|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2008
|
Hardware Testing
Dali netko može preporučiti neku kvalitetnu aplikaciju za testiranje hardvera. Naišao sam na par ali za svaku komponentu posebno, dali ima nešto za testiranje svega. hvala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Škicni si Overclocking podforum. Inače...PCMark mi prvo pada napamet za nešto cjelokupno... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
I kako i sam vidiš nema niti jednog koji testira čitav sistem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
PCMark je tako reći, najkompletniji za testiranje sistema, kao što je rekao kolega Razer. Ali to je više za benchmark, znači kad ti se PCMark izvrti dobiješ rezultat - bodove. Zatim te bodove možeš usporediti sa rezultatima drugih korisnika pa vidjeti kako tvoje računalo otprilike stoji u usporedbi sa njihovim. Bodovi nisu najbolje i najtočnije mjerilo, samo okvirno ti daju predodžbu. Što se tiče testiranja u smislu ispravnosti komponenata - može ti pomoći PCMark recimo za graf. karticu gdje su greške i više nego očigledne na tvom monitoru. No za nešto drugo, nije ti od neke koristi jer ti neće reći gdje se dogodila greška (kao recimo MemTest, za RAM. On kaže gdje se točno dogodila greška i možeš izolirati pokvareni keks). Iako možeš okvirno saznati što radi probleme. Ako se smrzne u HDD testu, vjerojatno je do hard diska. A može biti i do drugih stvari! Najbolje ti je koristiti specijalizirane programe za testiranje ispravnosti komponenata. E sad, ovisi što ti misliš pod testiranje. Testiranje a.k.a. benchmarking - PCMark Testiranje ispravnosti - pogledaj Bugerov link.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
ja znam koristiti Pc-Check s hirens bootCDa, prvenstveno negov burnin test (cpu, memorija, diskovi, optika i sve ostalo sto se nadje ![]() ![]() koliko je pouzdan u trazenju pojedinacnog kvara ne bi znao, 80% mogucnosti nisam nikada ni isprobao. no morat cu, bas imam jednu takvu kantu na kojoj nesto ne stima ali - ne zna se sto ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Registered User
Datum registracije: Mar 2008
|
Citiraj:
E pa da. Vidis na stari dobri Hirens sam i zaboravio ![]() Ljudi hvala, nasao sam sve sto mi treba ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Najviše koristim Hiren's ili Ultimate boot cd |
![]() |
![]() |
|