Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Storage > Diskovi SSD/HDD
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 05.10.2002., 12:39   #1
Stormeye
Billy lives forever

Stormeye's Avatar

Datum registracije: Dec 2001
Angry Samsung pržilica i malen problemčić

Kupio sam novu pržilicu, Samsung 40/12/40 za bagatelu i ubacio u stroj i sve radilo ok. Spržio sam par CD-a i otišao na spavanac.
Ujutro se dižem palim makinu kad ono: Secondary slave: None odnosno nema pržilice. J*ebote ja pomislio da je neko nije ukrao preko noći
I šalu na stranu , rastavim ja sve ponovno spojim IDE i napajač ali opet isto, proradilo je tek nakon što sam sve izvadio van i DVD i RW i zamijenio mjesta tj. RW stavio na master a DVD na slave. I da sad radi ali dokad će...
Nego ima li ko ideju zašto se ovo dogodilo? Slabo napajanje? Ošla pržilica? Nešto treće?
Staro 05.10.2002., 19:30   #2
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Re: Samsung pržilica i malen problemčić

Citiraj:
Originally posted by Stormeye
Kupio sam novu pržilicu, Samsung 40/12/40 za bagatelu i ubacio u stroj i sve radilo ok. Spržio sam par CD-a i otišao na spavanac.
Ujutro se dižem palim makinu kad ono: Secondary slave: None odnosno nema pržilice. J*ebote ja pomislio da je neko nije ukrao preko noći
I šalu na stranu , rastavim ja sve ponovno spojim IDE i napajač ali opet isto, proradilo je tek nakon što sam sve izvadio van i DVD i RW i zamijenio mjesta tj. RW stavio na master a DVD na slave. I da sad radi ali dokad će...
Nego ima li ko ideju zašto se ovo dogodilo? Slabo napajanje? Ošla pržilica? Nešto treće?
Pa zašto bi držao pržu na slave? Bolje da je na masteru?
A moguće da je napajanje.
tor je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Staro 05.10.2002., 19:43   #3
MadBoY
MadModerator
Moj komp

MadBoY's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Re: Samsung pržilica i malen problemčić

Citiraj:
Originally posted by Stormeye
Možda je probjem u nepravilno postavljenim jumperima.Ako nisi dirao jumpere onda je to vjerovatno problem. Na pozadini uređaja imaš napisano kako treba stajat jumper kad je uređaj slave a kako kad je master.
Staro 05.10.2002., 19:51   #4
Stormeye
Billy lives forever

Stormeye's Avatar

Da , sad je na masteru.
BTW ja sam mislio da će netko dat pametan post a ne tipa kako podesiti jumpere.Svaka čast na tvom trudu ali ipak nisam dijete koje prvi put vadi i stavlja uređaje u komp.
Inače postanje takvih odgovora na ovom forumu ti je totalni promašaj jer uglavnom svi znaju sve

A i kako sam mogao pržiti CD-e prvi put ako sam krivo podesio kratkospojnike, pa onda ga računalo uopće ne bi prepoznalo. Malo bolje pročitaj početni post,ok?
Staro 05.10.2002., 19:56   #5
Xan
networking wannabe guru
Moj komp

Xan's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Re: Re: Samsung pržilica i malen problemčić

Citiraj:
Originally posted by tor

Pa zašto bi držao pržu na slave? Bolje da je na masteru?
Zašto je bolje na masteru??? :confused:

Also quoted numerous times by overly melodramatic players of Unreal Tournament upon detonation of the Redeemer weapon.

"Now I have become death, the destroyer of worlds who has come to annihilate everyone."
Xan je offline   Reply With Quote
Staro 05.10.2002., 20:21   #6
Stormeye
Billy lives forever

Stormeye's Avatar

Ma sigurno napajanje kad nema boljih ideja
Staro 05.10.2002., 23:33   #7
gpremec
matroxfanatic

gpremec's Avatar

Ne shvacam tocno o cemu je rijec. Istovariti cu samo dozivljaje koje sam imao s IDE Yamaha przilicom (4x2x24x). Ako nije bila sama na kanalu, onda se desavalo da se nakon przenja jednostavno izgubi. Ako je bila sama na kanalu, onda je radila savrseno. Nije bio problem pri bootanju, BIOS ju je uvijek vidio. Jednostavno se izgubila nakon pokojeg przenja. Vjerovatno je bio krivac firmware same przilice.
Staro 06.10.2002., 12:55   #8
Stormeye
Billy lives forever

Stormeye's Avatar

Ne to kod mene nije problem.
Ova moja prži ko luda ali je stroj nije prepoznao a evo danas dva puta dižem Win i sve je ok otkad je na masteru, ali ako je do napajanja moram ga vaditi van jer su mi svi ventilatori u stroju trenutno isključeni jer stvarno nema snage za sve to. Možda diseablam floopy drive.
Staro 06.10.2002., 14:55   #9
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Re: Re: Re: Samsung pržilica i malen problemčić

Citiraj:
Originally posted by Xan

Zašto je bolje na masteru??? :confused:
Čisto kod prženja on the fly, da bude sigurnije.
tor je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno