Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 09.04.2008., 20:53   #1
dxdandy
Premium
Moj komp

dxdandy's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Question Molim savjet za neki novi AP ?

ola!

Dakle molim vas za savjet,koji AP kupiti da ima i client mod.Trenutno koristim siemens 515 sa modanim firmwareom koji mu pojačava izlaznu snagu za poprilično.Kako sam mislio da to nije dovoljno još sam napravio na njemu to što sam jednu antenu izbacio i prebriko onaj diversiti switch.Čak je i to malo pomoglo ali ne dovoljno.Još k tumu mislim da sam taj cijeli posao lemljenja i brikanja napravio dosta traljavo pa sam sve to zamjenio sa frendovim AP-om kojeg hvali da radi odlično te da mu je izlazna snaga u odnosu na stari AP koji je imao poprilično veće.Dakle radi se o Edimax WLAN AccesPoint EW-7206.Usljedilo je veliko razočarenje,jer mi je signal bio u pola slabiji nego na se515.
Udaljenost koju pokušavam povezati je oko 1.8km a od antena koristim biquda u kombinaciji sa sattanjurom od 90cm na obje točke.Antene su upucane i tu ne mogu više ništa postiči.Dakle treba mi neki AP koji ima ludu izlaznu snagu a naravno da je povoljan tj. da nije preskup.
Vidio sam na nekoliko mjesta da ovaj nije loš Ovislink AirLive WL-5450AP te sam misli možda njega uzeti.
Molim vas za cijenjeno mišljenje o ovom AP-u,dali on ima mogućnost pojačavanja izlazne snage nekim firmwareom ili mi savjetujete neki drugi u tom cjenovnom rangu.

thx!

Zadnje izmijenjeno od: dxdandy. 10.04.2008. u 08:39.
dxdandy je offline   Reply With Quote
Staro 09.04.2008., 21:00   #2
dxdandy
Premium
Moj komp

dxdandy's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Sad trenutno ta dva kompa su povezana na toj udaljenosti od 1.8km ali sa nekih 8-12% signala (stalno varira) a brzina prijenosa podataka je očajna,gotovo modemska veza.Sa edimaxom je nekih 4%.Povezujemo sa bratić i ja i potrebna nam je što bolja veza jer bi trebali izmjenjivati dosta gigi dnevno.Dakle točka A(satbiquad+se515),točka B(satbiquad+wlan kartica)
Dali bi šta popravilo tj. pojačalo signal kad bi i na A i B točku stavili AP i povezali ih u client mod?

thx!
dxdandy je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 09.04.2008., 23:48   #3
gonzo
HW&WLAN expert
Moj komp

gonzo's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Razmisli svakako o mikrotiku ili necem slicnom,nije skupo jer se vecina hardware-a moze naci po ladicama a stvar radi predobro

gonzo je offline   Reply With Quote
Staro 10.04.2008., 23:23   #4
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
ma nece njemu pomoci nista - pazi da se radi o linku od samo 1,8km i da se spaja antenama koje bi trebale u teoriji imati pojacanje od preko 26dBi uz kut zracenja od koliko? 9 stupnjeva? dakle ako su stvarno upucane kako treba na 1,8 km to je ne odlicno nego slobodno mozes reci i overkill .
stvarno mislis da ce mu par mW vise izlazne snage pomoci? nesto tu u cijeloj prici ne valja, ili je do antena ili do kablova ili jednostavno ima previse smetnji na putu a recimo da na ovo zadnje sumljam najmanje
greg SE je offline   Reply With Quote
Staro 11.04.2008., 00:25   #5
gonzo
HW&WLAN expert
Moj komp

gonzo's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Citiraj:
Autor greg SE Pregled postova
ma nece njemu pomoci nista - pazi da se radi o linku od samo 1,8km i da se spaja antenama koje bi trebale u teoriji imati pojacanje od preko 26dBi uz kut zracenja od koliko? 9 stupnjeva? dakle ako su stvarno upucane kako treba na 1,8 km to je ne odlicno nego slobodno mozes reci i overkill .
stvarno mislis da ce mu par mW vise izlazne snage pomoci? nesto tu u cijeloj prici ne valja, ili je do antena ili do kablova ili jednostavno ima previse smetnji na putu a recimo da na ovo zadnje sumljam najmanje

Ma slazem se da je to smijesna udaljenost s obzirom na navedenu opremu pod uvjetom da je sve ok slozeno,preporuka je bila s naglaskom na stabilnost i kvalitetu signala te opcenito protoka veze.Snagu zracenja niti ne treba dizati za te uvjete,cak mi se pokazalo u praksi da bolje radi kad je na defaultu.Dakle da zakljucimo,nesto je tu lose slozeno jer bi to trebalo raditi jako dobro i razina signala bi trebala biti dosta veca.

gonzo je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno