|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
C program
Evo ovako, trebam napraviti program u koji se učitavaju brojevi a i b program treba izračunati sljedeće ako je a<b onda je a+2b i ako je a>b 2a-3b Evo program koji ne radi, ne zanima me druga verzija nego samo zašto dotični ne radi #include <stdio.h> void main() float a,b; { printf("Unesi a i b\n"); scanf("%f,%f",&a,&b); if(a<b) printf("%f+2%f=%f",a,b,a+2*b); else printf("2%f-3%f=%f",a,b,3*a-3*b); } |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
1) Viticastu zagradu moras otvoriti odmah nakon void main(). Dakle, ona deklaracija varijabli a i b (float a, b ![]() 2) Neki kompajleri javljaju gresku kada napises void main(). Ako je problem u tome, onda moras napisati int main(), a na sam kraj programa (prije zadnje viticaste zagrade) napisi return 0;. 3) Ako ti se program ugasi odmah nakon sto upises 2 broja i stisnes enter, onda inkludaj jos na pocetak programa conio.h, a na sam kraj (prije return 0) napisi getche();. 4) Ovo nije greska zbog koje program ne bi radio, ali te moze zbuniti. Naime, napisao si printf("%f+2%f=%f",a,b,a+2*b);. Recimo da je a = 5, a b = 6. Ispis ce izgledati: 5 + 26 = 17. Ova dvojka ce se jednostavno priljepiti na broj b. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|