|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Problem pristupanju fileovima nakon reinstalacije windowsa (Acces is denied)
Jučer sam reinstalirao win xp nakon jako dugo vremena i sad je nastao taj problem da ne mogu više ući u pola fileova na hardu (sve slike, bilo da su slikane fotićem ili skinute s neta, većinu raznoraznih videa i notepad dokumenti). Ne mogu ih ni kopirat na neki drugi dio harda ili spržit, što god da pokušao napraviti za notepad dokumente javlja error ACCES IS DENIED, Irfanview niti bilo koji drugi program za slike ih ne raspoznaje, a isto tako je i za videe bez obzira na player koji se koristi. Na starim windowsima sam imao account s passwordom sa svim pravima, ali pod različitim imenom od nove instalacije windowsa (isto sa full acces-om). Skužio sam da pod PROPERTIES od fileova kojima ne mogu pristupiti, pa onda na ADVANCED, pa DETAILS tamo stoji ime mojih starih windowsa i da samo taj user može slobodno pristupit tom fajlu. Add-anje novih windowsa za pristupanje fajlu baca nekakav error, a isto se javlja error ako pokušam maknut ime starih windowsa od pristupanja fajlu. Da li se netko već susreo s ovim problemom? Imam jako puno tih stvari na hardu, pogotovo osobnih (slike i videi) i ne želim ih izgubiti. NAPOMENE: -instalacija windowsa i fajlovi nisu na istoj particiji -i stari i novi windowsi su instalirani s istog cd-a (win xp sp2), jedina je razlika što sam kod starih windowsa koristio AutopatcherXP od sredine 2006., a za nove zadnje izdanje Autopatchera -ne može se fajlovima pristupit niti preko command prompta Nekako ne vjerujem da bi nova instalacija windowsa riješila ovaj problem, a niti prebacivanje harda u neki drugi komp.
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Svaka ti čast na opisu problema, ali ne mogu vjerovati kako ti je bilo lakše napisati toliki post nego samo dvije riječi u tražilicu? Nikako mi ne ide u glavu... http://forum.pcekspert.com/search_re...a=Tra%9Ei#1178
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Koristio sam krive riječi u tražilici, a acces denied nisam ni probao jer mi se činilo preopćenito. Nego, slijedio sam upute po http://support.microsoft.com/kb/308421 i piše da imam full permission za sve. Ali opet je sve po starome. ![]() Da li postoji ikakav način da pristupim fajlovima bez obzira koliko bi to možda dugotrajno ili ekstremno bilo? Fajlovi su na hardu i neće nigdje nestat. Zanimljivo, mogu ih brisat, ali kopirat ih i pristupit im nikako. Možda stavljanjem nekog drugog operativnog sustava?
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Pa prema tim temama na koje si stavio linkove sam se i orijentirao i napravio onako kako piše (isključio simple file sharing i pod SECURITY > ADVANCED > OWNER i klik na moje ime i na kvačicu REPLACE OWNER ON SUBCOINTAINERS AND OBJECTS). Trajalo je par minuta dok se nije promijenio ownership nad tim fajlovima na moje ime i sad (ja i administrator) imamo sve ovlasti - full control. Ali opet je isto. Na svakom fajlu acces is denied.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|