|
![]() |
#1 |
dežurno smetalo
Datum registracije: Nov 2004
|
(riješeno) Problem sa paljenjem/gasenjem
Imam sljedeci problem, sa pomocnim kompom... Komp radi dobro neodredeno vrijeme (nekad 20 min, nakad 2 sata...), ali se odjednom sam ugasi i nemoze se ga vishe upaliti, sve na maticnoj svijetli i radi, on se pocinje podizat, al ne dolazi signal do monitora (nije graficka - provjereno sa 3 razlicite), ali nakon sto istekam kabel iz napajanja iz kompa i opet ga ustekam, komp radi normalno...i tako ukrug... konfa je sljedeca: Operativni sustav: Microsoft Windows XP Professional Procesor: AMD Athlon 64, 2043 MHz (10 x 204) 3000+ Naziv matične ploče: Abit KV8 Pro / KV8 Pro-3rd Eye (5 PCI, 1 AGP, 2 DDR DIMM, Audio, Gigabit LAN, IEEE-1394) Chipset na matičnoj ploči: VIA K8T800Pro, AMD Hammer Sistemska memorija: 1024 MB (PC3200 DDR SDRAM) Tip BIOS-a: Award (11/12/04) Grafička kartica: RADEON 7500 Family (Microsoft Corporation) (64 MB) Zvučna kartica: C-Media CMI8738/C3DX Audio Device Tvrdi disk: WDC WD1600BB-55GUA0 (149 GB, IDE) Optički uređaj: AOPEN CRW5232/AAO PRO (52x/32x/52x CD-RW) Napajanje: Neko no-name 400W doslo sa kucistem... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Dva primarna sumnivca su ti napajanje i maična 50:50 šansa s obzirom da je noname PSu u igri, posudi od nekoga malo bolje napajanje pa probaj s njim, ako se bude ponavljalo traži matičnu na buvljaku...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
dežurno smetalo
|
nazalost izgleda da je maticna...provjereno sa drugim PSU-om... i opet problemi... Malo sam guglao i pishe da bi bilo pametno updatati BIOS, vidim da je zadanja verzija BIOS-a iz 2007, a ja imam 2004...nist sutra cu onda BIOS updtat, pa javim rezultate... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Pogledaj malo kondenzatore oko procesora da nisu mozda napuhnuti.
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
dežurno smetalo
|
Ploca nije pod garancijom...provjereni su kondezatori...svi su okej... Posto radim u inf. trgovini/servisu, a nemamo guzvu, danas sam si donio komp na posao da ga malo provjerim... 1.)Zamijenjeno no name napajanje sa 400W MS (znam da nije nekai, ali nema se previse para trenutacno) 2.)Zamijenjena BIOS baterijica (komp je stalno ukljucen u struju, a on meni javljao svaki put kad ga palio da je CPU changed...) 3.)Zamijenjena je disketna jedinica, jer je na staroj samo stalno svijetila lampica za aktivnost, a ona nije nijednu disketu mogla ocitati 4.)Skinuta zadnja verzija BIOSa i uspjesno updejtana ploca 5.)Pociscen cijeli komp 6.)Instalirani na frisko WinXP (SP3) i komp radi ko urica. bez ikakvih problema vec 5 sati ![]() ![]() tako da se zahvaljujem svima i cini se (barem zasad) da je problem rijesen, al cu ipak josh dva tri dana testirat komp, pa ako ce me josh zezat ide unutra druga maticna... pozz i hvala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
dežurno smetalo
|
evo javljam da je problem rijesen...moze lock izlgeda da je problem bio u CMOS bateriji; bila je pri kraju, pa nije pamtila postavke BIOSA... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|