Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Storage > Diskovi SSD/HDD
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 29.05.2008., 18:35   #1
sasuke_the_king
Premium
Moj komp

sasuke_the_king's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
napajanje za disk

pozdrav.
zanima me gdje kupiti napajanja kao šta dođu uz 3.5" i 5.25" eksterne ladice, odnosno kako se takva napajanja zovu, jer ne uspijevam ništa naći. stvar je da mi treba neko napajanje ili adapter/ispravljač koje daje 5V i 12V izlaze, da bih mogao napajat eksterni disk. kupio sam za siću ide to usb kontroler, i sad mi fali samo napajanje. jedno napajanje od icy box-a već koristim i napajam 2 diska , dok su druga 2 adaptera opet od icy boxa spojena na pripadajuća kučišta. trebalo bi mi nešto malo, jer napajanje od kompa je preveliko i preglomazno. trazio sam po domaćim dućanima ali nisam našao, nudili su mi samo napajanje za laptope po dosta velikim cijenama ali opet daju samo 12/16V, a meni treba i 5 i 12. ako nađete neki link na ebay isto je ok jer sam već kupovao preko ebaya. samo me zanima kako se dotični adapteri zovu da bi ih mogao pronaći online. hvala
sasuke_the_king je offline   Reply With Quote
Staro 29.05.2008., 22:30   #2
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor sasuke_the_king Pregled postova
pozdrav.
zanima me gdje kupiti napajanja kao šta dođu uz 3.5" i 5.25" eksterne ladice, odnosno kako se takva napajanja zovu, jer ne uspijevam ništa naći. stvar je da mi treba neko napajanje ili adapter/ispravljač koje daje 5V i 12V izlaze, da bih mogao napajat eksterni disk. kupio sam za siću ide to usb kontroler, i sad mi fali samo napajanje. jedno napajanje od icy box-a već koristim i napajam 2 diska , dok su druga 2 adaptera opet od icy boxa spojena na pripadajuća kučišta. trebalo bi mi nešto malo, jer napajanje od kompa je preveliko i preglomazno. trazio sam po domaćim dućanima ali nisam našao, nudili su mi samo napajanje za laptope po dosta velikim cijenama ali opet daju samo 12/16V, a meni treba i 5 i 12. ako nađete neki link na ebay isto je ok jer sam već kupovao preko ebaya. samo me zanima kako se dotični adapteri zovu da bi ih mogao pronaći online. hvala
Teško u RH. Bila je jednom tema u BUGu o tome, adapter se može naručit iz vanka. Cijena je pristupačna, ali na to ide poštarina tako da se značajno povisuje. I ja sam mislio takvo nešto napravit, ali kad se zbroji i oduzme shavtio sam da je isplativije uzet IcyBox, što sam i učinio. Bilo je u Linksa za ~190 kn (ATA verzija)!
Baja 001 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 30.05.2008., 11:44   #3
mbed
Premium
Moj komp

mbed's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Možeš si kupiti ovakav komplet ako si na to napajanje mislio:
http://the-gadgeteer.com//assets/bra...cable-v2-1.jpg
košta otprilike 120kn, jedino je problem što trafo daje samo 12V. samo trafo nisam nigdje vidio.

.
mbed je offline   Reply With Quote
Staro 30.05.2008., 12:09   #4
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Staro 30.05.2008., 12:24   #5
sasuke_the_king
Premium
Moj komp

sasuke_the_king's Avatar

@mbed , da tako nešto, ja imam upravo takav usb kontroler, i sad mi treba samo napajanje. za poštarinu nije problem, x puta sam kupovao preko ebaya i da se to riješiti a i zaobići carinu.
@coconut - ne, treba mi samo napajanje, bez kontrolera. ako netko ima neko napajanje od nekog kučišta koje je crklo, neka javi
Staro 30.05.2008., 12:29   #6
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Imam doma jedno starije napajanje viška. Nije mi jasno kako ćeš od toga napraviti napajanje za hard, ali ako ti treba rado ću ti ga pokloniti.
Staro 30.05.2008., 12:29   #7
mbed
Premium
Moj komp

mbed's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
pa inače kad kupiš taj usb to ide, i trafo dođe u kompletu. ja sam sebi kupio i dobio sam trafo. mislim da i u čipoteci isto dobiš i trafo u kompletu, samo kaj nije na slici.

.
mbed je offline   Reply With Quote
Staro 30.05.2008., 16:51   #8
sasuke_the_king
Premium
Moj komp

sasuke_the_king's Avatar

@coconut - tako što ću odrezat defaultni konektor i zalemit molex. to sam već napravio za 2 interna diska, napajanje ih nije htjelo uključit, pa sam uzeo jedno napajanje od starog icy boxa, odrezao onaj konektor, i zalemio 2 sata konektora. i stvar radi, samo šta moram gasit diskove na odvojeni prekidač. btw kakav to adapter imaš, može slika ili specifikacije koje na njemu pišu?
@mbed - ja sam taj kontroler kupio onako usput kad sam kupovao u jednom ebay dućanu, bio je čini mi se 2 ili 3 dolara uz neku minimalnu poštarinu od isto tako 2 dolara.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno