|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Ne history-u, da reloadu
Poštovani Održavam jednu web stranicu...imam djelove stranice koji se konstantno nadopunjavaju(vijesti, skupovi....). Treba mi html skripta koja bi reloadala stranicu svaki put a ne da su učitava iz history-a(recimo neki htm file) iz razloga što kada stavim neke vijesti i sl. se promijene ne prikažu, odnosno browser ih učita iz history-a te uvijek treba kliknuti refresh. Glavno pitanje : Kako prisiliti browser da ne gleda u history? Hvala. Edit : tražio sam po webu, isprobavao neke skripte, ali nijedna nije korisna.Jedna radi u Mozzili samo, internet explorer ne. Zadnje izmijenjeno od: Deamon101. 29.04.2008. u 11:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
pravo pitanje nije kako to napraviti, nego zašto se to događa. to nije defaultno ponašanje, jer kada browser primjeti da se stranica promijenila, on ju i reloada. pretpostavljam da se na serveru koristi expires header, ili u vašim skriptama stavljate expires header. ili nešto slično. bez više informacija (npr. link do stranice) ne mogu pomoći.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
browser ne kuži sitne promijene...... adresa : www.andragosko-uciliste.hr Ne koristim expires header. Skripta koja radi u Mozilli je : U headu : <script language="JavaScript"> function start_this(){ if( history.previous != history.current ){ window.location.reload(true); } } </script> Te u body-u : <body onload="start_this()" bgcolor="#006699" > |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
nisam baš siguran, ali brijem da je problem u frame-ovima. browser misli da treba gledati etag i last-modified oznake od stranice koja sadrži frameset, a ne od stranice koja se loada u frame-u. ne sjećam se više kako to ide s frame-ovima. jesi probao staviti onaj javascript u frameset stranicu, a ne samo u frame sa vijestima? inače, browser se natjera da svaki puta reloada stranicu tako da se expires header postavi u prošlost. za to bi ti trebao apache mod_expires , pa onda ili pomoću php-a ili .htaccess file-a, ili konfiguracije virtualnog hosta postaviš expires header. btw, ako si danas/sutra za kavu/pivu, možemo skupa to riješiti ![]() ![]() ![]() ... zagreb je fakat selo ![]()
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
A šta se tiče ovog problema gore našao sam riješenje za one kojima bi moglo koristiti: U body treba staviti <body onLoad=window.refresh> Radi i u IE-u i u Mozilli. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|