Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 20.09.2002., 13:30   #1
Deep_sea
Registered User

Datum registracije: Sep 2002
Question Formatiranje harda

Molim nekoga da mi detaljno objasni ili me uputi na neku stranicu s postupakom formatiranja hard diska i ponovnom instalacijom Windowsa 98SE.
Hvala!
Staro 20.09.2002., 16:57   #2
miato
(°_°)

miato's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Ukratko....
Napravi startup disketu (ako vec imas windowse 98) .... start. control panel. add new hardware. startup disk.
Zatim restartaj komp, stisci "delete" dok se pali, i u biosu nadi boot sequence ili tako nesto i onda stavi da ti je floppy prvi, ili A.
Zatim izadi iz biosa i ubaci onu disketu koju si napravio
Stisni start win98 with cd-rom support, pricekaj, i napisi format C: /q ili samo format c:
Onda otidi na D ili E ili koji ti je vec drive od cd-roma i upisi setup
Dalje slijedi upute od windowsa

Toshiba m200 TabletPC + Samsung 205BW
miato je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 20.09.2002., 19:22   #3
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Citiraj:
Originally posted by miato
Ukratko....
Napravi startup disketu (ako vec imas windowse 98) .... start. control panel. add new hardware. startup disk.
Zatim restartaj komp, stisci "delete" dok se pali, i u biosu nadi boot sequence ili tako nesto i onda stavi da ti je floppy prvi, ili A.
Zatim izadi iz biosa i ubaci onu disketu koju si napravio
Stisni start win98 with cd-rom support, pricekaj, i napisi format C: /q ili samo format c:
Onda otidi na D ili E ili koji ti je vec drive od cd-roma i upisi setup
Dalje slijedi upute od windowsa
Propustio si formatiranje. Nakon BIOSA i bootanja s diskete upišeš ti fino FDISK, to ti je jednostavno rečeno programčić za formatiranje diska, radjenje particija itd. Tamo formatiraš disk i napraviš si particije ako ti trebaju (što nije jednostavno ako nisi prije to radio ili vidio), restartaš comp i to je to. I da, bilo bi ti jednostavnije da si nabaviš bootabilni CD Win 98, onda ti i ne treba disketa, samo u BIOSU pod boot sekvence ili tako nešto staviš da ti je prvi device CD i the end,ostalo je automatski.
tor je offline   Reply With Quote
Staro 20.09.2002., 20:11   #4
gpremec
matroxfanatic

gpremec's Avatar

Citiraj:
Originally posted by tor
Propustio si formatiranje. Nakon BIOSA i bootanja s diskete upišeš ti fino FDISK, to ti je jednostavno rečeno programčić za formatiranje diska, radjenje particija itd. Tamo formatiraš disk i napraviš si particije ako ti trebaju (što nije jednostavno ako nisi prije to radio ili vidio), restartaš comp i to je to. I da, bilo bi ti jednostavnije da si nabaviš bootabilni CD Win 98, onda ti i ne treba disketa, samo u BIOSU pod boot sekvence ili tako nešto staviš da ti je prvi device CD i the end,ostalo je automatski.
Tebi stvarno danas nije dobro. FDISKom se formatira? ALO, MINKEN????? fdisk ti sluzi samo za particioniranje diska, format je naredba za format. Obicno volim koristiti format c: /u/s kod Win98/SE.
Staro 21.09.2002., 00:42   #5
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Citiraj:
Originally posted by gpremec
Tebi stvarno danas nije dobro. FDISKom se formatira? ALO, MINKEN????? fdisk ti sluzi samo za particioniranje diska, format je naredba za format. Obicno volim koristiti format c: /u/s kod Win98/SE.
Detalji,detalji....
Dobro, nije mi se dalo pistai svaki detaljčić, priznajem ovako kako sam napisao izgleda čudno,ali pošto on to nije radio biće mu čudno i ovako i onako
Jebiga kao što ti reče,treba spavat
tor je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke