|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2006
|
5.1 zvuk u igrama preko optičkog izlaza
Evo ovako, imam sljedeći problem, imam PC spojen na Phillips LCD TV preko HDMI-a, a zvuk ide preko otičkog izlaza na Yamahin RX-V 361 reciver, kad gledam filmove, sve funkcionira besprijekorno što se surround zvuka tiče, ali nikako nemogu dobit 5.1 zvuk u igrama, probao sam u više igara i u niti jednoj neće, kad uključim tu opciju zvuk je i dalje stereo, stražnji kanali se šalju na front zvučnike. Inače imam Gigabytevu matičnu ploču sa onboard zvučnom, nakon malo kopanja po netu našao sam neke informacije da bi mi za tako nešto trebala posebna zvučna kartica, dali je to stvarno tako i ako je dobro bi došle neke preporuke za takvu zvučnu.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
the letter
Datum registracije: Sep 2005
|
Trebat ce ti zvucna koja podrzava Dolby Digital Live. Ako sam ja dobro shavtio, takvih je vrlo malo i nisu bas jeftine. Mozda se varam. Nebi bilo prvi put. Za DDL se ne varam. Nazalost.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
neznam ja ali meni integruša na intel 975 chipsetu ima ddl isto tako creative je nedavno izdao ddl patch za x-fi kartice (neznam ako za sve - ja imam elite). kosta 5eur ali me spasio.. tako da ima nade, pogledaj samo po opcijama za dolby digital live ili ddl sretno!
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Isti problem je i mene mucio.....Neces to rjesit preko optike...Igre ne podrzavaju (ja nisam naisao ni na jednu do sad, a tu su rekli da ne postoje takve igre) digitalni zvuk, vec mozes dobit 5.1 samo preko analognog spoja... Dakle kupis si 3 ona kabela koji s jedne strane imaju 3.5mm konektor kaj stekas u komp a sa druge strane imaju 2 činča...ta 2 činča u pojacalo...i tak puta 3....i ostavis si i digitaliju za filmove...Znaci kad oces igrat igre odes u postavke zvucne i stavis da ti je glavni hardver za zvuk analogni spoj, a kad oces digitalno onda odaberes Spdif ili optiku, kaj vec imas...drugacije NE radi |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
the letter
Datum registracije: Sep 2005
|
![]() |
#6 |
Premium
|
Dobro, osim toga,al sumnjam da ikoja integrirana podrzava DDL.....al covjek to nema tak da mu nece ni radit, jel tak? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
dobio sam odgovore kojih sam se bojo ![]() Malo sam trazio DDL kartice i nema ispod 700kn a to mi je puno. A ovak mi je komplikacija jer žice od TV-a do kompjutera idu kroz kanalice i oko vrata i onda mi treba oko 10m kabla tak.... e da i zar nisu potrebna 4 kabla? jedan za front, jedan za rear, jedan centralni i jedan sub? kako god da okrenem ispast će me još 200kn samo kablovi te dužine sigurno ugl. hvala svima na pomoći |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Frontovi su ti na jednom kablu (lijevi i desni), sub i center na drugom, i 2 satelita na trecem... Imas vjerojatno napisano na jackovima otraga, u knjizici od maticne i u softwareu od zvucne kaj se di spaja Imas kablova takvih i od 10 metara za kupit,samo je pitanje kolke su ti kanalice, odnosno jel imas mjesta za jos ta 3 kabla....Al je tak i najbolje za igre, puknes na A/V receiveru na multi channel i udri...Kad gledas filmove na spdif i bok...a razlike u zvuku nece bit, jedino sto ces morat rucno prebacivat u softwareu od zvucne kad oces da ti zvuk na pojacalo ide prek optike, a kad oces da bude analogno prek ta 3 .. Nadam se da sam pomogao...Pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
istina, center i sub su na jednoj žici, provjerio u knjizici, kanalice i ak nebudu dobre najmanji problem mi je nabavit i postavit veće budući da tog mogu s posla uzet, nego jednostavno sam uvjek skrt dat za kablove nekak ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Probaj uzet neke kvalitetnije kad vec uzimas veliku metrazu,neznam dal bi moglo bit gubitaka |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|