|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
PSU i brzina?
Stare komponente prebacio u drugo kuciste sa no-name PSU. To je jedina promjena. Sad mi se cini da racunalo "trza" u zahtjevnijim aplikacijama (tj. igrama) sto se nije desavalo u predhodnom kucistu sa pravih 500W PSU (sa dva 12V raila). Dakle, moze li losije napajanje tako utjecati na brzinu? Konfiguracija: AMD64-x2 4200 / 2x1GB DDR2 / ATI 1950 pro-256 MB / HDD SATA: 1x500GB + 1x250GB / 2xOpticka pogona / SkyStar2 PCI-kartica / FANS: 1x12cm + 1x8cm. Ovo losije napajanje deklarira 38A na 5V; 23A na 3,3V; 18A na 12V (1 rail), a u stvari na sekundaru ima tri iste Schottky ispravljacke diode od po max. 20A (2x10A) - Mospec S20C40C. Dakle samo grana od 12V je unutar 20A, a ostalo je debela laz. Sami naponi su unutar +/- 5% tolerancije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Teoretski može tako da nema dosta struje pa ti baca grafu u low power mod ali u praksi nekako mi se to ipak čini labava mogućnost... Ipak zašto jednostavno ne preseliš staro napajanje u novu kantu ako misliš da je ono krivo... ![]() A inačeprovjeri jesi sve poštekao i dal ti javlja kaj tipa low power tvoja grafa, moćda si zaboravio uštekati PCI-e konektor ili nešto,,,
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Nemam volje sad rastavljati to novo racunali i vaditi PSU. A ova stara konfiguracija je sad rezervno racunalo u drugoj sobi i sad nemam love za novi PSU, ali cu ga svakako zamjeniti. Da, 6-pinski PCI-e konektor je spojen na VGA. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Aha mislio sam da si samo preselio novi PSU rekoh teoretski je moguće, sad u praksi neznam baš za to usporenje, provjeri da ti se ne pregrijava nešto pa da nije kakav throttling u pitanje ali svakako kupi neki bolji PSU radi same pouzdanosti rada, imaš za 200ak kn Fortrona PNF koji su solidni...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|