|
![]() |
#1 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
Htpc (misljenje/prijedlog)
Pozdrav, trebala bi mi neka HTPC konfiguracija. Cijena nije ogranicavajuci faktor, ali ne treba se pretjerivati. Znaci za klasicne potrebe uz najbitniji uvjet - tisinu. Sto tise napajanje, pasivna graficka i po mogucnosti efikasan, a pasivan hladnjak za CPU. Ili aktivni ali da je tih vec u startu bez preinaka mijenjanja voltaze i slicno. Pozeljno je da opticki uredjaj ne bude zujalica kao sto su to NECovi. Kuciste tipicno za HTPC, sto je manje moguce ali dovoljno da stane neki malo bolji CPU hladnjak. Sve komponente moraju biti iz LINKS-a. Unaprijed hvala na pomoci...
___________ Just atha x Zadnje izmijenjeno od: atha. 27.02.2008. u 13:28. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Master of the VCR
Datum registracije: Oct 2007
|
sa ovako malo podataka koje si dao a s toliko ograničenja je vrlo teško išta pametno reći... osnovno je kućište koje ti se mora sviđati a izbor je vrlo mali.. više nemaju onih frontierovih opera koje je meni bilo super, samo kad mu izmijenjaš ventilatore koji dolaze s njim... dakle, ako ti treba baš htpc kućište, onda imaš lian li koja moraš naručiti i koštaju preko milju kuna, ili lcpower koja su tak-tak a dolaze već i s napajanjem.... za koje ne znam ništa reći osim da po napisanim karakteristikama izgleda prihvatljivo... e, pa sad, odluči... ili izaberi neko treće... procesor sugeriram (opet ovisi hoćeš li i raditi na tom stroju ili će ti služiti samo kao htpc) ili athlona BE il LE, ovisi koja ti snaga treba... oni se malo zagrijavaju i mogu proći sa stock hladnjacima... zaseban hladnjak ovisi o kućištu, hoće li stati, svi pasivni su veliki... a od low profile imaš tamo sychte, mislim suriken, pa pogledaj... na što ćeš spajati htpc, na tv, lcdtv, plazmu...? trebaš li zasebnu grafulju ili ti je dosta integrirana? disk samsung t166 serije, hladno i tiho... a koji kapacitet, to samo ti znaš... i tako.... pogledaj malo stvari po linksu pa daj malo više podataka....
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
|
U pravilu sam dao dovoljno podataka jer sam voljan usvojiti prijedloge. ![]() Spajati ce se na LCD, sluziti ce samo and only za gledanje filmova. Kako i rekoh, tipicni HTPC, nece biti igranja i slicnoga. Graficka treba radi spajanja na LCD. Daklem treba mi neka sa DVI po mogucnosti pasivna. Upala mi je u oko 3450 Asusova, samo se nadam da ce joj pasivno hladjenje biti dosta da ne radi probleme. Za kuciste ce biti onda dosta LCpowerom, samo sa nekim drugim napajanjem jer sumnjam da je ovo tiho. Hladnjak sam isto nasao jedan zgodan, a to je Scythe Shuriken koji si i ti spomenuo. 200njak kuna Za CPU+MBO kombinaciju se najvise i dvojim, C2D E2XXX ili Athlon LE-1600. Ni sam nisam pametan. Koju plocu upiknuti za Athlona? Disk Samsungov je ok, 320gb verzija iz Linksa ce zadovoljiti. Tihi optikaner?
![]() |
#4 | |||||||||||||||||||||||||||
Moderator
|
Evo ga, mrvu izmijenjeno, razmisljam o necem ovakvome. Izmijeniti nesto? Slusam... Nije za mene pa je zato i problematicnije. Napajanje ce za sada ostati koje je, ako bude stvaralo vecu buku, zamijeniti cemo ga kroz vrijeme.
