|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2007
|
FUJITSU SIEMENS AMILO Pi2512
Halo experti, može malo pomoći ? Za fujitsu- siemens amilo Pi 2512, sa 2 GB rama, 250 GB HDD i td, trebam druvers za SATA disk ili već što drugo. Naime ne mogu instalirati XP na njega. Prođe instalacija windowsa i kad sve završi stalno se restarta. Ne da ga podići ni u Safe modu ni ništa nego samo restart. Pokušao sam nekoliko različitih windowsa xp, ali sa svima je isti rezultat. Dozvoli mi napraviti particije i instalaciju ali ništa. Čak sam pokušao implementirati drivers koje sam našao na netu za SATA, pa onda sa tim Windowsima ali mi ne da onda instalaciju. Dalje ne znam, a uzdam se u Vašu pomoć jer sam već puno stvari riješio preko ovog foruma i na glasu ste kao naj, naj, naj u ovom poslu. Pozdrav svima i ako netko zna u čemu bi bio problem- molim pomoć. P.S. Zaboravio sam reći - laptop je potpuno nov, free dos. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
1. skini nLite i integriraj SATA drivere u vindoze (ne znam čime si ti pokušao naptaviti isto). Upute: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=36885 ili 2. pokušaj u BIOS-u naći opciju 'SATA Mode'. Kad je nađeš, prebaci njenu vrijednost u 'IDE Native Mode'.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Rambus 3xtr1m
Datum registracije: Jan 2006
|
Čekaj ako ti prođe instalacija windowsa onda je već instaliro sata drivere. Već kod same instalacije ako on ne može kopirat podatke potrebne za instalaciju windowsa već tamo vidiš da nemaš drivere za disk... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
Da, prođe cijela instalacija, a pokušao sam sa dvije vrste windowsa ( obični), pa zatim sa MINXima, te sa Windows XP Ultimate Edition (3.2 GB). Dakle sa svima napravim particije, formatiram particiju NTFS, instalira se, počne sa podizanjem sustava i kad dođe na WIN screan, kratko blue screan, pa restart i tako stalno. Milsio sam da je problem softwerski, ali 4 windowsa i uvijek isto, stvarno ne znam. Zato sam mislio da je SATA drivers iako sam istog mišljenja kao ti, ali svejedno neće, pa neće. Hvala, ako tko ima kakvu ideju, još ga nisam riješio. Pozdrav svima |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Laptopi imaju prilično skroman BIOS u odnosu na desktop kompove, pa me ne čudi da ne može naći tu opciju. Zato i jesam napisao 'Pokušaj naći..'
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|