|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2007
|
![]() Dvoumim se između 2 modela laptopa od Toshibe i Acera. Nemogu nikako da odlučim između njih dvoje,ako možete pomagajte! ![]() Acer Aspire 5920G: Zaslon: 15.4" WXGA TFT 1280 x 800 CrystalBrite Procesor: Intel Core 2 DuoT7300 2.0GHz (4MB cache) Chipset: Mobile Intel® PM965 čipset Memorija: 2 x 1024 MB DDR2, max 4 GB DDR2, dual-channel support Tvrdi disk: 250GB S ATA HDD, 5400 rpm Optički uređaj: DVD-RW dual layer Grafika: nVidia GeForce 8600M GT, 512 MB GDDR2 Zvuk: Intel High Definition audio support OS: Microsoft Windows Vista Povezivanje: 10/100/1000 Ethernet card (LAN), 802.11a/b/g WLAN, Bluetooth® 2.0+EDR, modem 56k v.92 Portovi: 4 x USB 2.0, 1 x External display (VGA) port, 1 x S-video/ TV-out (NTSC/PAL) port, 1 x HDMI™ port with HDCP support, 1 x IEEE 1394 port, 1 x Modem (RJ-11) port, 1 x Gigabit Ethernet (RJ-45) port, 1 x Speaker/ headphone/ line-out jack, 1 x Microphone jack, 1 x Line-in jack, 1 x DC-in jack for AC adapter Ostalo: 1 x ExpressCard/34 slot, Acer Orbicam 0.3MP camera, 5-in-1 card reader (SD/MMC/MS/MS PRO/xD) Dimenzije: 364 x 270 x 30.8/43.7 mm Težina: 3,0 kg Toshiba Satellite Pro A200-1MI: Zaslon: 15.4" WXGA TFT LCD, Toshiba TruBrite WXGA TFT display - Procesor: Intel Core2 Duo T7300 CPU 2,0 GHz, L2 Cache: 4MB, 677MHz FSB - Chipset: Intel 945PM Express chipset - Memorija: 2048 MB DDR2, 667MHz, max 4 GB DDR2 - Tvrdi disk: 250 GB, S ATA HDD, 4200 okr/min - Optički uređaj: DVD+RW/-RW Dual Layer - Grafika: VGA ATI Radeon HD 2500 256 -1024 MB - Zvuk: Toshiba Bass Enhanced Sound System with SRS TruSurround XT System and SRS WOW - OS: Microsoft Windows Vista Business - Povezivanje: 10/100 Base-TX Ethernet card (LAN), bežična mreža 802.11a/b/g wireless lan, bluetooth 2.0, modem 56k v.92 - Portovi: 4 x USB 2.0, 1 x Audio out, 1 x Mic In, 1 x Modem RJ-11, 1 x 4 Pin i.LINK™ (IEEE1394), 400 Mbps, 1 x LAN RJ-45, 1 x S-Video 1 x VGA (15-pin mini D-Sub), - Dimenzije: 362 x 267.8 x 33.5 mm - Težina: 2,50 kg |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Akutna lijenčina
Datum registracije: Aug 2006
|
uzmi acer jača grafa, dosta lakši, a kakav je odnos cijena? Zadnje izmijenjeno od: potemkin.hr. 28.09.2007. u 12:19. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2007
|
pozdrav, Ja sam također razmatrao ta dva specifična modela ali sam nakon nekog vremena odustao od kupnje istih... evo zašto sam odustao od kupnje nakon rada sa istima... Acer Aspire 5290G ------------------ prva stvar koja me je JAKO zasmetala je to što tipkovnica cijela federira. ti stisneš jednu tipku a cijela se tipkovnica udubi. Taj flex je vidljiv dok normalno tipkaš, a kamoli dok ideš primjeniti malo sile. Druga stvar koja me je odgovorila od kupnje jest kvaliteta donje strane kućišta. Kada je pogledaš ili kada malo pokucaš po njoj čuje se onaj šuplji zvuk kao da kucaš po kutiji za svrdla a ne po laptopu. Ako će ti laptop stajati doma onda ok, nećeš imati problema ali tko ga kupuje da mu stamo stoji doma, ne? Sam touchpad je čudno napravljen, poglavito zbog toga što je nije udubljen, već je u ravnini sa površinom za dlanove tako da su česti "missclickovi", tako da dok tipkaš ako si ne odsječeš palce imati ćeš problema. Sljedeća stvar na listi koja mi nije sjela jest sam optički uređaj na Aceru. Zbilja je tanak i klimav. Zadnja stvar koja me je definitivno maknula od njega je sam ekran koji mi za dijagonalu od 15.4" daje premalu rezoluciju. 