|
|||||||||||
|
|
#1 |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
pošto mi je bilo malcice dosadno instalirah ja vistu... I sve to bilo lijepo sjajno uglađeno, krasni prozorcici itd... Ali naravno da nema drivera za sav harvder koji imam,pa bih ja pobrisal Vistu. Ali me muči par stvari: Imam uz vistu instalirane XP koje nebih zelio ovom prilikom nanovo instalirati. na C particiji disku je XP, na D particiji je vista na E particiji su ostali podaci (imam jedan disk podijeljena na 3 dijela) E sad kad sam instaliral vistu ona je stavila sebe na C particiju a XP je na D particiji. I to je tako samo u visti??? Tj u XP-u je xp na c disku a vista na D disku a u visti obrnuto. I sve to tako funkcionira. Jel zna tko kaj bi se desilo da formatiram particiju na kojoj je vista (D ?I dal bi uspel nakon toga dici XP uz prehodno popravljanje pomoću recovery konzole komandama fixmbr, fixboot... Tj bez reinstalacije... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Vjerojatno
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#4 |
|
Vječni Student
Datum registracije: Apr 2006
|
Istina, čudno malo da nema sve drivere, ali dobro. U svakom slučaju, naravno da se Vista vidi kao da je instalirana na C: particiji, to je normalno. Tebi je XP zapravo čitavo vrijeme na c: kao primary i to je bitno. Digni komp s Vistinog DVD-a , odi u command prompt, fomratiraj d: particiju (s naredbom "dir" prije provjeri dal je Vista zbilja tamo), zatim odi u c:, upiši "bootrec.exe /fixboot" i "bootrece.exe /fixmbr". To bi trebalo biti to. Ako će ti se nakon toga i dalje pojavljivati izbornik za odabir sustava, ugasi taj meni pod Advanced options - Startup & Recovery.
|
|
|
#5 | |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Citiraj:
Nadalje imam neku usb radio karticu koja isto nece raditi... Inace vista je 64 bit bussiness |
|
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |