Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Kućišta, napajanja i modding > Kućišta i napajanja
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 24.03.2008., 12:30   #1
Cro=RocK=U=
Premium
Moj komp

Cro=RocK=U='s Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Question Dovoljno snažno napajanje.......

pozdrav svima premda sam vec dugo registrirani clan na forumu(sa malo blesavim nickom-tj zaboravio sam i njega i pass pa sam se 2sata mučio da njih nađem kad se nemogu registrirati opet sa istom mail adresom).....do sad nisam imao potrebu da postam nešto do sad.....

e sad da krenemo na problem;premda več ima puno postova o odabiru napajanja nemogu se odlučiti o kupnji novoga samo čitajuči ih...

trenutno imam codegen 400w koje sam dobio s kučištem i do nedavno nisam imao problema ali se je vidjelo da radi na maximumu-paljenjem americas army(igre koju stalno igram) iz njega je izlazio vrlo topao zrak,i sad nakon priključenja G11 tipkovnice nakon određenog vremena igranja komp se ugasi sam od sebe i određeno vrijeme se ne želi upaliti.

sad je pitanje dal je problem u napajanju ili u procesoru koji mi pokazuje u ewerestu cpu:80,cpu1:39,cpu2:39 stupnjeva proc je AMD 6400+BE sa stock coolerom jer nemogu montirati TT sonicT al o tom u drugom postu.

+danas mi se paljenjem na ekranu prikazala monokromatska šahovnica i to sam riješio ištekavanjem kabla iz napajanja.

i sad ako je problem u napajanju trebao bi preporuku za novo(po pročitanim postovima jučer od fortona BS sam odustao makar mi je bio prvi pick zbog moddinga)
-gledano u vemilu dvoumim se između:

Thermaltake W0103R 600W i Chieftec power supply 650W

i svi ostali prijedlozi su dobrodošli po mogućnosti iz vemila(oko 700kn),i čim tiše(zato mi db kod chiefteca malo smetaju)

komponente koje bi trebao napajati:cpu amd6400,1gb ddr2 x3,segate b 320gb i 160gb, DVD LG dual layer;light s, 4 plava venta 80mm,i 1neonka 30cm,5.1 usb slušalice G11usb tipkovnica i za par mjeseci neka high graf ili serija 8800 ili 3870x2

kupovao budem za par dana pa si dajte oduška u raspravi
Cro=RocK=U= je offline   Reply With Quote
Staro 24.03.2008., 12:37   #2
razor i2c
Premium
Moj komp

razor i2c's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
moja preporuka ti je corsair 520w.napajanje je mrak,a usto je i modularno,tako da nece biti zezancije oko kablova.u adm-u ga imas za 705 kn.
Oglas

Oglas
Staro 24.03.2008., 12:40   #3
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Ako si dugo clan kako tvrdiš, onda znaš da sa seasonic (430W na dalje)/corsair ne možeš pogrijesiti.

Svako od tih napajanja ce pošteno pogoniti tvoju (buducu) konfu.

Ako se odluciš na 3870x2, a imaš previše para, kupi TT Toughpower/Chieftec Turbo/HiperM 630 iz HG-a/...tj svi oni imaju 8 pin PCI-E 2.0 koji kakti traži X2 kartica...i ogromnu snagu na +12V.

IMO, ovaj Hiper kaj je Trash otkrio, zvuci kao najbolje riješenje....a i biti ceš glavni faca na forumu sa 600W napajanjem (kao i ja)
Gilbert5 je offline   Reply With Quote
Staro 24.03.2008., 13:05   #4
Cro=RocK=U=
Premium
Moj komp

Cro=RocK=U='s Avatar

ovi hiperi mi se čine kao pun pogodak imaju veliku garanciju, i ovaj blue label mi se baš uklapa u full plavu unutrašnjost kompa sexyyy

samo je zaheb kaj njih nema trenutno na lageru
Staro 30.03.2008., 16:23   #5
Cro=RocK=U=
Premium
Moj komp

Cro=RocK=U='s Avatar

ovog hipera nema na u hgU i tko zna koliko ga još neće biti

ajde finalna odluka između

Thermaltake Toughpower 600W-600kn vs Chieftec 650W Turbo Series 700kn

piše da su oba modularna ali prema slikama thermal nije modularan
100kn razlike u cjeni je opravdano s razlogom ili??
Staro 31.03.2008., 22:49   #6
Buger
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
nisam siguran, ali mislim da se radi o istim napajanjima, jer i Chieftec turbo serije i TT proizvodi CWT i slove kao vrlo dobra napajanja, tako da je izbor na tebi. Ja bi uzeo jeftinije i ono koje ima više garancije.

No sačekajmo da vidimo što wolv kaže
Buger je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno