|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2008
|
Samsung 971P ili 245T ?
Naravno, dilema ce se vjer.uciniti nekima cudna, jer se ne radi o monitorima u istoj klasi. Trebam ne-gejmerski monitor za rad primarno u 2D aplikacijama, najvise u Photoshopu. Da se razumijemo - nemam graficki studio, ali mi svejedno treba ekran kadar prikazivati dobre boje. Taj mi je parametar vazniji od drugih, jer uglavnom obradjujem fotke umjetnickih slika, na kojima se najlakse vide manjkavosti monitora. Kad pogledam recimo svoju sliku i kvalitetnu fotku te iste slike odma mi je sve jasno. Obzirom da preferiram 4:3 ekrane nakon dugog premisljanja odlucio sam se za Samsungov 971P. No, jucer mi je zapela za oko povoljna recenzija 245T na ozbiljnom sajtu: http://xbitlabs.com/articles/other/d..._18.html#sect0 Taj je doduse wide (koji ne volim jer svi ispod 24" izgledaju mali) ali ajde. 24 incni je pa moze proci. No, naravno i cijena je 2 i po puta veca. Meni bi taj 971P odgovarao makar je 19 incni jer je 4:3, no prije nabave volio bi cuti misljenje nekoga koji je probao oba. Je li prikaz boja na 245T toliko bolji da opravdava investiranje u dva i po puta skuplji monitor? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
|
Nitko nista...? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
evo ja ti se javljam jer imam 971p doma godinu dana sto reci na monitor kojem cijena nije pala unutar godinu dana ni za 1kn.... evo ovako oba dva monitora imaju identicnu matricu znaci 1500:1 S-PVA od samsunga btw 971p ti je 5:4 format a ne 4:3 tako da znas po pitanju karakteristika perfektne boje kontrast izvanredan kako ja volim rec crna je crna bijela je bijela..... 245T monitor koji sam isto gledao hmmm ako ti treba monitor vece diagonale onda je to pravi izbor mozda bi ti bio i bolji jer ima razno razne ulaze dok 971p ima samo DVI... Ali dal opravdava cijenu koja je duplo veca hmmm ajmo reci da da jer radi se o profesionalnom monitoru koji ima 24'' diagonalu jer ako 971p kosta 4000kn ovaj mora duplo kostat... Znaci vece razlike u prikazu nemas! ako namjeravas uzimat 971p pitaj za neki savijet! jos jedna znacajnost kod 971p ims bad pixel warrenty for life ako se ne varam |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Jesi razmišljao o Philipsu 200P7? To je 20" 4:3 monitor sa LG.Philips S-IPS matricom koja ipak prikazuje nešto realnije boje od Samsungove PVA matrice. Cijena je oko 3600kn
![]() |
#5 |
Registered User
|
U istoj su cjenovnoj kategoriji - u Ve-mila je Samsung 971 3800 kn a Philips je 3600 kn u Optimumu. No, nigdje u opisu proizvoda se ne spominje kakva je Philipsu matrica. A uz to ima upola slabiji kontrast i vrijeme odziva mu je vece. Ne znam sto da ucinim. Btw, jesi ti radio na Philipsu? Moze li neko usporediti ova dva modela, ako ih je imao prilike vidjeti..? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
P3tar ima 2 philipsa, i to je 20" dok je Samsung 19" (1600x1200 vs 1280x1024), zaboravi kontrast i vrijeme odaziva, ovaj Philips ima kvalitetniju sliku 100%.
