Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Kućišta, napajanja i modding > Kućišta i napajanja
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 23.04.2008., 21:33   #1
pem7799
Premium

Datum registracije: Sep 2007
PSU i brzina?

Stare komponente prebacio u drugo kuciste sa no-name PSU. To je jedina promjena. Sad mi se cini da racunalo "trza" u zahtjevnijim aplikacijama (tj. igrama) sto se nije desavalo u predhodnom kucistu sa pravih 500W PSU (sa dva 12V raila).

Dakle, moze li losije napajanje tako utjecati na brzinu?

Konfiguracija: AMD64-x2 4200 / 2x1GB DDR2 / ATI 1950 pro-256 MB /
HDD SATA: 1x500GB + 1x250GB / 2xOpticka pogona / SkyStar2 PCI-kartica / FANS: 1x12cm + 1x8cm.

Ovo losije napajanje deklarira 38A na 5V; 23A na 3,3V; 18A na 12V (1 rail), a u stvari na sekundaru ima tri iste Schottky ispravljacke diode od po max. 20A (2x10A) - Mospec S20C40C. Dakle samo grana od 12V je unutar 20A, a ostalo je debela laz.
Sami naponi su unutar +/- 5% tolerancije.
pem7799 je online   Reply With Quote
Staro 23.04.2008., 21:42   #2
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Teoretski može tako da nema dosta struje pa ti baca grafu u low power mod ali u praksi nekako mi se to ipak čini labava mogućnost... Ipak zašto jednostavno ne preseliš staro napajanje u novu kantu ako misliš da je ono krivo...

A inačeprovjeri jesi sve poštekao i dal ti javlja kaj tipa low power tvoja grafa, moćda si zaboravio uštekati PCI-e konektor ili nešto,,,
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 23.04.2008., 22:15   #3
pem7799
Premium

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor yedwy Pregled postova
Teoretski može tako da nema dosta struje pa ti baca grafu u low power mod ali u praksi nekako mi se to ipak čini labava mogućnost... Ipak zašto jednostavno ne preseliš staro napajanje u novu kantu ako misliš da je ono krivo...

A inačeprovjeri jesi sve poštekao i dal ti javlja kaj tipa low power tvoja grafa, moćda si zaboravio uštekati PCI-e konektor ili nešto,,,
Staro napajanje je kvalitetno i stavljeno je s novim komponentama.
Nemam volje sad rastavljati to novo racunali i vaditi PSU.
A ova stara konfiguracija je sad rezervno racunalo u drugoj sobi i sad nemam love za novi PSU, ali cu ga svakako zamjeniti.

Da, 6-pinski PCI-e konektor je spojen na VGA.
pem7799 je online   Reply With Quote
Staro 23.04.2008., 22:34   #4
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Aha mislio sam da si samo preselio novi PSU rekoh teoretski je moguće, sad u praksi neznam baš za to usporenje, provjeri da ti se ne pregrijava nešto pa da nije kakav throttling u pitanje ali svakako kupi neki bolji PSU radi same pouzdanosti rada, imaš za 200ak kn Fortrona PNF koji su solidni...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno