85Hz OC sam rješio. Prije na nVidiji sam isto mogo bez monitor drivera normalno stavit 120Hz (Max monitora na 1280x960) Na Atiju je nešto napredno, vjerojatno nikad neću otkriti, nego će uvjek bit ovak napola, a u igrama ću forsat sa RefreshForce valjda. To će me valjda sad jebat još 2 godine dok ne kupim LCD(Odnosno monitor noviji kojeg će prepoznavat i za kojeg će ulovit driver) |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
64VT klon
|
BUMP, molim vas pomozite mi. Ne znam što da radim osim da promijenim karticu ili monitor EDIT: RIJEŠENO Ako netko bude imao sličan problem evo što treba napraviti: U CCC Advanced options, pod Monitor Properties 0 ima stavka Attributes, u tome treba disejblati dole "Use Extended Display Identification Data (EDID) postavite si maximalnu rezoluciju i refresh rate koji oćete i šibaajj, napokon više, kako sam se najebao s ovim Zadnje izmijenjeno od: MP950. 04.05.2008. u 17:30. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|