|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2008
|
![]() Dakle...kupuje se masina...cilj je da sam miran barem 3god i gamiranje prvenstveno... Uz pomoc frendova sam uspio sastaviti sljedece : HDD Hitachi 320Gb 16Mb 7200 Monitor Samsung SM 2032BW 2ms 3000:1 Samsung przilica DL LightScribe Napajanje Tagan 600W Piperock Kučište ili Antec 900 ili Coolermaster RC-690-KKN1-GP Hladenje TT BT 120 Graficka Zotac GeForce 8800GTS 512Mb Procesor Core2Quad Q6600 Mis, tipkovnica i zvucnici vec koji jesu nisu toliko bitni Ono sto me muci je memorija...to jest, uzet cu Crucial Ballistixs 2*2Gb na 800Mhz... ali ona radi na 2,2 v koliko sam ubra...i zbog toga a i zbog same MBO opcenito nikako je ne mogu izabrati!!! Ali nikako da nadem plocu na koju cu to sve ubosti... Nekakav uzi izbor je : Asus P5KR P35 ili Asus P5K64 WS ili Abit IP35 Cijena nebi trebala prijeci 1200kn... Dakle molim pomoc oko ploce i svaki komentar na dosadasnju konfu naravno... ![]() ![]() Da vam odmah i to kazem da preferiram Intel i nVidiju te da me SLI ne zanima a ni Raid nesto extra... Hvala ljudovi ![]() pozz... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
sta ce ti 600W pa nećeš cijelu kuću na njemu držat, uzmi abit quad gt mislim da je oko 1300kn |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
![]() |
#5 |
Registered User
|
hmm...a ovaj Tagan Piperock 500W??? nekako mi bas daje dojam taj Tagan da je mocan i da kan napisu 500W da je to 500W??? A ploca??? ova Abit Quad GT??? nema neke Asusice mozda na koju bi to sve natrpao??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Ako mora biti 600W -> TT Toughpower |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Abit GT je odlicna ploca ima ju glavni ocer na forumu gospon razer on radi cuda sa tom plocom i jos mu je ziva to sve govori bolje taj crosair nego tangan ![]() ![]() btw asusica koja je okey je p5k serija imao sam p5k-e i dobra je ploca ravno 1150kn kosta druge su skuplje svejedno placas 4 slova nekaj ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() EDIT: i da cijena q6700 ce bit ista za mjesec dana ko sto je sad i q6600 pa ako ti se isplati cekat... EDIT2: quad ti mozda uopce i ne treba jedino ako mislis neki 3d rendering (citaj: čmark), e8400/E8500 će bit i više nego dovoljan sto se tice monitora ako želiš sa TN panelom onda LG 226wtq ako ne onda lenovo l220x |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
![]() |
#15 |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Chorsair ![]() Ma da, najbolje je kopirati trendove i wolva ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Registered User
|
cek...pusitite sad koliko w...zanima me razlika izmedu modularnog i ne modularnog...a ta je sto na modularno sam spajas kabele koji ti trebaju pa visak spremis u kutiju da stoji umisto da vise po kucistu??? brate to me tako ne zanima ako je to jedina razlika... odlucio sam se za TT od 600W jer od viska glava ne boli! plus nadopuna navedene konfiguracije je 2*Hitachi 320Gb pa ce da legnu u Raid 0... takoder ne virujem da cu cekati misec dana radi procesora...ali zato i jesam izabrao plocu sa IX38 i 45nm spremna... jedino bi mogao prominit Core2Quad u Core2Duo E6550 jer ne virujem da ce procesor biti usko grlo za gamiranje s obzirom na plocu, ram i 8800 GTS...zar ne??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
|
IMHO e6550 bi mogao bit bottle neck za novi 8800 gts |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
|