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
MBO GIGABYTE MA69VM-S2 - link CPU AMD Athlon64 LE-1600 BOX link CPU cooler Scythe Shuriken - SCSK-1000 link RAM PC-5300, 1 GB, CRUCIAL Rendition link HDD Samsung 500GB SATA link VGA PCI-E SAPPHIRE ATI RADEON 3450 link Sve ostalo je tvoj individualni izbor, tj PSU, CASE, DVD-RW, tipkovnica, miš i sl. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Master of the VCR
|
riječ da bih rekao ako tebi odgovara... edit: s tim da mi se ova bajina više sviđa... ![]()
![]() |
#7 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Zadnje izmijenjeno od: McG. 27.02.2008. u 16:12. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
The Dark Side of Moon
|
za to ti neće više trebat od E2140,60 ili čak E1200,svakako uzmi DC jer ćeš kasnije ili već sada gledat HD sadržaj pa da ne fali procesorske snage a nije tolika razlika u cijeni spram DC i SC.
![]() |
#9 |
Moderator
|
Svega 200kn je razlike izmedju Celerona i C2D, sto ne igra preveliku ulogu. S obzirom da ide Scythe, problema sa hladjenjem nebi trebalo biti. Za grafu cu razmisliti i o 3450 jer vidim da je pasivna, a i ima HD prikljucak za slucaj ako kada uleti kakva plazma. Hvala na prijedlogu za AMD konfiguraciju. edit: eto, kako je i Lihto rekao za C2D, radije to puknuti pa neka se nadje jer nije velika razlika u cijeni.
![]() |
#10 |
Master of the VCR
|
meni le1600 savršeno tjera vistu i powercinema5... jedino što mi tv kartica ima hw mpeg... ali ako uzimaš nekog dvoglavog, onda nema veze...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Master of the VCR
|
konfa je u potpisu, tv kartica je zaptv, club3d, logitech bežični ex90, a tv je brmrljfg quadro 72, powercinema i slika je super, a desktop je koma... mutan
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Novi Inteli se toliko malo griju i imaj dosta tih cooler tako da ti Shuriken možda neće ni biti potreban. Šteta potrošit 200kn uludo.
![]() |
#15 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() Hvala svima na pomoci.
![]() |
![]() |
#17 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Hladnjak uzmi AC Alpine 7 iz Linksa. Vjeruj mi, za te pare nema tiseg macana ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Šteta kaj je samo Links u pitanju jer Autronic ima solidan izbor low noise grafičkih, npr. http://www.autronic.hr/proizvodi/art...=PWC-HD3650SCS
Abit AB9 Pro \\ INTEL E6300 1.86Ghz & CoolerMaster Gemini II + 2X Xsilence RedWing 120mm \\ G.E.I.L PC26400CL5 2GB \\ Sapphire 3870 TOXIC 512mb Seagate Barracuda 320GB 16mb SATA2 + 2x WD 500Gb, 16mb,SATA2 \\ DVD-RW SAMSUNG SH-W163A SATA & LITEON SHM-165S6S SATA LCD Asus PW201 20,1" \\ Antec P160 Aluminium \\ Enermax Liberty 500W \\ MX518 + func 1030\\ Potenciometar ZALMAN ZM-MFC1 plus, sreberni 5.25" |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
P.E.B.K.A.C.
Datum registracije: Jan 2007
|
Master: E7200, 3MB L2, M0 {TT Big Typhoon VX @3500mhz}/Gigabyte P35-DS3P/2x1GB SuperTalent CL4 Overclock DDR2 800Mhz + 2GB Kingmax/Coolermaster Extreme Power 430W/XFX 8800GTX {Arctic Cooling Accelero Extreme} /Seagate Barracuda 250GB/Pioneer DVD-RW/ Periferija: LG W2242T 22"/Logitech X-230/Razer - Death Adder/LCD TV Toshiba WL66Z Regza 32"/Thrust Keyboard+Mouse Wifi/Logitech ChillStream/Sharkoon Rebel12
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
nautic expert
Datum registracije: Feb 2005
|
|
![]() |
![]() |
|