|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2008
|
Athlon 6000+ x2 i jeftino napajanje
Kupio sam athlon 6000+ x2 i najeftiniju matičnu od gigabyte koja podržava taj procesor. Za matičnu min napajanje piše od 300W. Ja imam skoro dvije godine star codegen atx 2 model 300xx na 400w. Još imam grafičku 1550 512 mb od gigabyte. To je radno računalo. Problem Ne mogu pokrenuti računalo. Ne mogu doći u bios. Pošto sam kupovao za dva računala ovu kombinaciju matične/procesora niti kombinacija s tim drugim matičnim i procesorima ne rade. Jedino što mi je palo na pamet da je problem u ovom ultrajeftinom napajanje koje iako bi trebalo prožvakati matičnu možda to ne može radi procesora. Što vi mislite dali je problem u napajanju? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Why so serious
Datum registracije: Nov 2007
|
Koja matična? I da najvjeroatnije je da nemaš dosta struje...kupi 350W Fortrona za 190kn! To ti samo piše ovak za ljepo videti 400W na codegenu! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
matična:gigabyte ga-m56s-s3 Još na to ide 2 SATA diska (testirao sam samo s jednim) i 3 GB memorije (testirao sam sa samo 1 GB). |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Why so serious
|
Mijenjaj napajanje, al ko bi ga znal dal si ti to dobro spojil, bez uvrede...još jednom provjeri dal si sve spojil kak treba! I ova matična ti je super...imal sam je i da se klokat ljepo! A kad stisneš gumb za paljenje jel se bar čuje kakav zvuk? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
Ventilator procesora se upali , upali se apsolutno sve samo što se monitor ne želi upaliti. LCD monitor šalje da nema outputa ili inputa neznam sada a vga monitor se ne želi upaliti. Izmjenio sam grafičke , jer sam posmislio da je možda stvar u grafičkoj ali dalje isti problem. Iz toga sam zaključio da ili je procesor ili napajanje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Naflešaj zasnji BIOS na ploče, moćda ti ne prepoznaje CPU jer je prestara verzija... Naravno treba ti drugi CPU da to napraviš ili nosi u servis... Prije toga možeš probati malo razmrdati konektore i kontatkte (par puta uštekat i izštekati napajanja i memoriju) i presložit memoriju...
![]() |
#7 | |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#8 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Hmm neznam baš... Rekao je (ako sam ga ja dobro skužio) da je kupio još jedan stroj identičan ovome, da baš u oba napajanje nemre bootati stroj koji za boot ne troši niti 150w snage nisam uvjeren... Codegeni nisu nešto ali baš nisu niti tolko loši kvragu...
![]() |
#9 |
Adrenaline junkie
|
Ma ono sam gore naveo samo kao smjernicu, sta da uradi poslije.
![]() |
#10 |
Registered User
|
Da kupio sam dvije iste matične i dva ista procesora. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
http://tw.giga-byte.com/Support/Moth...ProductID=2607 Prema ovome matična bi trebala prepoznati procesor. Uzeti ću napajanje pa onda krenuti sa servisima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Adrenaline junkie
|
Imaš li pri ruci još koji AM2 procesor? Ako imaš, stavi ga i flešaj najnoviji BIOS na tu ploču. GB ima dosta revizija jednog te istog modela ploče. I ne dolazi na vima njima ista verzija BIOS-a, a ta kompatibilnost sa najnovijim procesorima dolazi sa novim BIOS-om. Napajanje bi trebao promjeniti čisto iz razloga da ne crkne to sranje od 100kn i povučeti sa sobom to sto imas.
![]() |
#13 |
Registered User
|
Athlon 64 3000+ imam ovog ali sam ga probao staviti i ne ide iako na support list piše da bi trebao ići. Premaleni je Athlon 64 3000+. Pokušavao sam ga staviti pa sam svinuo vrhove procesora dok sam ga ljevo - desno pa sam odustao. Koliko bi me došlo servisiranje toga, vjerovatno jedno solidno napajanje? |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Registered User
|
Da vjerovatno je razlika bila u socketu a ja nisam obraćao previše pažnje na to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Registered User
|
Iako ne piše na kutiji da podržava na službenim stranicima i na opisu matične piše da se može ugraditi i sempron a ja imam i jednog semprona. Pa ću isprobati novu matičnu s tim procesorom a ovaj puta ću pripaziti na sockete. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Why so serious
|
To je AM2 procesor mislim na taj 6000+ i mora raditi sa prvim biosom, ostali daju podršku samo za Phenome, i dodaju neke postavke u biose...al proc bi trebal radit...meni je bil na toj matičnoj problem kaj kad sam ju kupil isti problem mi se javljal ko kod tebe sa monitorom. A sad slušaj kaj napravi ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Registered User
|
Isprobati ću sutra ujutro. Kad budem svjež i smiren. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Registered User
|
Evo ubacio sam semprona i radi normalno. Znaci problem je u procesoru. Pribat ću s posljednjim BIOSom iako na službenim stranicama piše da bi athlon 6000+ trebao raditi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Registered User
|
Citiraj:
Našao sam na službenim stranicam da matična podržava Athlon 6000+ x2 no da bi se novije verzije vrtjele na Athlon 6000+ x2 treba napraviti upgrade biosa. I to je bilo to. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|