![]() |
#7 |
Registered User
|
Aj' dobro kad kazes. Samo, citao sam recenzije da taj Philips ima malo bleedinga u uglovima. Govorim napamet, naravno, nisam vidio monitor. Na Samsungu 970 (prakticki isti kao i 971) sam pak imao prilike raditi jedno pola sata ii crna je stvarno crna a bijela bijela. Boje su OK, samo meni izgledaju malcice isprane (navikao sam na CRT), ali dobro - boje mi izgledaju isprane i na 2x skupljem Appleu isto. Valjda cu se naviknuti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
Marq je li mozes pogledati koja je matrica na tom monitoru. Trazio sam na Philips stranicama, pod Engleskom i nema ga. Pretp.da je to za istocno trziste, ali rumunjski i madjarski jezik mi nisu jaca strana, pa mi se ne da zivcirati. U Optimumu naravno ne znaju sto prodaju i od njih nisam mogao dobiti tu informaciju. A prodavacica mi kaze da ga nemaju i da mora provjeriti u skladistu. Svaka cast na uzorno organiziranoj firmi i obucenim djelatnicima koji nisu kadri sa dva klika misem vidjeti imaju li proizvod na lageru ili ne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
![]() http://www.xbitlabs.com/articles/oth..._18.html#sect0 |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | ||
Mozilla Slave
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
nevjerujem da će oni dobit taj monitor ako ga ti ne naručiš, i meni su prodavali spiku da će ga nabavit za 2-3dana, da ga valjda imaju na skladištu... pa sam reko ko vas ***... i otišao drugdje Zadnje izmijenjeno od: marq20. 01.02.2008. u 15:41. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Mozilla Slave
|
Nemaš beda, no za svaki slučaj ako ti online reviewi i moja preporuka nisu dovoljni odi ga pogledati uživo di ga ima. Ja sam ih naručio iz Megatrenda i mogu reći samo da su bili vrlo ljubazni i susretljivi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Registered User
|
Ma nema tog monitora nigdje u Zadru, trebao bi samo za to potegnuti do Zagreba ili gdje vec, a to mi se ne da. Naravno da bi bilo najbolje pogledati ga, ali... (Btw, sto je BP? ) |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Mozilla Slave
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Registered User
|
A, da. Procitao sam negdje prije par godina da je Philipsova tolerancija na dead pixele nula, pa... Naravno, svakome se moze potkrasti kakav defektan proizvod, narocito ako je za istocno trziste. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Mozilla Slave
|
Citiraj:
A čuj možeš kupiti monitor da imaš 1BP kad ga otvoriš ali slljedeće dvije-tri godine ne dobiješ niti jedan novi, a možeš isto tako kupiti monitor da nema BPa , a za mjesec-dva dobiješ 3-4 BPa. Nikad nemoš' znat.... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
In the ghetto
Datum registracije: Apr 2007
|
Ispricavam se sto koristim tvoju temu za svoja bedasta pitanja. Jel netko ima ikakvog znanja o ovom moitoru i jel to isplativa kupnja? XEROX XM7-24W Linkovi: http://www.nextag.co.uk/XEROX-XM7-24...2274385EDC0D4A http://www.mercateo.com/p/104-E61531...Y_5MS_DVI.html
AMD Ryzen™ 5 3600X,Arctic Freezer A35,Kingston FURY DIMM 32 GB DDR4-3200 Kit,Gigabyte B550M AORUS PRO-P,Gigabyte 1TB, M.2 2280, NVMe 1.3 PCI-Express 3.0 x4,INNO3D GeForce RTX 3080 X3 OC LHR, 10240 MB GDDR6X,Fractal Design Meshify 2 Compact Lite White TG Clear,Corsair RM650x (2021) 650W, HPX27i 27" monitor |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
monitori koji imaju garanciju na BP su jakoo skupi monitori za phillipsa ne znam znam samo da 971p ima tu garanciju ako se ne varam i ovaj 245T ali oba monitora su po mom misljenju precjenjena.... dobro si rekao da mozes dobit za 3 4 dana par komada ali mislim da je veci bed ako kupis defektan proizovd... vecina proizvodaca trpi toleranciju do 5BP-a tako da treba tu biti oprezan.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Mozilla Slave
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
In the ghetto
Datum registracije: Apr 2007
|
Citiraj:
AMD Ryzen™ 5 3600X,Arctic Freezer A35,Kingston FURY DIMM 32 GB DDR4-3200 Kit,Gigabyte B550M AORUS PRO-P,Gigabyte 1TB, M.2 2280, NVMe 1.3 PCI-Express 3.0 x4,INNO3D GeForce RTX 3080 X3 OC LHR, 10240 MB GDDR6X,Fractal Design Meshify 2 Compact Lite White TG Clear,Corsair RM650x (2021) 650W, HPX27i 27" monitor |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Registered User
|
Nabavih na kraju 245 T. Propisno sam ga kalibrirao sa Spyderom2 PRO i mogu reci da sam vrlo zadovoljan kakvocom doticnog monitora...Preporucam. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|