|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2007
|
registracija .com domene?
bok... zanima me, da li bi neko imao vremena i strpljenja da mi objasni točan postupak registracije .com domene? informirao sam se i progooglao stvar ali jedinu registraciju koju sam pronašao je besplatna i prethodi obaveznom uzimanju hostinga. zvao sam carnet, ali oni se time ne bave ![]() registrirao bih domenu koja nije zauzeta hvala vam unaprijed ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
Prvo kupi hosting kod nekog hosting providera. Nakon toga, jedino što ti je potrebno da preusmjeriš domenu koju ćeš kupiti su ti adrese name servera koje će ti dati hosting provider. Oboružan adresama NS-ova (i kreditnom karticom), odaberi neki od brojnih registranata koji prodaju .com domene. Sve moje domene su kupljene na godaddy.com, site im je jako konfuzan i šaren, ali su zato barem cijene dosta pristojne. Što god da ti ponudi od dodatnih featura uz domenu ti vjerojatno ne treba, pa nemoj niti bacati novce na gluposti. Nakon kupovine domene morat ćeš unijeti i adrese name servera koje će biti zadužene za resolvanje tvoje domene, a koje ti ja kao što sam gore napisao provajdao tvoj hosting provider. Druga opcija je da kod nekog hostera kupiš i hosting i domenu, no to ti ne bih preporučio. Ukoliko dođe do poteškoća sa hosterom ukoliko si domenu registrirao sam uvijek ju možeš preusmjeriti, tj. preseliti nekom drugom hosting provideru. Sve to naravno ako ne vjeruješ hosteru. Ako želiš ipak riješiti sve odjednom, po mogućnosti s nekim domaćim mogu ti toplo preporučiti http://www.hostingcentar.com/ kod kojih hostam domene već dugi niz godina i nikada nisam imao problema, dečki su prva liga. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ako imaš firmu, možeš na Carnetu besplatno registrirati .hr domenu. Koliko se sjećam, treba ispuniti nekakav zahtjev i poslati im papire od firme ili će to za tebe napraviti web hosting firma. Za .com domenu se plaća određena cifra godišnje. Nemoj domenu brkati sa hostingom.
![]() |
#4 |
Registered User
|
hvala na odgovoru, pod 1 drugo, imam, recimo, besplatan hosting koji mi nudi mogućnost da koristim svoju registriranu domenu. zar se plaća i registracija ne-zauzete domene? znači, hosting centar mi to obavlja za 75 kn godišnje? što ako prođe godina i ja ne platim više? kako da budem vlasnik domene za stalno? što se tiče .hr domene postupak mi je u cjelovitosti poznat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
Ako imaš takav hosting, zamoli ih samo da ti daju adrese name servera, morat ćeš im vjerojatno i reći o kojoj se domeni radi kako bi mogli pripremiti sve sa svoje strane. Registracija se plaća, domenu ne možeš kupiti za stalno, ali možeš ju kupiti za nekoliko godina unaprijed, prije isteka samo produžiš domenu. Ako i zaboraviš odmah, imaš još grace period u kojem ju samo ti možeš produžiti, ako niti to ne napraviš domena je ponovno dostupna za kupovinu. Tako je, hosting centar to naplaćuje 75 kn godišnje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
ok, hvala puno na informacijama... ako vas zanima besplatni host je ovdje, po meni je relativno ok, nema reklama, ima masu dodatnih features-a samo ne znam koliko će to trajati: http://www.000webhost.com/ (neka mod obriše ako se to ne smije postat) i pronašao sam, onako ok domaći site za registraciju domena, vjerojatno znate al ajde... www.regica.net hvala na pomoći još jednom |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Da ne otvaram novi topic: Da li ima razlike između registracije .net i .com domena? Ako imam nekakvu prodaju na mom site-u (znači komercijalnu djelatnost) da li onda smijem koristiti .net domenu? A ako imam www.mojastranica.net i www.mojastranica.com da li mogu forward-ati .net na .com? Hvala! Edit: a .org? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
ne Citiraj:
Citiraj:
![]() |
![]() |
#9 |