Ne I definitivno ne bi bio usko grlo... dovoljan bi bio i neki E2160/2180 ali posto se ide na nesto skuplje i vjerovatno koliko toliko future proof onda neka ide na ono sto je i predlozio Q6600 ako mu bas treba ili E8400, 8500, 8200... pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Registered User
|
I evo konacnice ako vas zanima... Kučište Coolermaster RC-690-KKN1-Gp Matična Abit IX38 Quad Gt Proc Intel Core2Duo E8200 Hladenje TT Big Typ 120 Mem Crucial Ballistixs 2Gb 800Mhz X2 HDD Hitachi 320Gb X2 Graficka Zotac 8800 GTS 512Mb Napajanje Crosair 520W Monitor Samsung SM 2032BW +standardno tipa miš, tipkovnica, 2.1 zvučnici, optički drive... Onda??? Svi zadovoljni??? Ja se samo nadam da ce performanse i trajnost ove makine opravdati njenu cijenu ![]() Eto...cim je sastavim, instalisem, podesim itd budem vam postao rezultate itd... A vjerujem da cu imati i par pitanja sigurno ![]() ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: McG. 17.03.2008. u 02:41. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
|
smanji sa smilovima da ne budes kaznjen od tora i jelc.a citaj pravila ![]() svi zadovoljni ali bitno je da je korisnik zadovoljan a ne mi. Ako mislis na pitanja oko clocka nece biti lako sa 4 keksa meme... do 1000mhz doguras nekako... i to je upitno... tako da znas nemoj ocekivat cuda ako mislis stvarno forsat izdvadis dva keksa i dobit ces bolje rezultate clocka... eto malo da te upoznamo ![]() Zadnje izmijenjeno od: McG. 17.03.2008. u 02:40. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Šta će ti RAID sa Hitachijima, kada možeš kupiti Samsung/WD/Seagate od 500Gb? Pogotovo za gaming? Ti taj RAID nećeš ni osjetiti. Sve drugo što su kolege rekle, stoji, ali ti moraš po svojemu i baciti pare u vjetar.
![]() |
#27 | |
Premium
|
Citiraj:
cuj gledaj 11000kn sa monitorom i periferijom i nije tak strasno kanta je oko 8000kn sto je u prosijeku super racunalo a ne tako preskupo.... to sa RAID hmm stoji samo ce imat problema ali ako hoce nek ga stavi... makar bi ja rade stavio disk o 500gb i to je to... ako je konfa iskljucivo za igranje ne treba mu vise od jedan od 320gb ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Registered User
|
Citiraj:
Ali ja moram po svojem??? Nitko nije komentira diskove dosad osim tebe... Sve drugo sam poslusao, zar ne??? Hitachi diskovi su najvise Mb za Kn koliko sam skuzio...plus sto bi se igrao sa Raidom i plus sto Mb na HDD-u, kad sam ja u pitanju nikad dosta... ![]() Ali hvala na savjetu... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Registered User
|
Evo da vas obavijestim da sam LUD do utorka...zasto pitate se??? Jer mi E8400 i 2*2Gb OCZ-a stizu tek tad postom iz Osjeka...mora sam ga naruciti u VeMila da mi ga posalju iz ducana u Osijeku jer ih nema!!! A lud sam jer sam sve ostalo dovukao kuci jutros i upravo sastavio sve...i sad gledam to kuciste i LUD sam!!! ![]() Uglavnom konacna konfa je : Abit IX38 Quad GT Intel Core2Duo E8400 TT Big Typ 120 2*2Gb OCZ 800Mhz Zotac GF 8800GTS 512Mb Hitachi 320Gb Samsung prza Corsair 520W modularno sve lipo upakirano u CoolerMaster kuciste +Samsung 20"w monitor +logitech mis i tipkovnica +logitech 2.1 zvuk Mogu vam reci da kuciste iznenadilo sa dosta sitnica (tipa sve vide su lipo uvidane u kuciste i kakoti tribaju tako ih vadis)...napajanje je full ok...dolazi turbo ultra lipo upakirano...mada mi je lik u Links-a rekao da bi mi bilo bolje da sam uzeo Tagana jer im se dosta Corsaira vratilo u ducan sprzeno... Eto...ako se sitim jos neceg zanimljivog javim vam...a kad stigne mozak i mema i legne sistem itd sigurno cu imati pitanja u vezi glede OC-a ![]() Pozz... ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|