|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Dec 2006
|
Dodijela IP-a...
Jedno pitanje u vezi IP-a na t-com adsl-u... Kad se spajam uvijek mi se dodijeli IP npr. 78.3.224.58 ili 83.131.241.0 ... Znaci, uvijek pocinje sa 78 ili 83, a ostali brojevi se mijenjaju posto je to dinamicka adresa jel... Pa me zanima jel postoji neko pravilo po kojemu se to mijenja? Da li to svaki grad ima svoje IP adrese ili? Mogu li od t-com traziti dodijelu neke druge IP adrese, npr. 79.x.xxx.xx? cisto informativno... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
mozes otvoriti besplatni racun na https://www.dyndns.com/account/create.html dobiješ dosta domena za odabir, i složiš nešto što ti se sviđa. pa te on preusmjerava uvijek na tvoju dinamicku adresu. pošto je sve besplatno, ne mozes očekivati baš ponudu turbo-atraktivnih domena. to se složi za 5 minuta čak i ako nemaš nikakvog iskustva (provjereno)
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Banned
|
cek, ne kuzim sta je to uopce? Kakve domene? Registriro sam se ali ne vidim sad kako, sta i zasto? De malo objasni kakav je to servis |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
No dobro, IMNSHO, covjek je totalno promasio bit tvog posta - ono sto ti je on predlozio je jeftina doskocica ako ti treba domena kojoj ces moci dinamicki mijenjati IP, a ne ako bas trebas fiksni IP. Inace, mislim da odgovor na tvoje pitanje nema nekog pravila i/ili obrasca. IP-ovi se dodjeljuju manje vise randomly, AFAIK. Da ces preko IP-a saznati gdje zivi "cura" s kojom četujes, jako tesko. U najboljem slucaju (do kojeg vrlo, vrlo vjerojatno nece doci) mozes saznati korisnika kojemu je u odredjenom vremenskom periodu bio dodjeljen neki IP, preko cega mozes doci do njegove ISP-u prijavljene adrese, sto ti je prilicno beskorisno (na stranu sto vecina ljudi koristi korisnicki racun bas s mjesta na kojemu je isti "prijavljen").
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
|
Pa na pedo-medo se ne bi registrirao zato sto mi zvuci pedofilski... A na onaj dyndns sam se registrirao zasto sto dok se ne registriras nisu ti ni ponudjene nikakve opcije tako da htjeo vidit o cemu se radi... I znam da se IP dodjeljuje random ali zato sam i objasnio sta me zanima, kako to da uvijek dobivam 78 i 83 prve znamenke, pa reko jel to ide po gradovima, zupaniji ili kako... I znam da se ne moze saznati korisnik preko ip niti to zelim, ne znam kako si uopce zakljucio iz mog posta da to trazim... nevermind |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Dobivas 78. i 83. jer je to iz rangea adresa koje ima pojedini operater. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
da, upoznao si bubbu, takav je... malo krut tip ali tu i tamo pomogne nekome na forumu svojim komentarima. EOD Citiraj:
a ono što sam ti dao link služi da umjesto dinamicke i.p. adrese imaš neku domenu. besplatno. pa onda nju upises, tipa: pcekspert.mine.nu. i onda na svom routeru podesis postavke da on sam automatski javlja servisu na koji si se registrirao(dyn.dns) svaku promjenu svog i.p.-a, pa mu mozes pristupiti uvijek bez da pratis dinamicke adrese... ako nemas tu opciju u routeru(ja sam probao samo sa d-linkom G684T, i SE555, imali su) onda skineš malu aplikaciju koja stoji u taskbaru, i radi isto što i onaj router par redova gore... ne postavljam se s visoka kao 'neki', već pokušavam pomoći. ja pojma nisam imao o dns-u, routingu,forwardingu... (niti sada imam nešto više), a niti mi je to u struci ni izdaleka. a uspješno sam si složio to sve u par minuta bez tuđe pomoći, u svrhu da mogu pristupiti svom kompu/mreži u ZG iz Op, i da složim neki video-stream za probu.
![]() |
![]() |
#8 | ||
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Kojesta. Odakle ti samo takva ideja? Pais znaci djecak, klinac ili takonesto, dakle pedo-medo.hr bi se mogao baviti prodajom malih medvjedica! I oni vjerojatno imaju "AO nama" da se ne moras registrirati pa tek onda vidjet sto ima. Citiraj:
http://www.dyndns.com/about/ Ako te zanima tako nesto, imas i http://www.no-ip.com ako ti ne pasu domene kod dnydns-a. Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Banned
|
bubba de pliz prestani quote-at ako nisi u stanju procitat moj post... kazem da znam da se ip dobiva random ali prve dvije znamenke su uvijek jednake, a ostali brojevi u IP adresi su random, to me zanima o cemu se radi, jesu 78 i 83 vezane za moj grad ili sta... jbt zivot... Izvlacis tu moje recenice iz konteksta pa pokusavas bit pametan. @cartmann: ne znam, meni taj geo ip uvijek fula... i to ne samo grad nego i zupaniju |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Bez previše nekakvog filozofiranja, gore ti je DiTech dao odgovor. Tebi tvoj ISP dodjeljuje IP adrese iz određenog "rangea" kojim raspolaže. Svaki ISP ima svoj IP range i po tome se međusobno razlikuju. Ne možeš tražiti da dobivaš samo 78.X.X.X osim ako ne platiš fiksnu IP adresu. Stranice koje otkrivaju gdje se nalazi IP adresa ti ne pokazuju tvoju kuću, niti to mogu, već bi trebale tek pobliže "pogoditi" barem centralu od koje ti stiže internet. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
![]() |
#14 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2007
|
P ada tehnicka podrska... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2008
|
baš ste ga zakomplicirali čovjeku sa svim tim silnim izrazima dovoljno je reći nemože to dobiješ i gotovo ako hočeš nešto više plati pa se klati |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
78, 83 su IP-ovi koji je ht zakupio svaki ISP ima svoje Ip-ove. ako ti nije jasno konzultiraj google ili mozes i pogledati qTorrent sa resolve Ip i biti ce jasnije. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|