|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
![]() pošto mi je bilo malcice dosadno instalirah ja vistu... I sve to bilo lijepo sjajno uglađeno, krasni prozorcici itd... Ali naravno da nema drivera za sav harvder koji imam,pa bih ja pobrisal Vistu. Ali me muči par stvari: Imam uz vistu instalirane XP koje nebih zelio ovom prilikom nanovo instalirati. na C particiji disku je XP, na D particiji je vista na E particiji su ostali podaci (imam jedan disk podijeljena na 3 dijela) E sad kad sam instaliral vistu ona je stavila sebe na C particiju a XP je na D particiji. I to je tako samo u visti??? Tj u XP-u je xp na c disku a vista na D disku a u visti obrnuto. I sve to tako funkcionira. Jel zna tko kaj bi se desilo da formatiram particiju na kojoj je vista (D ![]() I dal bi uspel nakon toga dici XP uz prehodno popravljanje pomoću recovery konzole komandama fixmbr, fixboot... Tj bez reinstalacije... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Vjerojatno
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Vječni Student
Datum registracije: Apr 2006
|
Istina, čudno malo da nema sve drivere, ali dobro. U svakom slučaju, naravno da se Vista vidi kao da je instalirana na C: particiji, to je normalno. Tebi je XP zapravo čitavo vrijeme na c: kao primary i to je bitno. Digni komp s Vistinog DVD-a , odi u command prompt, fomratiraj d: particiju (s naredbom "dir" prije provjeri dal je Vista zbilja tamo), zatim odi u c:, upiši "bootrec.exe /fixboot" i "bootrece.exe /fixmbr". To bi trebalo biti to. Ako će ti se nakon toga i dalje pojavljivati izbornik za odabir sustava, ugasi taj meni pod Advanced options - Startup & Recovery.
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Citiraj:
Nadalje imam neku usb radio karticu koja isto nece raditi... Inace vista je 64 bit bussiness |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|