Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 26.04.2008., 17:25   #1
cbz
Premium
Moj komp

cbz's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
2 kompa u mrezi eq problemi

Uspio sam podici mrezu izmedju 2 kompjutera. Problematika je pri koristenju te mreze, kompovi se normalno vide, isti je workgroup, sherani diskovi su pristupacni no pri kopiranju s jednog kompa na drugi stvar usporava do te mjere da mu treba preko 50 minuta za sauganje 2 GB.
Jedan kompjuter je spojen na Thompson Speedtouch 780(i) wireless preko lan kabla a drugi je spojen preko wireless kartice max 11MBps.
Racunala se pingaju normalno i oba imaju staticne ip-eve i oba mogu normalno pristupat netu ali npr ako dignem q3 server na 1-om (lan) i spojim se sa 2-im (wlan) oni se nadju ali je ping 999 const od spojenog kompa. Od silnih firewallova je sve ubijeno odma na pocetku tako da se ne kolju i ne sudaraju. Cak sam i na routeru postavio da je postoji igra kojoj uredjaji spojeni na njega trebaju imati pristupa (q3) da bi vidio da njegov intern wall ne ubija tu sve no problem je još uvjek tu.

ako mozete pomoc super ako treba josh nekakvih informacija sam recite jer ne znam kaj sam previdio i kako to sve sljaka. I made networking happen but it's slow and annoying so help me here!

poz
cbz je offline   Reply With Quote
Staro 26.04.2008., 22:03   #2
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Ne vidim u čemu je problem, 50 min za 2 GB je normalno ukoliko ide putem WLAN 802.11b standarda. Spoji oba kompa žicom pa onda testiraj...

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 26.04.2008., 22:05   #3
cbz
Premium
Moj komp

cbz's Avatar

znaci u prijevodu ne bi ni bilo moguce vrtiti neki multiplayer server i igrat tak u lanu?
Staro 26.04.2008., 22:25   #4
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Za igre ne znam jer se ne igram baš, govorio sam za kopiranje, ali igre bi morale raditi bez problema.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 26.04.2008., 22:31   #5
cbz
Premium
Moj komp

cbz's Avatar

¸da generalno je cudno to kaj se ili ne zeli spojit kao awaiting connection ili kad se spoji odma hiti na 999
Staro 27.04.2008., 03:15   #6
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
Citiraj:
Autor cbz Pregled postova
Cak sam i na routeru postavio da je postoji igra kojoj uredjaji spojeni na njega trebaju imati pristupa (q3) da bi vidio da njegov intern wall ne ubija tu sve no problem je još uvjek tu.
ovo ti ne treba, nevedena podesenja se odnose samo na wan port koji tebi nije u igri. iskljuci to.

a sto se tice problema, ako je ping izmedju strojeva inace ok onda ne trebas traziti problem u mrezi. prije ce biti da je nesto od softvera na jednom od strojeva. recimo instaliran netlimiter? postoje i drugi cija je sama prisutnost na kanti dovoljna da MP nekih igara totalno poludi.
greg SE je offline   Reply With Quote
Staro 27.04.2008., 12:41   #7
cbz
Premium
Moj komp

cbz's Avatar

Netlimiter ne koristimo ... JA generalno neznam puni postupak za slaganje jedne takve mreze za igru.
Ono kaj sam napravio je da sam stavio kompove u istu workgroupu i napravio full share nekih logic diskova da probamo pristupat i to je bilo prakticno dovoljno.
Eh sad ak to radi i ping radi jednino je ostalo isprobat neku drugu igru pa ako ona prolazi onda nesto kolje quake ako ne onda nesto kolje bash igre namjerno.
Josh chu javit ali sem firewallova (iskljuceni) i netlimitera (koji nije ni na jednom racunalu) stvarno neam pojma kaj bi moglo bit, kakav tip software-a bi to skenjko

fala na odgovorima though!
Staro 27.04.2008., 13:33   #8
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Pogledaj si opcije za kompresiju na mrežnima, nekad ti to nabija ping...
Staro 27.04.2008., 14:06   #9
cbz
Premium
Moj komp

cbz's Avatar

kompresija na mreznim karticama? Gle sto se tice samih opcija za podesenje tu sam totlno out. Tako da bi malko bolji opis funkcionalnosti mjesta do opcije mogu nac bio super
Staro 27.04.2008., 14:26   #10
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Krivo sam se izrazio...