1280x800 što je ekvivalent mojoj trenutačnoj Toshibi M100-165. Ukratko - ne uljeva povjerenje. Toshiba A200 ------------- Ovo je isključivo subjektivan dojam. Od nove toshibe otjerala me je "plastična" srebrna tipkovnica koja mi jednostavno nije odgovarala za tipkanje. Druga stvar je da je isto ekran bio sa rezolucijom 1280x800 - chipset bi trebao biti 965 a ne 945 right? Ako je to santa rosa platforma, a trebala bi biti. P.S. @potemkin - od kada je 2,5kg teže od 3? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
nema na čemu. Technomax u Towercentru u Rijeci ima laptope pospajane u struju i dopuštaju slobodno korištenje. Tako da sam imao prilike čačkati po svakom laptopu koji je bio tamo, ali onaj koji me se je definitivno najviše dojmio bio je Macbook, običan i mali. Košta 40% više, ali ali ali ali.... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2008
|
Imam pitanje u vezi kupnje prijenosnog računala, no budući da postoji ova tema neću bezveze otvarati novu temu. Naime, budući da kupujem prvi laptop, a nisam nešto 'računalno pismen' zamolio bih za pomoć. ![]() Laptop mi ne treba ni za što komplicirano a la igrice, neko programiranje na njemu ili bavljenje zahtjevnijim programima, nego za piskaranje u Wordu, Excelu, PowerPointu, internet i za muziku, naravno. Budući da mi ne treba neka mrcina od laptopa ne planiram dati više od 5.300,00 kuna. Uglavnom, za oko su mi zapela neka računala, a među njima su HP nx6310 i TOSHIBA Satellite L40-18X. Nekako imam osjećaj da su oba tu negdje, a što vi mislite? I da, još jedna stvar koja je sigurno glupo pitanje, al' ajde, ja se uvijek pozivam na onu dobru 'Ne postoje glupa pitanja!' ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2007
|
@homerovich: mislim da su ti ova dva dolje navedena laptopa nešto bolji izbor od tvojih, a i osjetno su jeftiniji http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...&Sifra=5500157 http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...&Sifra=5520086 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Sto se tice tipkovnica na laptopu, konkretno Aceru..moj primjer Imao sam Acera 5024 WLMI, i frend mi je zalio tipkovnicu sa rakijom i brusnicom i morao sam ici da i zamjene jer je ova postala ljepljiva i tipke se nisu odvajale.. Ali kako mi je tvornička imal problema s "federiranjem", (znaci kad se stisne jedna tipka cijela se uvine) pomislio sam kako ce tek izgledat ta zamjenska kad se ova tvornicka tako savija?? Ali kad je dosao sa servisa ta zamjenska( ili rezervana) se uopce nije savijala i bila je po mom sudu jedno 2x bolja od orginalane..malo cudno? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Registered User
Datum registracije: Mar 2008
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Driveri za HP uredno rade i lako se instaliraju tj. rijetko tko ima problema sa njima. Turion nije puno slabiji od C2D tako da tu ne vidim nikakvu razliku.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|