|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Feb 2005
|
Kupujem profi podlogu,molim savjet
Znači idem danas malo u kupovinu.Pun mi kurac ovog gumenog stolnjaka,jer da pomjerim miš stvarno moram uprt ko mazga.Gledao sam malo po mponudi magazina RS i idem danas tamo.Pošto neznam hoću li ja moć to malo na licu mjesta isprobat,treba mi malo pomoć. Znači gledao sam ove: Razer Exzact mat Ova mi se nekako još i najviše dopada,moža zbog toga aluninium coatinga i što je double sided,i decentno mi izgleda i uz to je najmanja i najtanja. Razer mantis Ova mi izgleda isto ok,al ne kupujem podlogu zbog izgleda.Kakav je taj materijal fibratek?To je isto kao i hybratek kod qpada valjda.Isti kurac drugo pakovanje i 60kn veća cijena. I u obzir dolazi bilo koja qpad podloga.Koja je razlika između low/mid/high sense podloga osim one u cijeni? Nemojte mi linkat na temu od prije dva mjeseca,gledao sam,ne piše ništa pametno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
LateralusX
Datum registracije: Nov 2005
|
ja sam dobio Razer eXactMat prije 3 mjeseca (prije nje sam 2.5 godine koristio CoolerMaster X-Pad III), izrada je jako dobra, aluminij je dosta debel -koristim Speed stranu -nakon 3 mjeseca koristenja nema apsolutno nikakvih ostecenja i izgleda kao sto je izgledala i prvi dan -jedino po cemu je X-Pad bila bolja su gumice protiv klizanja, bolje je drzala (ne znaci da ces primjetiti da se mice dok radis, ali na kraju dana primjetis da se pomaknula, X-Padu se to nije dogadjalo) jedino mi je cudna cijena, iako nisam kupovao svoju, znam da su ih i Linksu imali za kojih 150 kn :| |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Banned
|
Ah,znači grip nije najbolji.Jel bi bilo bolje onda uzet ove što su cijelom površinom gumirane odozdo?Jel dovoljno velika?Mislim 33cm naspram 45? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
LateralusX
|
ma grip nije los, samo nije dobar kao na X-Padu (koji je stvarno odlican) meni je taman, da je veca samo bi nepotrebno zauzimala prostor na stolu, ne znam koji mouse sensitivity namjeravas koristiti? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Exact mat je meni super, koristim glađu stranu skupa sa mx revolutionom. Mene je isto izašla oko 150kn u linksa, no izgleda mi decentije od ove na slici što si dao. Moja je ova: http://img57.imageshack.us/img57/5562/razerhc7.jpg Što se tiče proklizavanja, tu nemam problema iako istina nije baš savršena u tom pogledu, ali meni ne proklizava. Edit: Razmisli i o razer pro solutions, ista podloga kao i exactmat, samo bijela.
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Steelpad 5L moj savjet,podloga je vrhunska,dovoljno velika,i miš (u mom slučaju Razer Copperhead) jednostavno klizi po njoj
![]() |
#8 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
![]() |
#9 | |
LateralusX
|
Citiraj:
![]() to je slikano mobitelom (IMHO uzivo podloga stvarno super izgleda ![]() ja sam prebacio gumice sa Speed strane na Control stranu (sad lezi na svih 8) i pomoglo je malo |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
Moj brat koristi exactmat i nemam nista protiv podloge no func 1030 je jednostavno bolji... a osim toga kod funca je strana koja se trenutno koristi bolje zaštićena... takoder mislim da ti ne reagiraju svi misevi jednako na sve podloge... npr kad sam ja koristio MX518, control strana na funcu mi je bila bolja, a sad s deathadderom mi speed bolje pase... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
COD2 expert
Datum registracije: Mar 2007
|
koliko mi se čini ti misliš dat dosta novca za podlogu, možda nepotrebno. Ja sam kupio steelseries qck za 80kn i odlična je, u biti najbolje bi bilo da isprobaš neku pa ako ti se svidi uzmi. Prvo sam mislio uzeti razer mantis speed ali nešto joj je skočila cijena a i dimenzije su tolike da bi ju na stolu mogao držati kao stolnjak; pretjerano.. Na kraju sam se odlučio na qck koja mjeri 320*270mm, imaš još i manji qck mini (i on bi mi bio dovoljan za ispod 50kn) i veći qck+ ali dimenzije moje su sigurno dovoljne i igračima koje koriste nizak DPI u igrama.. U biti ako imaš nekoga uzmi razer mantis control ili speed pa si ju pocijepajte na 2 dijela, svaki će imat dovoljno kolika je ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
COD2 expert
|
... a evo ti i mali review: http://www.entertainmentopia.com/scr...ware.php?id=11 a tu je još jedan veći: http://www.bcchardware.com/index.php...3618&Itemid=40 i još malo veći: http://www.xsreviews.co.uk/reviews/m.../steelpad-qck/ kao što se, čitajući reviewe po netu, daje zaključiti; svuda ju hvale i kažu da se može mjeriti sa svim podlogama na tržištu, uz to navode i cijenu koja je duplo ili troduplo manja od nekih drugih podloga a ne zaostaje ništa ili je čak i bolja.. EDIT: jos 1 test: http://www.cpu3d.com/content/view/2519/51/ Zadnje izmijenjeno od: rak21. 27.02.2008. u 00:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Banned
