|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
najtiše i najjeftinije napajanje,molim prijedlog
treba mi jedno super tiho napajanje za jedan prastari pc koji služi kao kućni server (celeron 667),radi 24/7. znači nikakva snaga nije bitna,samo da je tih i da nije preko 100-130kn.može i neko polovno ako netko ima.gledam u hgspotu: NEON PL-ROEGN, 400 W i Napajanje 400 W ATX 2 MS Platinum ,vemil: Codegen power supply 300W, ATX 2.03, adm: Eurocase 350W, ATXII, PIV s775 ready, 120mm vent ,... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
bolje se protegni za još 100kn i uzmi Fortron 350PNF, jer bi gore navedena napajanja mogla stvoriti bijeli dim |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
zavisi za koju ti konfu treba napajanje ali ovi po 100 kuna su losi losi kao sto @buger kaze bolje daj još 100 i uzmi forton 350 pnf |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Samo sta fortron 350w nakon vrlo kratkog vremena koristenja prestaje biti tih ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
a ne mislim da ove koje je naveo gore da su tihi mislim da je forton ipak najtisi od navedenih ispravite me ako grijesim |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Hejter
|
MS 400w sa 12cm ventom je tisi od Fortrona , doduse losiji je , ali imam ga za rezervu , star je oko godinu i pol , radio je oko 10mjeseci i ostao isto tih ( i slab ), fortron imam oko pol godine , i vec nakon mjesec i pol se ga je pocelo cuti sa onim brujanjem ... za ovu namjenu koja je navedena , ja bi uzeo neko noname napajanje i modao vent, odnosno ubacio unutra neki 8cm i stavio ga na 7 volti i uzivao u tisini , tak sam i imao na svom kompu za skidanje , maxpower 300w i 8cm coolermaster na 7v , komp je radio po tjedan dana u kontinuitetu i nikad problema , a i nikad ga nisam cuo ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]() Full jeftina napajanja su glasna, pa u zamjenu radije odi na fanless koji je kao također full jeftine kaj ne? Daj mi samo reci koje kvalitetno pasivno napajanje može kupit za 100-200kn... može možda samo alu blok koji ih hladi ![]() nego kolega gladijator...odustani od Neona, MS-a i sličnih gluposti... em ne valjaju, em nisu tihi ak hoćeš relativno dobro napajanje za jako malo para uzmi si Codegen sa 120mm ventom ja sam bio pogodio jedan koji je dosta tih a i opet dao si 120kn za psu pa ti nije žao raskopat ga ako ti je preglasan i zamjenit vent
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
ja sam ih imo tri koji su eksplodirali jedan jer je imo slobodan šeraf u sebi koji je izazvao kratki spoj drugi kojem je zavojnica bila naslonjena na alu blok treći je valjda krepo iz sažaljenja prema ovoj dvojci EDIT: Imaš u Linksu LC 550W imam jedan koji dela već oko 2g praktički 24/7 u jednoj s939 konfi taj ima YateLoon vent i jako je tih jedino kaj košta 270kn
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
|
rekoh,uopće mi nije bitna snaga,to je stari pc,intel desktop ploča sa integriranom grafikom,celeron na 667,256MB i hdd od 80 GB. to je sve.samo mi je bitna tišina i da ne dajem puno love za to. glavni pc, kao što vidite u moj komp, ima corsair 620HX,tih,nečuje se uopće. s ovim drugim upravljam preko remote desktopa i služi za skidanje,radi dan i noć. molio bih da mi ne predlažete neke iz cjenika po, kao njihovim specifikacijama,jer to vidim i ja,nego samo one koje baš i koristite ili za koje ste probali i sigurno znate da su tihi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Ako ti nije bitna snaga, onda pogledaj kod nas za Coolmax fanless napajanja. Mislim da sam ih vidio pred koji mjesec u ADM-u. Mislim da oni drže Coolmax, imaju i njihove testere čini mi se. Pogledaj uglavnom malo po našim dućanima za Coolmax, rijetki su, al negdje moraju bit jer sam ih vidio, a cijene im idu od cca 200 kn+, nadam se da to nije baš puno previše u odnosu na ono što tražiš. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
Raaajt. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Ovako, pusti ove fortronashe itd, pa probaj nac MS 550w napajanje ~180kn, ali ono koje ima 2 x 80mm vent, ali drugi (straznj/unutarnji) vent se nalazi "nasarafljen" na napajanje sa vanjske strane. Nadam se da kuzis sto zelim rec. Ugradio sam ga prije par mjeseci u jednu stariju konfu. Fakat je ne-cuj-no. Samo pod rukom osjetis strujanje zraka. Dosta je i tesko, sto me zacudilo. Dandanas radi bez greske.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Hejter
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Mislim da ni ovo nije tak lose napajanje, a moze i ostati za kasnije.
