|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
![]() pozdrav svima premda sam vec dugo registrirani clan na forumu(sa malo blesavim nickom-tj zaboravio sam i njega i pass pa sam se 2sata mučio da njih nađem kad se nemogu registrirati opet sa istom mail adresom).....do sad nisam imao potrebu da postam nešto do sad..... e sad da krenemo na problem;premda več ima puno postova o odabiru napajanja nemogu se odlučiti o kupnji novoga samo čitajuči ih... trenutno imam codegen 400w koje sam dobio s kučištem i do nedavno nisam imao problema ali se je vidjelo da radi na maximumu-paljenjem americas army(igre koju stalno igram) iz njega je izlazio vrlo topao zrak,i sad nakon priključenja G11 tipkovnice nakon određenog vremena igranja komp se ugasi sam od sebe i određeno vrijeme se ne želi upaliti. sad je pitanje dal je problem u napajanju ili u procesoru koji mi pokazuje u ewerestu cpu:80,cpu1:39,cpu2:39 stupnjeva proc je AMD 6400+BE sa stock coolerom jer nemogu montirati TT sonicT al o tom u drugom postu. +danas mi se paljenjem na ekranu prikazala monokromatska šahovnica i to sam riješio ištekavanjem kabla iz napajanja. i sad ako je problem u napajanju trebao bi preporuku za novo(po pročitanim postovima jučer od fortona BS sam odustao makar mi je bio prvi pick zbog moddinga) -gledano u vemilu dvoumim se između: Thermaltake W0103R 600W i Chieftec power supply 650W i svi ostali prijedlozi su dobrodošli po mogućnosti iz vemila(oko 700kn),i čim tiše(zato mi db kod chiefteca malo smetaju) komponente koje bi trebao napajati:cpu amd6400,1gb ddr2 x3,segate b 320gb i 160gb, DVD LG dual layer;light s, 4 plava venta 80mm,i 1neonka 30cm,5.1 usb slušalice G11usb tipkovnica i za par mjeseci neka high graf ili serija 8800 ili 3870x2 kupovao budem za par dana pa si dajte oduška u raspravi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
moja preporuka ti je corsair 520w.napajanje je mrak,a usto je i modularno,tako da nece biti zezancije oko kablova.u adm-u ga imas za 705 kn.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Ako si dugo clan kako tvrdiš, onda znaš da sa seasonic (430W na dalje)/corsair ne možeš pogrijesiti. Svako od tih napajanja ce pošteno pogoniti tvoju (buducu) konfu. Ako se odluciš na 3870x2, a imaš previše para, kupi TT Toughpower/Chieftec Turbo/HiperM 630 iz HG-a/...tj svi oni imaju 8 pin PCI-E 2.0 koji kakti traži X2 kartica...i ogromnu snagu na +12V. ![]() IMO, ovaj Hiper kaj je Trash otkrio, zvuci kao najbolje riješenje....a i biti ceš glavni faca na forumu sa 600W napajanjem ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
ovog hipera nema na u hgU i tko zna koliko ga još neće biti ajde finalna odluka između Thermaltake Toughpower 600W-600kn vs Chieftec 650W Turbo Series 700kn piše da su oba modularna ali prema slikama thermal nije modularan 100kn razlike u cjeni je opravdano s razlogom ili?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
nisam siguran, ali mislim da se radi o istim napajanjima, jer i Chieftec turbo serije i TT proizvodi CWT i slove kao vrlo dobra napajanja, tako da je izbor na tebi. Ja bi uzeo jeftinije i ono koje ima više garancije. No sačekajmo da vidimo što wolv kaže |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|