|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Pitanje vezana uz napajanje
Dobar dan, Ovako,pitanja su možda vec pitana tisucu i jedan put al ja nisam nasao surfajuci starije topike pa zato otvaram ovaj. Da mi netko objasni ,što ja to dobivam sa kupnjom nekog kvalitetnog napajanja,znam da dobivam na sigurnosti ali ako meni neko no name 400w drzi pc na zivotu sto dobivam ako odlucim ugradi 400w fortron bluestorm koji dode duplo vise? Opet znam citati pa vidim da ima svakakve naponske zastite i slicno ali dal ce mi racunalo imati kakve jos bonuse,kao sto je fluidniji rad pri vecim naprezanjima kao sto je kod igranja igrica i slicno? Ili to nema veze? Te drugo pitanje,vidim da vecina kupuju chieftec ili fortron ali sto je sa recimo Hiperom ,jedan Hiper nije bas relativno no name napajanje a ima 520w i dode kao chieftec 450w I zadnje pitanje Chieftec ima 7-8 molexa ,koliko ima fortron 400w pnf jer nisam nasao taj podatak na stranicama web shopova itd. Thanks.
![]() |
#2 |
_HZTK_
Datum registracije: Mar 2007
|
Zato je tu opcija "tražilica". Radije ako misliš kupovat fortrona bluestorma uzmi 400w PNF. Kvalitetnim napajanjem dobiva se stabilnost....uostalom imaš tražilicu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Banned
Datum registracije: Jul 2006
|
pozdrav
Kvalitetno napajanje nemora uvijek biti i skupo, a uvijek je dobar zalog za budučnost glede bilo kakve nadogradnje ili povečanje broja komponenata u računalu koje onda možeš izvesti bez opasnosti za sistem i rušenje istog(usljed nedostatka dovoljnog napona-snage) a ujedino i kvalitetnije napajanje "naravno i bolje štiti komponente".Sve zavisi naravno za što češ koristiti komp i koliko ti onda treba jako napajanje.Fortron 400W PNF,Čuftek 450W,ColerMaster 430W(cca 250-350KN) sve odlična napajanja za svoju cijenu(uloženo-dobiveno).I preporuka je zaobilazi nepoznata napajanja i ona koja dolaze montirana s kučištem(slaba i nepouzdana naravno ukoliko se radi o ozbiljnijim konfama, a za uredsko računalo sasvim dostatna). Naravno to sve zavisi i od "buđeta" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premuim
Datum registracije: Feb 2008
|
Bi li codegenovo napajanje duralo iz M604n-CA e2180 GF 9600GT 2 GB ram 1 HDD i 1 DvdRW makar 1 mj il 2 najvise jer nisam pri parama(u 5. ili 6. mj) a kasnije bi doslo neko jace npr http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=4849 ili http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=3798 koje bi po vama bilo bolje od ta dva |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
_HZTK_
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
400w PNF, iako i coolermaste bez problema radi taj posao. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premuim
Datum registracije: Feb 2008
|
ovo znaci da cu na case morati pricekat mjesec dana. Malo OT kako bi se komp palio bez kucista? mislim preko maticne. samo spojim + i - n power conectorima na ploci ili? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
________
Datum registracije: Dec 2006
|
|
![]() |
![]() |
|
|