cpu e4300/sonictower+nexus120; mbo gigabyte p35-ds3-l; ram kingmax1024/667x2; vga hd3850; psu corsair hx 520w; dvd benq 1655; hdd wd1200jd&samsung hd321kj&ST3160021A; ZM-MFC1; lg22ws; btc6300; mx 518 i sve u chiefu s nekoliko nexusa |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | ||
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#20 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
|
ljudi,stvarno mi se ne daje lova za ovakvu starudiju.znam da ima i poneko "low end" napajanje koje je tiho,opet ponavljam,snaga je nebitna.ovo što će tjerat, može skoro radit i na baterije! evo kad smo kod ms-a,jel ima možda netko ovo: Power supply, MS 400 W GOLD RETAIL, P4, ATX,TEMPERATURNA REGULACIJA, UGRAĐEN DODATNI VELIKI VENTILATOR 12cm, ANTI EMI/RFI FILTERI, , VRLO TIHO, PODRŽAVA SATA HDD100kn u www.procesor.hr |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Uzeo ja u vemilu codegen 400W sa 120mm ventom.., pa tih je zaista, tiši je od chiefa 410W koji je već 2 god. u pogonu no čistim ga svakih 5-6 mj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
|
evo,uzeh od ms-a 400w platinum sa 12cm ventom,90kn.tiho,ne čuje se,zaista.ali evo mi sad novog problema.cpu ventilator.sad kad je utihnuo od napajanja,čuje se ovaj.to je intel stock od 8cm,ali star pitaj boga,zuji.ne pomaže nikakvo podmazivanje.gledam preko everesta temperature,bez venta load oko 72°,sa ventom oko 55-60°. jel to previše za celeron 700? idle je oko 35-37°,bez venta.pasta je isto u komi,možda bi to malo popravilo stvar? ove hladnjake gotovo da nigdje ne mogu naći,to je socket 370.ploča je intel desktop board d815EFV,nema nikakvo podešavanje brzine vrtnje,čak niti monitoring. pitanje je,mogu li ostaviti celeron na ovim temperaturama bez uključenog venta i mogu li nekako spustiti brzinu vrtnje?znam da kod onih ventova na kućištu igra premještanje žica po molexu(12-7V),ali što napraviti ovdje na cpu cooleru?koliko čujem i vidim,ovdje ne radi nikakva automatska regulacija,ovaj praši od početka na najbrže Zadnje izmijenjeno od: gladijator. 28.04.2008. u 21:59. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
herr Flick
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
promjeni pastu i vent na cooleru. reguliraj mu vrtnju ovim Zalmanom
![]() |
![]() |
#27 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
Ako ima dovoljno propuha, slabiji pIII/Celeroni mogu i pasivno. Sutra poslikam svoj Compaq s takvim rjesenjem (celeron 600). No najpametnije ti je uzeti nekakvi socket A cooler koji se kopca na socket (a ne da se sarafi na 4 rupe ko Zalman 7000), recimo AC Copper Silent iz Linksa. Bit ce super i na 5V. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Premium
|
nije mi vrag dao mira prije spavanja pa sam jednostavno spojio "na žice" 3-pinski konektor od venta na molex.instrument pokazuje između crvene i crne 5V,između žute i crne 8V.prvo sam spojio na 5V,tišina,dignem na 8V, nije ko u grobu, al ipak podnošljivo.ostavit ću najvjerojatnije ovako.load ide na 60°,ipak manje nego onih 70 i nešto bez venta.nakon onog zujanja,ovaj lagani šššššššššš je prava milina za uši. eto, od mene toliko,mislim da je slučaj završen.hvala svima koji su svojim savjetima pomogli ovaj "projekt tišina" |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
To mi se i dalje cini PUNO previsoka temperatura za te prilicno hladne proceve (koji je proc uopce u igri?). Scenarija ima par: Si ocistio cooler od prasine? Jel dobro sjeo na procesor, si stavljao novu pastu? Pipni cooler, jel on zbilja tak vruc (60c)? Mozda senzor laze. Probaj bar metnut neki obicni 80x80x25 vent gore, bit ce PUNO ugodniji od ovog stock. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
|
napisao sam već prije.celeron 667. i meni je malo čudno za ove temperature.kad skinem vent i stavim ruku na hladnjak,stvarno je vruć,tako mi ne preostasje nego vjerovati everestu,jer drugih pokazatelja nema.u biosu nema ništa.pasta je stara,ona koja je i bila,danas ću uzeti artic ceramic pa ću onda vidjeti. cooler je baš taj koji si spomenuo,veći.ne onaj sasvim mali. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|