|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Ladica za HDD
evo ovako,trebam kupiti ladicu za hdd sa USB spajanjem.E sad ,našao sam mogo ladica ali trebao bih vašu preporuku za koji "format" HDD uzeti ladicu.Dali ladicu za IDE hd,ili za SATA,SATA2......dali 2.5" ili 3.5"????pitam jednostavno iz konkretnih razloga ponude i potražnje jer nebih želio kupiti ladicu za hard koji će ukoliko mi postojeći rikne ,naredni koštati enormne cifre zbog zastarjelog formata. JEftino mogu kupiti 3.5" IDE ladicu ,ali neznam koliko je to isplativo sa obzirom na nove formate. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Nije ladica nego eksterno kućište jer se ladica stavlja U kompjuter, a eksterno kućište se spaja na usb/firewire/eSATA-u. Koju god ti kućište ili disk izabrao, potpuno ti je svejedno ako gledaš brzinu istoga obzirom da si ograničen brzinom spoja sa pc-om, a ne samog diska. Konkretno: ako uzmeš kućište koje se spaja na usb, brzina prijenosa će ti biti oko 55Mb/s što je daleko sporije od bilo kojeg harda. Jasnije? Moj je savjet sa izabreš kućište sa SATA konektorom tako da jednog dana možeš postojeći disk zamijeniti novim i većim.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
coconut valda misliš da će bit brzina prijenosa oko 25-30 MB. Samo e-SATA moze postić 55 MB/s. Uzmi SATA2 i npr. Hitachija od 160GB iz Vemila za 270 KN - zakon disk, jeftiniji čak i od prekvalitetnog Maxtora |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
imate li možda iskustvasa ovime????netreba meni brzi prijenos podataka,samo da je prijenos ![]() http://www.optimum-online.hr/shop/vi...roduct=1602089 to coconut:my bad zbog krovig naziva stvari,dakle u pravu si ,treba mi eksterno kučište |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Samo externo kučište npr. Kućišta za HDD Ako već nemaš HDD, razmisli i o kompletnim proizvodima (npr. WD Prestigio). |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Ja bi uzeo cjeli eksterni disk i amen, pouzdanije i jeftinije rješenje (nema evetualnih čudnih nekompatibilnosti i sl) a pitanje je kad ćeš to mjenjati i zašto ali ako uzmeš nešto tipa 160+ GB sigurno ćeš još dugo dobit pola cjene za takvo origigi rješenje, naravno najbolje je uzet neko 2.5 inch tako da mu je USB sam dosta...
![]() |
#8 |
Premium
|
![]() Keyfeatures: • quick and easy connection to SATA and IDE devices such as 2.5” / 3.5” HDD, CD-/DVD ROM and CD/DVD±R(W) • simulcast control of IDE + SATA HDDs • operation with 1.8"/2.5"-IDE HDDs without additional power supply over USB power plug • fast and high compatible JMicron chipset • compliant with USB2.0 • Plug & Play • incl. TÜV/GS proved power adapter (2A), SATA-cable & SATA power cable, driver CD • supports Windows 98SE, 2000, XP,Vista, MAC OS from V.9.0 and LINUX • packing: equip color box Zadnje izmijenjeno od: zoky21. 09.04.2008. u 14:52. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|