|
Krenuo sam editirat post,alipošto je forum u raspadu nisam mogao,a dosada nisam bio na forumu.Miš je G5. Netko je napisao koji sensitivity-inače igram sa 2000dpi,tako da sam vjerojatno high sens user,ako je to ono što me pitaš. Gdje ima te steelseries 5L? Teško mi se sad odlučit,to je valjda do svakog korisnika posebno.Qpad znači otpada,veća cijena a nitko nije ništa napisao o njoj.Nekako najviše simpatiziram razer exzact.Kako mislite da ste prebacili gumice na drugu stranu?One su na magnet ili? @rak21-hvala na linkovima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
E, dobro je da si napomenuo da imaš G5, naime dosta ljudi (svi) se javlja da laser na G5 ima problema sa grubom stranom eXactmata, tj, preskače ko lud. Čopi rađe onda neku drugu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
@Žile Onda ne gledaj niš drugo osim 5L, miš po njoj leti, doslovno. I ona je preporuka za laserske miševe, ne znam kak stoji sa Razerima nit me ne zanima jer meni osobno ne valjaju. A za G5 znam, slično je i za G9 ali ne tako dobro. Bilo je nje za kupit u Linksu i u RSu.
![]() |
#16 |
LateralusX
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Banned
|
Gledao sam baš,ima je u linksu,al 300kn je ipak bezobrazno puno para za podlogu,220 je neki plafon koliko bi da jer se za 300kn kupi nešto pametnije iz spektra informatičke opreme.. Možda zapravo uzmem i qpad,sad sam vidio da je razlika hi/mid/lo sense u veličini podloge i da bi high od 160 mogla pasat taman. @mar-jesi probao G5 na toj svojoj podlozi ili si ju nabavio nakon njega? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
![]() |
#20 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Iskreno ja mislim piknut 4D. Smatram da nemože bit lošija od stola kojeg trenutno koristim za podlogu!
![]() |
#21 |
Premium
|
Danas sam vidio coolermasterovu u linksu. Slična je exactmatu. http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=101.800.058 Štoviše, ljepša mi je. Sad koliko je bolja ili lošija, ne znam, ali je na istom principu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
ah evo ja imam ovu 4D i nije nesto posebno ide mis bolje ali ne puno to je obicna jedna plastika ![]() mene zanima je ko probrao ove neke ROCCAT podloge?? tu su negdje po cijeni sa 5L u linksu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Banned
|
Da,bio sam i ja jučer u linksu u izvidnici. ![]() Baš sam mislio jutros nešto napisati o toj CM ali vidim da si me pretekao.Meni se čini ok.Doduše nisam mogao pipnut 5L pa da usporedim pošto je ona blindirana,ali brate,što je previše previše.Cijena je previsoka definitivo,a i podloga je tolika da nebi stala ni u oveću aktn tašnu.Nema teorije da mi ona stane na stol tako da otpada. 4D nisam vidio jer je nije bilo izloženo,nisam htio kupovat na ćoravo pa sam jučer kupio TR ultra eXtreme ![]() Tako da će podloga čekat do početka idućeg tjedna da se preselim blizu linksa ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
evo neznam sto da ti kazem ako mijenjas stol onda da ali evo ovo je moja 1. malo bolja podloga pa i neznam puno o njima |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
imam razer deathadder, a kupio sam podlogu steelseries 4d (naravno nisam pročitao prije da razer deathadder ne radi na glatkoj strani te podloge) i nikome nebi preporučio tu podlogu, to je jedan običan komad glupe plastike koji košta skoro 150 kuna |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Premium
|
Iskreno, nakon puno premišljanja, mislim si kupiti neku platnenu podlogu, možda qck mini. Ovaj exactmat i slični žderu teflon da je to za poluditi. Naprotiv, cura ima mantisa control i padovi su ko prvi dan. Da li se troše brzo te platnene (nove) ili? Prije sam imao normalnu platnenu podlogu, no kako mi se ruka dosta znoji, to se natopilo kroz 6 mjeseci sa toliko znoja da mi se gadilo više staviti ruku na podlogu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
COD2 expert
|
eto na karaju od podloga za 300kn ništa, dobro jutro! rekao sam ti odmah na početku da ne vrijede tih para. ja imam steelseries qck, ista kao i mini ali mislim da je ipak bolje da je mačice veća (i dalje manja od ostalih koje su spominjane) na jednom od testova kažu da jako sporo upija tekućinu ali što je najbolje; pere se u slučaju jakog (za)prljanja... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|