Ali prouči ovo...

http://www.cisco.com/en/US/tech/tk71...8019be75.shtml
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 27.04.2008., 14:43   #11
cbz
Premium
Moj komp

cbz's Avatar

ok ne kuzim bash to sve s kompresijama... do ju nadjem u windowsima i dal je ovo kaj sam ja slozi uopce wan?
Uspio sam u quakeu 3 dic dedicated server, upalio sam firewallove da vidim kaj se i dal se opce ista dogadja. na oba sam oslobodio UDP portove potrebne da bi se spojili i wireless komp mi se uspije spojit na server al tu zakoci. Promet na kartici od servera je 0,14% a komp spojen na server u lagu primi po 50 mb preko udp porta a stalno prikazuje 999 ping
Staro 27.04.2008., 16:00   #12
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Hmm da imaš pravo nije wan ja sam zabrijao - missconnection u glavi... Da nemaš upaljenu enkripciju na wifiu možda?
Staro 27.04.2008., 16:13   #13
cbz
Premium
Moj komp

cbz's Avatar

imam ...
Nije valjda da je do toga ... pa mislim, to treba ici do routera ... ako ja primam pakete direktno sa routera na wired kompu oni bi trebali biti dekriptirani! a i pored toga kaj moram uspostavit istu ekripciju za mrezu onda?
Ili moram skidat enkripciju?

BTW skuzio sam da server u igri koji dignem na firewallu ispisuje da kao proces samo prima prek UDP-a sa wirelessa a uopce ne salje ... a na kompu s wirelessom samo da salje i ne prima. Mozda je i to problem samo kako mu doskocit neznam zbilja!
Staro 27.04.2008., 18:13   #14
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Neznam wifi zna nekad bit mušićav ali ako je problem u komunikaciji između dva kompa onda je svejedno enkripcija mogući problem jer u svakom slučaju je wifi dio u igri...

Anyway provjeri u ruoteru postavke, pogasi eventualno enkripciju pa stavi mac forsiranje ili nešto pa onda probaj tako ako radi radi ako ne onda niti ja neznam dalje, ovo kaj spominješ zvuči kao fw ali si rekao da je sve pogašeno...
Staro 28.04.2008., 01:03   #15
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
a kao i uvijek s wlanom treba prvo sve isprobati bez zastita a onda ih tek ukljuciti kad se bude siguran da sve radi kako treba. s obzirom da je u kompu koji se spaja bezicno stara b kartica pretpostavljam da ista ne podrzava nist naprednije od wep-a, moze se i bez njega jer tko ce znati zaobici mac filter znati ce i wep probiti

no sumljam nekako da je to problem, nema bas previse smisla. enkripcija obicno krade dio bandwithea ali ne utjece na same performanse mreze po pitanju pinga, barem ne primjetno.
za pocetak ono sto me najvise zanima - kako radi neka druga igra? treba isprobati bilo sto u MPu, ako je problem isti mreza je kriva. ako problema nema.....googlanje oko toga sto kolje mrezu u q3
greg SE je offline   Reply With Quote
Staro 28.04.2008., 08:42   #16
cbz
Premium
Moj komp

cbz's Avatar

Ovako isprobao sam counter strike ... zanimljivo je kaj counter strike radi na pingovima recimo od 20 do recimo peaka na 60 ... tu i tamo probije neki mali lag ali je igrivo. znaci da je uglavnom do quake-a.
Nego sad da pitam posto mi prije spavanja pala jako cudna ideja na pamet. Imam Siemens Gigaset SE555 dal se to moze podesit da bude ko kartica tj. da lovi mrezu sa thompsona pa da se drugi komp spoji na njegov lan port.

Inace sad kad sam gledao malo interakciju Thompsona i igrica ispada da se dosta ljudi jebe s tim i mora port forwardat i stavljat u bridge mode sto su meni velike nepoznanice i ne kuzim sta npr bridge mode radi i dal se onda moze ici na internet preko routera i dalje normalno! Jedino kaj se dosad spominjalo kako ljudi port forwardaju kod Starcrafta, WoW-a, i josh par neki igara bezveze Quake 3 nije imo problema prije sam ga na netu igro normalno sad mi laga i na net serverima.
Staro 28.04.2008., 21:34   #17
cbz
Premium
Moj komp

cbz's Avatar

bump !
Dosao sam do toga da se quake 3 server vrti i wireless ga prepoznaje.
Ubih se od forwardanja porta, i postavljanja public ip-a ali josh uvjek je ping za vraga a ne za igranje.

Komp se bez problema spoji na server ali cim se spoji veza od kvragu a iskoristivost wirelessa je tipa 0,92% znaci da nit salje nit prima.

Ajd ako netko ima josh neku ideju samo javite
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno