|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
zadatak u Pascal-u
Tribao bi mi netko riješit sljedeće zadatke pomoću FOR petlje 1.Zbroji sve recipročne vrijednosti prvih 30 prirodnih brojeva, a rezulatat napisati s tri decimale. 2.Koliko ima brojeva od 100-500 koji su djeljivi sa 5 i 6 Možda su lagani ali ove petlje stvarno ne kužim jer nisam odavno bia u školi, ako ko može pomoć |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
program drugi; var n,z:integer; begin for n:=100 to 500 do begin if (n mod 5=0) and (n mod 6=0) then inc(z);end; writeln(z);readln;end. tak nesto drugi. moram se stusirati pa nemrem provjeriti niti napisati prvi jer mi se jaja smrzavaju. malo kasnije budem. javi jel radi. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#6 |
Spermich Termich
Datum registracije: Feb 2005
|
program unos; var brp,brn,n,i:integer; pros:real; begin br:=0; write('ucitaj n: '); readln(n); for i:=1 to n do begin if (i mod 2=0) then brp:=brp+1 else brn:=brn+1; pros:=pros+i; end; pros:=pros/n; writeln('ima ',brp,' parnih brojeva'); writeln('ima ',brn,' neparnih brojeva'); writeln('prosjek ucitanih brojeva je ',pros:3:3); readln; end. evo, trebalo bi radit ![]()
![]() |
#7 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
![]() Ti ovdje ucitavas samo broj n. No, trebao bi ucitati n, a zatim jos toliko brojeva (npr. ako je n = 5, onda ucitavas jos 5 brojeva). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
program unos; var brp,brn,n,i,z:integer; pros:real; begin write('ucitaj n: '); readln(n); for i:=1 to n do begin readln(z); if (z mod 2=0) then brp:=brp+1 else brn:=brn+1; pros:=pros+i; end; pros:=pros/n; writeln('ima ',brp,' parnih brojeva'); writeln('ima ',brn,' neparnih brojeva'); writeln('prosjek ucitanih brojeva je ',pros:3:3); readln; end. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Spermich Termich
Datum registracije: Feb 2005
|
aha ![]() ![]() mislio sam da treba for petlja do n ic
|
|
Oglas
|